Foodora-sykkelbudene i streik for tariffavtale

1
Streiken blant de ansatte i Foodora er svært viktig.
I tre år har sykkelbudene i Foodora ønsket seg tariffavtale, men selv ikke meklingen på mandag brakte partene nærmere hverandre. 102 sykkelbud har lagt ned arbeidet. Fri Fagbevegelse skriver:

Foodora er en matformidlingstjeneste der kunder kan bestille mat fra restaurant som deretter blir hentet og fraktet til kunden fortrinnsvis med sykler. Foodora ble grunnlagt i München i 2014 og kom til Norge året etterpå. I dag finnes det Foodora-avdelinger i både Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

– Jeg er skuffet over at motparten ikke viste noen vilje til å komme oss i møte. De har hele tiden sagt at de ikke er motstandere av tariffavtale, men i handling viser de noe helt annet. Vi hadde et krav om tariffavtale, men det ble avvist av Foodora. Vi føler vi har strukket oss langt, men nå hadde vi ikke noen annen mulighet enn å gå til streik, sier leder for sykkelbudenes klubb i Fellesforbundets i Foodora, Espen Utne Landgraff.

Av formelle grunner vil ikke Jørn Eggum i Fellesforbundet gå ut og be forbrukerne om å boikotte selskapet, men Bjørnar Moxnes i Rødt har ingen hemninger med det. – Jeg kan godt be folk boikotte Foodora under streiken, sier han til VG.

Moxnes utfordrer Høyre til å ta stilling:

– Høyre sier de ønsker et ordnet arbeidsliv. Da har partiet et særlig ansvar for å vise det i praksis siden de har arbeidsministeren, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. til Fri Fagbevegelse.

Men Heidi Nordby Lunde, stortingsrepresentant for Høyre og andre nestleder i arbeids- og sosialkomiteen, vil ikke følge oppfordringen.

Med Høyres tradisjoner i arbeidskonflikter kommer ikke det som noen voldsom overraskelse.

På sine nettsider avviser Foodora kravet fra Fellesforbundet. De har en helt annen oppfatning av hva kravet vil koste enn det forbundet har.

I medieoppslag er Foodora omtalt som et eksempel på «delingsøkonomi», det må være i den forstand at de ansatte og eierne deler; de ansatte gjør jobben og eierne tar fortjenesten.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Det er vel det som tidligere ble kalt kulier.
    Det er tvilsomt om en boikott fra LO-organiserte vil bite noe særlig. De tilhører liksom ikke kundekretsen.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere