Britisk etterretning takker The Guardian for samarbeidet

0
Britisk etterretning er så begeistret over The Guardians tjenester for dem at de takker redaktøren.

Journalisten Matt Kennard avslørte 14. juni 2019 at ledelsen for den militære etterretninga i Storbritannia har takket avisa The Guardian ved viseredaktør Paul Johnson for å ha «gjenopprettet forbindelsene mellom The Guardian og etterretningstjenestene». Denne hyllesten fra MoDs direktør Dominic Wilson skjedde bare to uker før The Guardian publiserte en forfalsket historie om Assange og Manafort.

Referatet fra det møtet i Forsvarsdepartementet der Guardian-redaktøren fikk denne hyllesten finnes her. En interessant detalj er at Google har skjult dette referatet, og at vi måtte bruke søkemotoren til Safari for å finne det.

Avsnittet om The Guardian lyder slik:

«Formannen takket Paul Johnson for hans tjenester for komiteen. Paul sluttet seg til komiteen i kjølvannet av Snowden-affæren og har vært med på å gjenopprette forbindelsen til Guardian. «

The Guardian har vært sett på som et forholdsvis uavhengig talerør for det liberale borgerskapet i Storbritannia som også har sluppet gjennom kritikk av kapitalismens verste utslag. Men i de seinere årene har avisa vist seg som et talerør for britisk og amerikansk imperialisme. Etter å ha utnyttet stoffet fra WikiLeaks og utvilsomt tjent mye på det, har The Guardian forrådt både Edward Snowden og Julian Assange.

Redaktør Paul Johnson sørget personlig for at harddiskene med materialet fra WikiLeaks ble ødelagt. Dette gjorde han mens sikkerhetsfolk fra etterretningstjenesten GCHQ så på.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.