En krigsgigant er skapt – og Norge er med

5
Enda et barn som har fått merke effekten av Raytheons produkter.

Våpengiganten Raytheon og industrigiganten United Technologies (UTC) blir et selskap. Etter sammenslåingen vil UTC-aksjonærene eie 57 prosent av selskapet som vil ha en årlig omsetning på rundt 74 milliarder dollar.
Dette melder E24.

Det sammenslåtte selskapet vil få navnet Raytheon Technologies Corporation. De tre største eierne i begge selskaper er de «vanlige mistenkte», BlackRock, State Street og Vanguard.

Disse tre selskapet er også de største eierne i USAs medieindustri, finansvesen, våpenindustri og i IT-industrien.

For dem betyr bare fusjonen at de konsoliderer grepet.

Det norske oljefondet har porteføljer på i underkant av 1% i begge selskaper, noe som plasserer «oss» blant de 30 største eierne. Norge er storprofitør på død, i tilfelle noen skulle ha trodd noe annet.

Oljefondet gjør stor profitt på våpengiganten Raytheon. Her Raytheon MIM-23 Hawk (i-Hawk) missil. Shutterstock.

Avisa VG, som faktisk er den norske avisa som grundigst og oftest (som her) har avslørt norsk våpeneksport til ikke minst de landene som fører krig mot Jemen, skriver om det norske oljefondets investering i global våpenproduksjon:

«Oljefondet var i 2017 investert i nesten halvparten av verdens 100 største våpenselskaper, til en samlet verdi av 55 milliarder kroner. Minst tre av selskapene kan knyttes til krigen i Jemen, ifølge nye undersøkelser.

Det norske oljefondet er enormt. Den samlede verdien er 8,5 billioner norske kroner. Norges verdier er investert i til sammen 9146 selskap i 72 land. Det er hele 1,4 prosent av alle verdens børsnoterte selskap.

VG har de siste ukene skrevet om ett av disse selskapene: Det amerikanske våpenselskapet Raytheon, som Oljefondet har investert 4,2 milliarder kroner i.

Selskapet aksjekurs har siden Norge investerte i 2016, gått i været på grunn av salg av bomber til Saudi-Arabia. Det islamistiske totalitære regimet bruker bombene i Jemen-krigen, og flere hundre sivile jemenitter, inkludert titalls barn, er drept av disse bombene.

Nå viser en ny gjennomgang at Raytheon kun er ett av svært mange våpenselskap som den norske stat, via Oljefondet, er investert i.

I etterkant av at opplysningene om Raytheon-investeringen ble publisert, har nemlig Redd Barna tatt utgangspunkt i Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) sin liste over de 100 største våpenselskapene i verden.«

Våpengiganten Raytheon selger bomber som Saudi-Arabia bruker i den blodige Jemen-krigen. Aksjekursen har skutt i været. Det tjener Norge penger på

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Oljen har blitt vår forbannelse.

 2. Også kan vi alle late som om vi ikke forstår hvorfor vi havner på hevn-listen til de utalligen menneskene som er USKYLDIGE ofre for bombene vi tjener penger på. La oss alle slå et slag for fedrelandet ved å ta på oss 17. mai-stasen, og trekke inn til tettbefolkede områder som er prydet med tungt bevæpnet politi på alle gatehjørner, og LATE som om vi koser ræven av oss. På med mehe-smilet! Ikke se redd ut! Da er du en paranoid konspirasjonsteoretiker!

 3. Avatar for paven paven says:

  Det var jo åpenbart at ville skje. Et annet aspekt ved denne forbannelsen er at våre herskere ikke lenger er avhengig av folket til å anmasse seg formuer. Derved kreves kun en autorativ politistat om underhokdningsstaten skulle svikte

 4. Raytheon - Haarp forbindelsen.

  For de som holder på å grave i forhold til Bernhard Eastlund og Haarp, eller har lyst til å se på det, så har jeg listet opp noen nettsider som viser eierskapsforbindelser til Raytheon og oppkjøpene i 1994-1995, men først siden hans hvor patentene står :

  Patentene til Bernhard Eastlund ligger her :
  US4686605: Method and apparatus for altering a region in the earth’s atmosphere, ionosphere, and/or magnetosphere .https://patents.google.com/patent/US4686605A/en
  Man kan finne patentnummer og så søke videre på det. Her står det Classification , og et nummer, og der er det listet opp forskjellig. Nederst står det f. eks
  F41H13/0043 Directed energy weapons, i.e. devices that direct a beam of high energy content toward a target for incapacitating or destroying the target
  Her ser man APTI til høyre, og dato 1985-01-10 og navnet Bernhard Eastlund.
  Klikker man seg videre på nummer i klassifikasjonen, kommer man hit :
  Laser anti-missle defense system (nederst her )
  https://patents.google.com/?q=F41H13%2F0043
  https://patents.google.com/patent/US5198607A/en?q=F41H13%2F0043
  Er det ikke slik at dette patentet danne grunnlag for andre patent av millitær nytte?

  Application filed by Apti Inc
  https://patents.google.com/patent/US4686605A/en
  https://web.archive.org/web/20051013074834/http://www.eastlundscience.com/patentsa.html

  Firmanavnet er :
  Eastlund Scientific Enterprises Corporation (ESEC) ( Linkene nederst er til firmaet , som det ellers kan være vanskelig å finne informasjon om på nettet )

  “Chemtrails, HAARP, and the Full Spectrum Dominance of Planet Earth”
  Av Elana Freeland
  På s. 34 står kronologien : ( Utdrag )
  1994: Military contractor E-Systems buys APTI, holder of Eastlund patents, and contracts to build HAARP.

  1995 Raytheon buys E systems and old APTI patents.

  Raytheon kjøper opp, se timeline

  På side178 her, i “Weather Warfare”
  Av Jerry E. Smith står også noe
  Weather warfare s. 178 nederst

  https://web.archive.org/web/20051218131942/http://www.eastlundscience.com/aboutfounder.html


  https://web.archive.org/web/20060107122150/http://eastlundscience.com/currentd.html
  https://web.archive.org/web/20000508221709/http://patent.womplex.ibm.com/details?patent_number=4686605
  https://web.archive.org/web/20000614161704/http://patent.womplex.ibm.com/patlist?&uref_pno=US04686605

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere