Mediene har glemt de gule vestene, men det betyr ikke at de har gitt seg

0
Fra de gule vestenes demonstrasjon i Paris 22. juni 2019. #Acte32. Skjermdump.

Lørdag 22. juni 2019 gjennomførte gilets jaunes, de gule vestene, i Frankrike sin 32. ukentlige demonstrasjon på rad. De viser en enestående standhaftighet til tross for at de blir møtt med en politivold som er uten sidestykke i nyere europeisk historie. #GiletsJaunes

Men dette er ikke Venezula eller Hong Kong, så hovedstrømsmediene har glemt dem fullstendig. Derfor er det så viktig å fortsette å fortelle om denne svært viktige klassekampen i Frankrike.

Her er politiets vilkårlige angrep på demonstrantene i Toulouse:

Her er fra lørdagens demonstrasjon i Paris:

Og i Marseille:

Gratis bompassering

Denne helgen gjennomførte de gule vestene også det de kalte «Opération péage gratuit», altså gratis bompassering. Det var ikke direkte upopulært.

steigan.no har fulgt de gule vestene helt fra bevegelsen startet. Les her.

Se og hør Vanessa Beeleys foredrag på Mot Dag-konferansen 2019:

Forrige artikkelIS lever videre i flyktningleiren: – Vi skal lære opp våre barn i jihad
Neste artikkelBritisk etterretning takker The Guardian for samarbeidet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).