– Kamela Harris er oligarkenes våte drøm

5

Det var ikke noe spørsmål om hvem som vant andre runde av TV-debattene i Det demokratiske partiet i USA. «Alle» er enige om at det var Kamela Harris som tok hjem trofeet og fullstendig knuste Joe Biden mens hun gjorde det.

Joe Biden, som var Barack Obamas visepresident, har fått pen behandling av mediene og han er omtalt som den fremste kandidaten til å stille opp mot Trump i 2020. Men han ble fullstendig parkert av den 22 år yngre Harris. Her er hennes konfrontasjon med Biden:

Den var fullstendig forberedt på forhånd ned til minste detalj, og møteledelsen var mer enn villig til å la henne holde på. Biden skjønte knapt hva som traff ham. Caitlin Johnstone kommenterer slik:

California-senator Kamela Harris vant den demokratiske presidentdebatten. Det var ikke en gang noen knapp seier. Hun vil vinne enhver debatt hun stiller opp i i valgkampen. Blir hun nominert, vil hun vinne enhver debatt med Trump.

Harris vant debatten til tross for at hun avslørte seg som fullstendig den korporasjonenes imperialist som hun faktisk er.

Midt i en debatt om klima bruke hun sjansen til å angripe Donald Trumps utenrikspolitikk, ikke for hans vanvittige trusler mot Nor-Korea og Iran, men for å ikke være aggressiv nok, og da spesielt overfor Nord-Korea og Russland. Harris sa:

Du spurte om hva som er den største trusselen mot USAs nasjonale sikkerhet. Det er Donald Trump. Du ønsker å snakke om Nord-Korea, en virkelig trussl på grunn av deres kjernefysiske arsenal. Men hva gjør han? Han omfavner Kim Jong-un, en diktator, bare for å få tatt noen foto. Putin. Du vil snakke om Russland? Han stoler på den russiske presidentens ord framfor det USAs etterretningstjenster sier når det gjelder truslene mot vårt demokrati og våre valg.

Caitlin Johnstone kommenterer dette slik:

Harris er alt det USA-imperiets ikke-valgte maktapparat ønsker fra en politiker: karismatisk, appellerende og fullstendig prinsippløs. På den måten likner hun Obama, men er bare bedre.

Sjøl om hun til nå ikke har vært noen sentral nasjonal politiker, har hun allerede sikret seg støtte fra finansinteresser på Wall Street, finansindutrien, de store eiendomsforvalterne og noen av de store mediakorporasjonene. Hun satser på å arve Hillary Clintons sponsorer og støttespillere blant de rikeste av de rike i USA.

Johnstone mener at Harris har de egenskapene oligarkene trenger.

«Hun er i stand til å utslette nasjoner som ikke føyer seg – og ta seg godt ut mens hun gjør det. Hun har kompetansen til å bli president, og hun vil ha støtten fra the establishment. Hold et øye med henne.»

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Avatar for FrodeK FrodeK says:

    Interessant artikkel fra Johnstone, men din versjon av den blir litt uryddig, Pål. Øverst står det “av Cailtlin Johnstone”, men dette er ikke en artikkel skrevet av Johnstone. Det blir også klart i teksten, hvor du refererer til det Johnstone skriver. Noen ganger viser du at du siterer henne, andre ganger siterer du henne uten å vise det. Så man må lese teksten til Johnstone for å se hva som er dine ord og hva som er Johnstones. Mye bedre å være helt ryddig på dette.

  2. Avatar for SHO SHO says:

    Det spørs om det demokratiske partiet og deres velgere klarer å bli enig om en enkelt felles kandidat. Hvis det skulle stille to kandidater til valg fra demokratenes side, så er de nesten garantert til å tape. Presidentvalget i USA har kun en eneste valgomgang (i motsetning til feks presidentvalget i Frankrike). Den kandidat som får flest stemmer i presidentvalget i USA vil vinne selv om vedkommende skulle få mindre enn 50% av stemmene så lenge denne kandidat får flest stemmer. Stiller det feks tre kandidater til presidentvalget i USA vil Trump kunne klare å vinne presidentvalget med (langt) under 50% av de de avgitte stemmene (og altså fordi motpartene er så kraftig splittet). En valgordning fra helvete kan man godt si.

  3. HUn heter Kamala Harris, flere ganger skriver dere noe annet. Folk på dette forum, så vel artikkelforfattere som kommentariatet (megselv fraregnet seff) virker mentalt handikappede

  4. Godt du er oppgående nok til å informere oss, da. Selv opplever jeg sjelden at folk staver navnet mitt korrekt, uten at jeg tror folk er tilbakestående for det. Det venter jeg med, til de bekrefter hypotesen- slik du gjør nå.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere