At mediene ikke forteller om de gule vestene betyr ikke at de har forsvunnet

0
Macrons politisoldater er beryktet for å lemleste folk for livet med sine 40 mm "flashballs". Skjermdump fra Twitter.

Lørdag 3. august var det #Acte38 for de gule vestene i Frankrike, altså den 38. lørdagen på rad at denne opprøret fra periferien har vist seg på franske gater og torg. Og demonstrasjonene fortsetter. Det skulle man ikke tro hvis man bare har hovedstrømsmediene å forholde seg til. Vi har fått lange reportasjer om Moskvapolitiets arrestasjoner av demonstranter fra opposisjonen der, og det er ikke tvil om at det er mye å sette fingeren på i det russiske samfunnet. Men utfra det vi har sett på TV, er episodene fra Moskva å regne som en tur i parken i forhold til hva som utspiller seg i Frankrike uke etter uke, måned etter måned. Og det uten at noen ledende politkere her til lands protesterer – og stort sett uten mediadekning.

Her er noen inntrykk fra #Acte38 i Frankrike:

I Nantes har det vært reist en spesiell parole med emneknaggen #JusticeForSteve. Steve Caniço forsvant natta mellom 21. og 22. juni i Nantes. Han hadde vært med på å organisere en technokonsert for ungdom under den årlige Fête de la Musique. Politiet angrep konserten. Den foregikk ved breddene av elva Loire der det ikke fantes noe rekkverk og 14 mennesker falt i elva, blant dem Steve. Steve kunne ikke svømme. Han ble ikke funnet etterpå og i 38 dager har folk i Nantes spurt: Hvor er Steve?

Liket ble funnet mandag 22. juni og slagordet #WhereIsSteve ble endret til #JusticeForSteve.

Les artikkelen – De gule vestene er ustoppelige og speielt intervjuet med geografen Christopher Guilluy om Det perifere Frankrike.

I vår tid trengs medier som er uavhengige av stat og kapital, og som driver en faktabasert og kritisk journalistikk. Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.