At mediene ikke forteller om de gule vestene betyr ikke at de har forsvunnet

6
Macrons politisoldater er beryktet for å lemleste folk for livet med sine 40 mm "flashballs". Skjermdump fra Twitter.

Lørdag 3. august var det #Acte38 for de gule vestene i Frankrike, altså den 38. lørdagen på rad at denne opprøret fra periferien har vist seg på franske gater og torg. Og demonstrasjonene fortsetter. Det skulle man ikke tro hvis man bare har hovedstrømsmediene å forholde seg til. Vi har fått lange reportasjer om Moskvapolitiets arrestasjoner av demonstranter fra opposisjonen der, og det er ikke tvil om at det er mye å sette fingeren på i det russiske samfunnet. Men utfra det vi har sett på TV, er episodene fra Moskva å regne som en tur i parken i forhold til hva som utspiller seg i Frankrike uke etter uke, måned etter måned. Og det uten at noen ledende politkere her til lands protesterer – og stort sett uten mediadekning.

Her er noen inntrykk fra #Acte38 i Frankrike:

I Nantes har det vært reist en spesiell parole med emneknaggen #JusticeForSteve. Steve Caniço forsvant natta mellom 21. og 22. juni i Nantes. Han hadde vært med på å organisere en technokonsert for ungdom under den årlige Fête de la Musique. Politiet angrep konserten. Den foregikk ved breddene av elva Loire der det ikke fantes noe rekkverk og 14 mennesker falt i elva, blant dem Steve. Steve kunne ikke svømme. Han ble ikke funnet etterpå og i 38 dager har folk i Nantes spurt: Hvor er Steve?

Liket ble funnet mandag 22. juni og slagordet #WhereIsSteve ble endret til #JusticeForSteve.

Les artikkelen – De gule vestene er ustoppelige og speielt intervjuet med geografen Christopher Guilluy om Det perifere Frankrike.

I vår tid trengs medier som er uavhengige av stat og kapital, og som driver en faktabasert og kritisk journalistikk. Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Etter den lille turen til Venezia, som min kone bestilte mot min vilje, da jeg ville reise nedover til høsten etter at jeg hadde fått vidvinkel, dessuten elsker jeg høsten, har jeg tenkt mye på hvordan de fikk til dette mirakelet i mudderet. Venezia er jo utvilsomt verdens vakreste by, og dette skyldes nok mye at den også er verdens mest gangbare by, med god margin! Den andre kvelden gikk jeg meg bort på vegen fra Markusplassen til Cannaregio, og brukte tre timer på en 10 minutters tur. Så jeg vil liste opp noen momenter:

  1. Det at byen er så gangbar med nærmere 1800 krysningspunkter per kvadrat-“mile”, skaper en enorm kontakt mellom mennesker, hvor man utveksler informasjon og forbindelser i hverdagen. Til sammenligning har enkelte byer i California ned mot 15 krysningspunkter per kvadrat-“mile”, og her treffer man hverandre innhyllet i metallpansere.

  2. Å gå med maske var sosialt akseptert, slik at de rike kunne omgås de fattige og de fattige de rike. Overklassen visste derfor hvordan underklassen levde, samt ikke minst motsatt, hvor de forskjellige samfunnslag infiltrerte hverandre hele tiden.

  3. Det hang Maria-bilder overalt, som fungerte som overvåkningskameraer. Ble man overvåket av et Maria-bilde gjorde man ikke sitt fornødne i gata eller stjal, da man ikke ville minske sine sjanser i Skjærsilden. Dessuten gjør man ikke slikt i den hellige Guds moders åsyn!

  4. Det var strenge regler for extravagant atferd. Ingen fikk lov til å bygge sine palasser lengre fram i kanalen enn naboene, eller å dekorere dem utover det anstendige. Man hadde heller ikke lov til å sette opp statuer eller byster av seg selv på religiøse plasser, selv om man donerte stort til kirka.

  5. Men fremst av alt hadde man forsamlingsfrihet i Le Scuole, som var en slags blanding av bedehus, forsamlingshus og skole. Dette var en ordning for lekfolket, hvor nærmest alle i Venezia tilhørte en Le Scuole, det var over 500 stykker av dem. Disse gav sosial sikkerhet, man fikk opplæring i et yrke, de tok vare på enker og foreldreløse barn, man hadde sine representanter hos de styrende og kunne tom. få besøk av dogen. Scuolene organiserte også arbeidsfellesskapene i stor grad. Her fikk man en sterk inngruppe-identitet, hvor ingen var ingenting, med tilhørende sterk lojalitet til sin inngruppe. Slik var man ikke avhengig av slaveriet, hvor hver mann ytte sitt ytterste i hverdagen. Å være håndverker var ikke på noen måte mindreverdig, man var del av en stolt og lang tradisjon!

  6. Alt man gjorde var preget av religiøs ærefrykt, ned til hver minste detalj. Man arbeidet ikke således for profitt, men til Guds og helgenenes ære.

  7. Man hadde tradisjoner! Livet var gjennomsyret av tradisjoner og ikke av valgfrihet, som er vårt samfunns “hellige gral”.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Man kan spørre seg om hvem av statslederne Putin og Macron som har størst oppslutning i sine respektive lands befolkning.

  Putin vant presidentvalget i 2018 med noe slikt som 76% av stemmene. Macron derimot vant det franske presidentvalget i 2017 med kun 24% av stemmene i første valgomgang. Ved valget på ny nasjonalforsamling i 2017 fikk Macrons parti 28% av stemmene i første valgomgang, men fikk likevel til slutt hele 53% av plassene i nasjonalforsamlingen!!! Dette skjedde pga valgordningen i Frankrike som er basert på enmannskretser, Frankrike har ikke en representativ valgordning slik som feks Norge har. Macron har hele tiden og fra første dag hatt ca 70% av den franske befolkningen mot seg, mens Putin derimot har hatt støtte fra ca 70% av den russiske befolkningen. Dagens Frankrike er et slags liberalt diktatur. (Man kan sikkert si mye om hvorfor det er slik som dette både i Frankrike og Russland, men uansett er Macron mye mindre populær i sitt land enn det Putin er i sitt land).

  Når det gjelder medias dekning av Russland høres det nærmest ut som om Russland for tiden befinner seg på kanten av opprør eller revolusjon. Men fra Frankrike høres det ingen ting om bla De Gule Vestene (bortsett fra på Steigan.no).

  Det at Macron har såpass liten støtte i den franske befolkningen er også problematisk for befolkningen i EU og Norge. Macron som (mektig) franske president med full makt i den franske nasjonalforsamlingen (og en person som også er globalist og nyliberalist), har stor makt i EU-systemet og kan få gjennomført politikk-endringer i EU som også kan få betydning for Norge via EØS.

 3. Dear Jimmy. That is because the globalist elite own and control the western press and media. They do not want the populations in western countries to know there is an uproar against them starting in France. The mainstream press (MSM) cannot be trusted at all then it comes to international politics and geopolitics. To get a balanced picture about what is going on, you must read alt left media like Steigan.no.

 4. Avatar for Limert Limert says:

  Av ukjent grunn ble denne kommentaren nektet publisert til denne artikkelen på Facebook:

  Liberal-fascisten Immanuel Macron har støtte fra våre politikere, vår presse, og det militærindustrielle komplekset. Hadde dette skjedd i land vestlige media elsker å hate, ville vi fått tutet ørene fulle av hvor grusom denne despoten er og hvor heltemodige de gule vestene står opp mot tyrannen.

 5. “Eyes wide shut” viser hvordan den omgangen foregår. Vi vil bare ikke se det.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere