Gir flere redningsmenn flere lik? Dessverre: Ja.

6
"Menneskesmuglernes forretningsidé vært å fylle opp desperate mennesker i store plastbåter, dytte dem utenfor Libyas territorialgrense, og så sende nødsignal." Illustrasjon: Shutterstock
Ove Bengt Berg

Av Ove Bengt Berg.

Det er Kjetil Wiedswang som stiller dette spørsmålet i Dagens Næringsliv 28. juli 2019, der han skriver om det han omtaler som Middelhavstragedien. Wiedswang skreiv om dette i DN 16. juli i år om «Maritim moral».  politikus.no skreiv om det 17. juli.

Kjetil Wiedswang skriver om Middelhavstragedien i DN.


Wiedswang har fått kritikk fra Erik Røsæg som i DN 18. juni skreiv om innvandringa over Middelhavet, «at en får ikke færre til å flykte ved å slutte å redde dem.» «Men jo, det ser faktisk slik ut i Middelhavet», svarer Wiedswang.

For fra første halvår i fjor til første halvår i år, melder, av alle den internasjonale organisasjonen for økt folkevandring, IOM, at antallet som har forsøkt å sette over Middelhavet, har blitt halvert og at antallet døde er mer enn halvert. Det til tross for at antall redningsbåter er redusert fra ti til bare én.

Wiedswang skriver:

«Transporten over Middelhavet drives av profesjonelle menneskesmuglere. De siste årene har deres forretningsidé vært å fylle opp desperate mennesker i store plastbåter, dytte dem utenfor Libyas territorialgrense, og så sende nødsignal. Dette fungerer hvis de som har betalt dyrt for å bli med, har et realistisk håp om å bli plukket opp og transportert til Europa. Betalingsviljen synker hvis sjansen er størst for å drukne — eller at hjelperen som dukker opp, er en båt fra Libya som vil ta deg til verre forhold enn de du kom fra.»

Den nye norske båten som kommer til Middelhavet på initiativ av Leger Uten Grenser, vil reelt ha som hovedformål, ikke først og fremst å redde folk fra å drukne, men å sende flest mulig til Europa i håp om å få hele EU til å endre innvandringspolitikken. Det er Leger Uten Grenser sitt politiske mål:

«Vi ser at europeisk flyktningpolitikk skaper store humanitære behovsom en konsekvens.» «Flyktningkrisen har aldri handlet om antallet mennesker som kommer, derimot handler krisen om hvordan de europeiske landene har respondert på krisen.»

LUG trenger alle dem som de profesjonelle menneskesmuglerne klarer å få ut i de knapt sjødyktige båtene til sitt politiske formål.

Skal en først mene at mange skal kunne komme til Europa fra Afrika og Asia, burde alle organiserte innvandringstilhengerne som velstående Leger Uten Grenser heller stille med store passasjerbåter som kan frakte tusenvis over Middelhavet til Europa. Enda bedre for innvandringsorganisasjonene er å organisere luftbruer fra indre Afrika og Midtøsten med jumbojeter til de europeiske hovedstedene. I stedet for å legge til rette for at flere skal betale smuglerne for at de skal ofre livet sitt.

I DN 23. juli skreiv Janne Haaland Matlary (tidl rådgiver for paven, tidligere statsekretær for KrF, nå Høyre-medlem) i en diskusjon i DN at «De fleste som kommer til Europa i dag er migranter, ikke flyktninger…». Det hevder hun at forskning viser. Hun opplyser også om den enorme kostnaden det er å reise fra Afrika til Europa. Hun viser til Khalid Kosher som etter å ha vurdert «mer enn 600 kilder» har fastslått gjennomsnittsprisen «for en afrikaner opp til Europa er 6533 dollar», nesten 60 000 norske kroner. Interpol/Europol opererer med rundt 30 000 norske kroner per afrikaner. Og som hun siterer nevnte Kosher på: «de aller fattigste har rett og slett ikke råd til å flytte».)

Det lovløse Libya er blitt et slavemarked

Å være radikal er å gå til roten og skape strukturelle endringer. Afrikas løsning ligger ikke i at de mest ressursrike flytter derfra. Nær 400 millioner av dem tenker seg det i dag.  Haaland skriver: «Migrantene kommer primært fra et meget rikt kontinent, Afrika, med vekst på fem prosent i snitt årlig og med umettede markeder… » «De aller fleste land i verden er farligere og fattigere enn Norge og resten av Europa. Men dette gir ingen grunn til migrasjon, tvert om.» Matlary hevder at ressursrik ungdom trengs i eget land. Det sier også statslederne i Etiopia og Ghana, sitert fra steigan.no.

Etiopias president: – Dere må holde opp med politikken med åpne grenser i EU

Menneskesmuglerne trenger de båtreisende, og de politiske aktivistene for fri innvandring trenger dem også. Men for dem som drives av ærlig hjelpetrang, barmhjertighet, er det bare å oppfordre dem til å tenke seg om. Om aldri så velment: jo flere over Middelhavet i menneskesmuglernes båter, og jo flere redningsbåter, jo flere vil drukne. Samfunnsressurser som trengs i hjemlandet, forsvinner i stedet i Middelhavets dyp. For inngangen til Europa er stengt, og den blir ikke åpna om aktivistiske «fri innvandring»-aksjonister krever det aldri så mye.

Legges det til rette for, med små redningsbåter, å lokke folk til å reise over, dør flere. Det er mer enn umoralsk, det rett og slett kriminelt å legge til rette for.

Denne artikkelen ble først publisert på Politikus.no.

Les også:

Moral, migrasjon, flyktninger og imperialisme

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  Politikken med å hjelpe et fåtall av migrantene, på bekostning av det store fattige flertallet som må bli igjen i det dysfunksjonelle landet, er yndlingsstrategien til Bjørnar Moxnes og middelklassesosialistene.

  De kaller dette humanisme, de tror de er humanister, men innser ikke at de, med denne politikken, støtter både storkapitalen og kyniske kriminelle nettverk. Bjørnar Moxnes og middelklassesosialistene fungerer som løpegutter for storkapitalen og kriminelle nettverk. Hvorfor heller ikke hjelpe det fattige flertallet i det ødelagte landet?

  I Norge har Bjørnar Moxnes og middelklassesosialistene blitt den syvende landeplage. De eneste som tjener på denne feilslåtte flyktningepolitikken er de rike, samt noen middelklassesosialister, alle andre blir fattigere. Og hvis noen våger å protestere på denne politikken så vet vi hva som skjer…:fearful:

 2. Den “syvnde landeplagen” er da ikke mennesker drevne av frykt fra et helvete forårsaket av den reelle syvende landeplagen - USA/NATO - tidligere europeiske kolonimakter.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er folk som kommer fra land hvor befolkningen har for lav snitt IQ til å lage funksjonible samfunn, og hvis du vil at alle hvite land skal bli som dagens brune, så må du bare logre for mer innvandring, og legge skylda på vestlig imperialisme.

  Om flertallet kom fra land USA/NATO har ødelgt så ville du hatt et poeng, men det er ikke tilfellet med de fleste.

 4. Satan kommer som en lysets engel, som det står i skriften.

  Det er en del av konseptet - å la mest mulig av Afrikas håp drukne i Middelhavet. Både fysisk eller åndelig.
  Resten skal brukes til ødelegge Europa. Dette er den endelige konflikten mellom godt og ondt, og det kan være svært vanskelig å velge rett side. Samme hva du gjør, så ender du lett opp et annet sted enn du trodde. Det er derfor jeg prøver å gå så nært Jesus jeg kan, for da vet jeg at jeg er på rett veg.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Deres humanisme består i å tvinge andre mennesker til å følge deres vilje, da jeg ikke ser innvandringsforkjempere som gidder å være venner med de inviterte, og det er arbeiderklassens barn som skal være integreringsverktøy, da deres barn har brukt for et stimulerende læringsmiljø hvor det ikke er for mange svake elever som tar oppmerksomheten og holder de andre elevene tilbake.

  Man kan lete vidt og bredt, men jeg tror det skal være vanskelig å finne større hyklere enn dagens sosialistiske partier.

 6. Innvandringspolitikken er krigføring mot Europa med ikke-integrerbar masseinnvandring fra Afrika og midt-Østen som våpen. De som står bak er den globale storkapitalen, som har til hensikt å utmatte Europas økonomier til en økonomisk kollaps. En økonomisk kollaps som kommer uansett for Europa på grunn av den kontinuerlige negative fødselsraten for alle europeiske vertbefolkninger.

  Storkapitalen har ikke tid til å vente så lenge. Masseinnvandringen fra Afrika spesielt bringer den økonomiske kollapsen mye nærmere i tid. Dette for å tvinge europeiske land til å låne enorme beløp fra Verdens-banken og IMF, som er storkapitalens instrumenter for en ikke-militær overtakelse av nasjoner og stater.

  Lån som de vet aldrende vertbefolkninger ikke kan betale tilbake, og VB og IMF kan ta landressurser og andre aktiva som betaling. Betingelsene for å få lånene er som vi vet at landene må åpne sine økonomier for privatisering, “restrukturere” staten, dvs avskaffe velferdsstaten og blandings-økonomiene, og implementere markedsøkonomi.

  Dette er en oppskrift den globale storkapitalen har fulgt ved å bruke VB og IMF til å ta over Latin-Amerika, deler av Asia og store deler av Afrika fra 60 årene frem til i dag. Det var lett for for dem å ta over svake stater på denne måten, ved å ødelegge valutaen ved spekulasjon, tvinge de til å ta opp lån de ikke kunne betale, og gå inn og administrere som kreditor.

  Sterke europeiske stater krever en annen tilnærming, og destabilisere dem ved å ødelegge de innenfra med ikke integrerbar masseinnvandring med en humanitær fasade, i en situasjon hvor vertbefolkningene er i tilbakegang har vært en suksess for storkapitalen. Når vertbefolkningene som står for skattegrunnlaget går tilbake, og den ikke-integrerbare masseinnvandringen med høy fødselsrate belaster alle offentlige budsjetter mer og mer år for år, også fordi annen og tredje generasjon innvandrere fra MENA land heller ikke integreres, må dette frembringe en økonomisk kollaps.

  Allerede nå belaster en fremdeles lav prosentandel innvandrere fra MENA land det meste av helse og sosialbudsjettene, og tilleggs-kriminaliteten deres har fått ordensmakten i nesten alle europeiske land i kne. Selv om de fleste aldri kan kvalifiseres til europeisk arbeidsliv, får de likevel økonomisk og materielt det bedre enn arbeiderklassen i vertlandene på arbeiderklassens bekostning.

  Den sosiale uroen dette medfører slås ned som rasisme, og storkapitalens politikere og MSM skjønnmaler masseinnvandringen og underrapporterer alle negative sider. En nølende europeisk vertbefolkning ført bak lyset venter og ser det an, uten å forstå at det er for sent.

  Nå går ødeleggelsen av Europa av seg selv, the point of no return er passert forlengst, og storkapitalen med Soros som frontfigur som står bak, kan nå bare lene seg tilbake og gratulere hverandre, Europa er snart i knestående, og VB og IMF er snart Europas administratorer, alt etter NWOs plan.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere