Honduras og politiske jomfruer

0
Demonstrasjon utenfor Hillary Clintons kontor i State department mot kuppet i Honduras i 2009. /Shutterstock

Av Jon Langdal.

To gonger har Klassekampen mint oss om militærkuppet i Honduras i 2009 og dei følgjene det har hatt for folks liv i dette ekstremt valdelege landet, og den utvandringa som på denne bakgrunnen har skjedd.

Men kvifor har reportasjane gløymt USAs aktive rolle v/ Hillary Clinton i kuppet og i valprosessen etterpå? Det har neppe folket i Honduras gjort. Den ulovleg avsette presidenten fekk ikkje lov av Clinton og dei militære til å delta i det påfølgjande valet.

Politiske og journalistiske jomfruer i USA- og NATO-media, NRK ikkje minst, har brukt ei uhorveleg mengd sendetimar om Russlands mulege forsøk på å hindre Hillary Clintons å vinne presidentvalet i 2016. Men Clinton har altså sjølv intervenert på velkjent nykolonialt vis. Og to gonger. Også i Haiti i 2010. Og i Aftenposten har Harald Stanghelle erklært at retten til å arrangere val utan framand innblanding er heilag, utan å nemne Clinton/Obamas eigen blasfemi. Den er forresten berre del av ei lang amerikansk liste.

Forrige artikkel– Steigan.no det mest lærerike nettstedet jeg kjenner
Neste artikkelAftenposten, Nord universitet og nedlegging av campus Nesna