– Tusenvis deler Lars Monsens raseri i kamp mot vindmøller

0
Lars Monsen fra hans Facebook-profil. Copyright: Lars Monsen

«Villmarkslegenden bruker storslegga,» skriver ABC Nyheter og viser til Lars Monsens innlegg på Facebook, som har fått tusenvis av folk til å slutte seg til protestene mot vindkraftindsutriens angrep på norsk natur.

Lars Monsen publiserte sitt innlegg 25. juli 2019 og 30. juli har over 20.000 folk trykt «liker» på Facebook. I innlegget skriver Monsen blant annet om forslagene om nye vindkraftverk:

Det bør være et enkelt valg, kjære politikere: gi hele utbyggingen ET SOLEKLART NEI! Ja, jeg skriver med store bokstaver. Et sted må grensen gå!

Monsen argumenterer blant annet slik:

Og nå lurer dere på om vi ikke skal voldta store deler av norsk natur med skoger av vindmøller?! Det visuelle her er et utrolig viktig moment for opplevelsen av norsk natur. Vindmøller er faktisk enda verre enn demninger, nettopp fordi de er så synlige. Ikke bare skal vi finne oss i å se og høre disse monster-store mastene til enhver tid mens vi er på tur — det er jo det som blir hverdagen til folk som bor der — men vi må også se tusentalls døde fugler på bakken under vindmøllene. De er drapsmaskiner mot fuglene våre.

Og hva skal vi si til turistene som kommer til Norge? Det blir enkelt for dem å velge et annet land neste gang, et land som faktisk har mye mer «villmark» enn Norge. Se for dere fjorårets Minutt for minutt-sendinger på NRK TV med disse skogene av vindmølle-parker i bakgrunnen, hvilken opplevelse ville det vært? God Norges-reklame? Absolutt ikke. Vi ville valgt bort disse områdene, det ville vært flaut å ha dem i bakgrunnen.

ABC Nyheter siterer noen av kommentarene til Monsens innlegg:

«Enig med Lars Monsen, dette er miljøforurensning av verste sort. Vi vil ikke ha disse monstermastene», skriver en.

«Utrolig irriterende sak. Vindmøller er helt unødvendig i dette landet», mener en annen.

«Nå må det norske folk våkne, det er for sent å snyte seg når nesa er borte. Det er arven vår vi snakker om, som skal føres i generasjoner videre. Slutt å forfør det norske folk bak lyset. Vi har fått nok av de folkevalgte som beter seg som en ål i et oljefat», raser en tredje.

Rundt 50 Facebook-grupper som er mot vindkraft, har nå over 150.000 medlemmer over hele Norge. Lars Monsen sier seg villig til å være med i en lenkegjeng mot vindkraftindustrien, og det tyder på at han ville få mange med seg.

Politikerne har fått et folkeopprør på nakken. De trodde de kunne la storkapitalen rasere norsk natur under påskudd om «miljø» og «klimavennlig energi», men de er blitt avslørt. Dette har ingenting med miljøvennlighete å gjøre. Det er ikke noe bidrag til noen bærekraftig energiløsning. Det er rå og brutal voldtekt på norsk natur med internasjonal storkapital som pådrivere.

Les om vindkraft på steigan.no.

Sverre Sivertsen, tidligere informasjonsdirektør i NVE, skriver i et debattinnlegg i Adresseavisen:

Dagens vindkraftutbygging savner sidestykke i norsk energi – og naturforvaltning. Her har politikerne laget et politisk og økonomisk regime som gjør det mulig for sterke kapitalkrefter å gjøre ubotelig skade på nasjonale naturverdier uten å betale en øre til samfunnet for ødeleggelsene. Bare på Fosen er det bygd 24 mil med anleggsveier i urørt natur for å få fram de enorme maskindelene til det vindkraftbransjen liker å kalle parker, men som i realiteten er gigantiske industrianlegg.

Allerede i 2016 pekte vi på hva som var i ferd med å skje:

BlackRock og Google kaprer norsk vindkraft – og norske subsidier

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.