Nynazister i Torino med missil og våpen til en liten hær

0
Luft-til-luft missilet som ble funnet i det nazistiske våpenlageret i Torino. Foto: Italiensk politi / Il Messaggero

Italiensk politi har avslørt et våpenlager i Torino som har tilhørt en av landets nynazistiske grupper. Blant våpnene var ikke bare siste generasjon automatiske angrepsgeværer, men også et fullt utstyrt luft-til-luft missil, klart til bruk. Dette skriver den italienske avisa Il Messaggero.

I våpenlageret var det også en masse nazistiske plakater og annet nazimateriell.

Nazi-materiell fra beslaget i Torino. Foto: Italiensk politi / Il Messaggero

Politiet har arrestert tre mistenkte i forbindelse med våpenfunnet. En av dem er Fabio Del Bergiolo, 50 år, tidligere tollinspektør og i 2001 kandidat for den fascistiske gruppa Forza Nuova. Det ble funnet nærmere 30 jaktrifler, pistoler og andre våpen, samt ammunisjon og annet utstyr. Det italienske statspolitiet meldte om funnet på Twitter:

Forza Nuova er et fascistisk parti som ble grunnlagt i 1997. Det er klassisk fascistisk og har et program med sterke likheter med Mussolinis fascistiske parti. De vil oppheve abortloven og knesette en tradisjonell, konservativ familiepolitikk. De er imot EUs migrasjonspolitikk, vil nedkjempe mafiaen og frimurerorganisasjonene, samtidig som de vil avskrive offentlig gjeld og bekskytte arbeiderne gjennom laugsorganisering, tilsvarende Mussolinis fasces. Partiet er rasistisk og støtter Mussolinis Manifesto della razza fra 1938. Ved valget til Europaparlamentet i 2019 fikk partiet ca. 40.000 stemmer. Forza Nuova er en av de mange nyfascistiske gruppene i Italia som er avleggere av eller nygruppering inspirert av Mussolinis fascistiske parti.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.