Honduras og politiske jomfruer

0
Demonstrasjon utenfor Hillary Clintons kontor i State department mot kuppet i Honduras i 2009. /Shutterstock

Av Jon Langdal.

To gonger har Klassekampen mint oss om militærkuppet i Honduras i 2009 og dei følgjene det har hatt for folks liv i dette ekstremt valdelege landet, og den utvandringa som på denne bakgrunnen har skjedd.

Men kvifor har reportasjane gløymt USAs aktive rolle v/ Hillary Clinton i kuppet og i valprosessen etterpå? Det har neppe folket i Honduras gjort. Den ulovleg avsette presidenten fekk ikkje lov av Clinton og dei militære til å delta i det påfølgjande valet.

Politiske og journalistiske jomfruer i USA- og NATO-media, NRK ikkje minst, har brukt ei uhorveleg mengd sendetimar om Russlands mulege forsøk på å hindre Hillary Clintons å vinne presidentvalet i 2016. Men Clinton har altså sjølv intervenert på velkjent nykolonialt vis. Og to gonger. Også i Haiti i 2010. Og i Aftenposten har Harald Stanghelle erklært at retten til å arrangere val utan framand innblanding er heilag, utan å nemne Clinton/Obamas eigen blasfemi. Den er forresten berre del av ei lang amerikansk liste.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.