Vil du redde verden må du gi slipp på den

0
Caitlin Johnstone

Av Caitlin Johnstone.

De gamle metodene fungerer ikke, likevel holder vi fast ved dem. Vi er på randen av utryddelse, det aller verste som kan skje en art, likevel ser vi til fortida etter veiledning.

Forfedrene rigget et system som belønner sosiopater, og nå styres vi av dem. Forfedrene gjorde utnytting lønnsom, og nå blir vi alle utnyttet. Forfedrene gjorde naturødeleggelser lønnsomme, og nå er vi vitne til at økosystemet kollapser.

Forfedrene gjorde krig lønnsomt, og nå er vi på randen av kjernefysisk utslettelse. De gamle ideene har ført oss fram til dette punktet, og likevel lytter vi til døde menns skrifter. Livet er i kontinuerlig endring. Livet lever. Livet er ikke der de døde forfedrene forlot det.

Å forsøke og navigere gjennom livet ved hjelp av ideene til døde menn er som å navigere på jorden med kart over Pangaea.  Hele din forståelse av verden er basert på døde tanker av menn som døde for evigheter siden. Språket ditt, historien, kulturen, makten.

Kunnskap fra døde menn kan være nyttig for å forstå konsepter. Men evnen til å navigere i livet med visdom og ferdighet er ikke et konsept. Veien ut av dette kaoset er ikke i den retningen vi har gått til nå. Retningen ut av kaoset vil være helt ny, og totalt forskjellig fra de gamle mønstrene. Det vil innebære et stort skritt ut i det ukjente. Å ta spranget inn i det ukjente er alltid skremmende. Men spranget må du ta hvis du vil være til nytte for verden.

Hvis du vil bidra til å redde verden må du gi fullstendig slipp. På alt du noensinne har visst, helt ned til din grunnleggende tro på virkeligheten. Du må frigjøre deg fra alt du noensinne har visst fordi alt du noensinne har visst er de døde ideene som har bragt oss hit hvor vi er nå. Ta spranget ut i det ukjente! Gi slipp på alt!

Forsøk på å redde verden ved hjelp av din mentale forståelse av de døde ideene, er som å stramme knuten ytterligere. Du må snu og løse opp knuten. Slutt å stramme knuten! Ikke forsøk å hjelpe ved bruk av denne metoden. Da blir det bare verre. Løsne knuten først. Når man er fanget i de gamle konseptenes rammebetingelser, vil man alltid handle i samsvar med den forståelsen som har bragt oss hit hvor vi er nå. Men når du frir deg fra en verden av døde konsepter, kan du se klart nok til å bidra. La din verden dø! La din verden av døde ideer dø, slik at den virkelig verden kan komme til orde.

La døden dø, så livet kan leve.

Alle dine bånd til denne verden, er bånd til konsepter. Din begrepsmessige forståelse av verden er ikke verden. Kutt alle båndene! Overvinn frykten for det ukjente! Hvis det er noe håp for oss, ligger det i det ukjente. Inntil du har gitt full aksept for at din verden kan dø, er du ikke til noen hjelp.
La hele verden dø! Det som blir igjen vil lede deg videre.

Caitlin Johnstone

Originalens tittel: Until You Have Let Go Of The World, You’re In No Position To Help It

Oversatt til norsk av Anki Ødegaard.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.