– Kamela Harris er oligarkenes våte drøm

0

Det var ikke noe spørsmål om hvem som vant andre runde av TV-debattene i Det demokratiske partiet i USA. «Alle» er enige om at det var Kamela Harris som tok hjem trofeet og fullstendig knuste Joe Biden mens hun gjorde det.

Joe Biden, som var Barack Obamas visepresident, har fått pen behandling av mediene og han er omtalt som den fremste kandidaten til å stille opp mot Trump i 2020. Men han ble fullstendig parkert av den 22 år yngre Harris. Her er hennes konfrontasjon med Biden:

Den var fullstendig forberedt på forhånd ned til minste detalj, og møteledelsen var mer enn villig til å la henne holde på. Biden skjønte knapt hva som traff ham. Caitlin Johnstone kommenterer slik:

California-senator Kamela Harris vant den demokratiske presidentdebatten. Det var ikke en gang noen knapp seier. Hun vil vinne enhver debatt hun stiller opp i i valgkampen. Blir hun nominert, vil hun vinne enhver debatt med Trump.

Harris vant debatten til tross for at hun avslørte seg som fullstendig den korporasjonenes imperialist som hun faktisk er.

Midt i en debatt om klima bruke hun sjansen til å angripe Donald Trumps utenrikspolitikk, ikke for hans vanvittige trusler mot Nor-Korea og Iran, men for å ikke være aggressiv nok, og da spesielt overfor Nord-Korea og Russland. Harris sa:

Du spurte om hva som er den største trusselen mot USAs nasjonale sikkerhet. Det er Donald Trump. Du ønsker å snakke om Nord-Korea, en virkelig trussl på grunn av deres kjernefysiske arsenal. Men hva gjør han? Han omfavner Kim Jong-un, en diktator, bare for å få tatt noen foto. Putin. Du vil snakke om Russland? Han stoler på den russiske presidentens ord framfor det USAs etterretningstjenster sier når det gjelder truslene mot vårt demokrati og våre valg.

Caitlin Johnstone kommenterer dette slik:

Harris er alt det USA-imperiets ikke-valgte maktapparat ønsker fra en politiker: karismatisk, appellerende og fullstendig prinsippløs. På den måten likner hun Obama, men er bare bedre.

Sjøl om hun til nå ikke har vært noen sentral nasjonal politiker, har hun allerede sikret seg støtte fra finansinteresser på Wall Street, finansindutrien, de store eiendomsforvalterne og noen av de store mediakorporasjonene. Hun satser på å arve Hillary Clintons sponsorer og støttespillere blant de rikeste av de rike i USA.

Johnstone mener at Harris har de egenskapene oligarkene trenger.

«Hun er i stand til å utslette nasjoner som ikke føyer seg – og ta seg godt ut mens hun gjør det. Hun har kompetansen til å bli president, og hun vil ha støtten fra the establishment. Hold et øye med henne.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.