Assange-utstilling fjernes fra Media City Bergen

0

Av Terje Alnes.

Leietakere i Media City Bergen har krevd at huseieren Entra Eiendom fjerner utstillingen #WeAreMillions fra fellesarealene. Støttebudskap for Julian Assange og for ytrings- og pressefrihet ble for sterk kost.

For en uke siden ble det satt opp en utstilling i fellesarealer på Media City Bergen (MCB). Medielandsbyen huser store mediebedrifter som NRK, TV2, Bergens Tidende og Bergensavisen, i tillegg til en rekke andre medierelaterte selskaper.

Initiativtakerne hadde gjort avtale med huseieren Entra Eiendom om at utstillingen skulle henge i tre uker. Nå blir den fjernet etter en uke.

MCB 2
Utstillingen var ennå ikke fjernet fra Media City Bergen fredag formiddag, en uke etter at den ble satt opp.

Huseier presses av leietakere

I følge huseier har leietakere krevd at utstillingen tas ned. Begrunnelsen fra klagerne er at «utstillingen er ensidig», og at den den er «til støtte for Assange». På direkte spørsmål fra initiativtakerne nekter Entra Eiendom å opplyse hvem klagerne er.

At huseieren lar seg presse til å fjerne utstillingen er selvsagt betenkelig. Verre er det at noen i det hele tatt kan finne på å presse huseier til å ta ned utstillingen, med det som er en aldeles håpløs begrunnelse. Dette kan ikke tolkes på annen måte enn at en eller flere leietakere i MCB har lykkes i å bedrive politisk sensur. Dette er særlig betenkelig all den tid klagerne selv er i mediebransjen, og dermed burde være seg bevisst verdien av  ytringsfrihet.

MCB
Gatekunstneren AFK har er en av initiativtakerne.

En global kampanje

#WeAreMillions er en global fotokampanje som vil vise støtte til den fengslede WikiLeaks-redaktøren Julian Assange. Sist uke tok kampanjen steget ut på gaten. I tillegg til utstillingen på MCB finnes den også ved Lille Lungegårdsvannet og ved Nøsteboden. Dette er bare startskuddet. Utstillingen vil snart forflytte seg til flere land og byer, og den vil vokse i omfang etter hvert som saken vinner oppslutning.

Leietakerne i MCB har vært så heldige at de har kunnet glede seg over gatekunstneren AFKs restaurerte bilde «Assange – The Persecution». Bildet kom opp på en vegg i Bergen i påsken, og fikk stor oppmerksomhet. I løpet av et døgn ble det ødelagt av vandaler, og de fleste regnet det som tapt. Nå er det aktører i mediebransjen som sørger for å fjerne bildet!

Assange MCB
En restaurert utgave av «Assange – The Persecution» har hengt i fellesarealene til Media City Bergen i en uke. Nå skal det fjernes!

AFK vil ikke fjerne kunsten

They believe it is a one sided portrayal and that it gives the impression that they are taking sides. Oh, the irony!,” sier AFK selv, som legger til at han eller de andre som står bak ikke vil demontere utstillingen.

Kanskje kan klagerne vise ansikt og gjøre det selv?


Dennne artikkelen ble først publisert på bloggen til Terje Alnes.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.