Du kjemper ditt livs viktigste kamp

0

Av Caitlin Johnstone.

Hvis du leser dette er det mest sannsynlig et resultat av en rekke hendelser i livet som har gjort deg oppmerksom på at vår verden egentlig er ganske forskjellig fra det vi er blitt fortalt – av lærere, gjennom media, fra Hollywood og av politikere.

På ett eller annet tidspunkt, av en eller annen grunn, har du kommet fram til at den etablerte versjonen av hva som egentlig foregår er falsk.

De kildene som vi blir lært opp til å benytte for å holde oss informert om myndighetene, landet og verden er ikke bare full av unøyaktigheter, men er også bevisst forvrengt. Det gjelder alt fra årsakene til kriger, hvordan det politiske systemet fungerer, hvor den reelle makt faktisk ligger, til hvordan ulike nasjoner og myndigheter opptrer i verdenssamfunnet.

Denne bevisstheten har medført en grad av fremmedgjøring. Når man har en annen oppfatning av realitetene enn venner, familie og andre jevnaldrende kan det medføre at det blir vanskelig å forholde seg til dem i enkelte sammenhenger. Dette kan innebære at man opplever en avstand til dem. Du har antagelig også opplevd å være den «rare» i samtaler om politikk og andre kontroversielle temaer, og kanskje også mistet venner som følge av dette.

Men du holdt det ut. For noen av oss er det faktisk viktigere å være tro mot sannheten enn å passe inn. Du er ett av disse menneskene.

Så jeg vil bare si takk! Helt ærlig. Takk – av hele mitt hjerte. Jeg er uendelig takknemlig for alle som gjør en innsats for å frigjøre seg og likesinnede fra de løgnaktige historiene som gjennomsyrer samfunnet. Dette er den viktigste kampen som kan tenkes utkjempet. Den viktigste kampen som noen gang er blitt utkjempet.

Det finnes ikke noe viktigere enn denne kampen. Menneskeheten er på stø kurs mot Orwells dystopiske samfunn hvis ikke klimakollaps eller atomkrig sender oss samme vei som dinosaurene før den tid. Det eneste som kan endre denne kursen er at folket samler troppene for å tvinge fram en endring på denne undertrykkende, og for menneskeheten svært destruktive tilstanden.

Men de gjør det ikke. Folket benytter seg ikke av at de er i stort flertall for å få en slutt på den undertrykkende og destruktive tilstand fordi de ikke har noen interesse av det. Og hvorfor har de ikke det? Fordi de er massivt manipulert av de menneskene som har skaffet seg makt og rikdom ved at tilstanden er som den er.

Menneskehetens største utfordring er at propaganda er langt mer utbredt og mye mer avansert enn hva folk skjønner.

Men det er ikke folkets skyld. Ikke egentlig. Man lærer ikke på skolen at gjennom hele livet vil mektige krøsuser forsøke å kontrollere tankene dine ved hjelp av et svært sofistikert arsenal av psykologiske funksjoner, som påvirker tankesettet ditt gjennom disse mektiges nesten totale kontroll over media. Ingen advarer deg når du er liten om at hvis du faktisk vil bli voksen, må du først frigjøre deg fra det nettverk av løgner som med hensikt er prentet inn i din bevissthet fra fødselen av.

Men – disse triksene fungerte ikke på deg. Du klarte å finne veien ut av dette falske verdensbildet. Det var ikke lett. Ikke var det komfortabelt heller. Men du klarte det,  og nå er du klar for å slåss.

Og slåss har du gjort. Du har allerede gjort det du kan for å dele informasjon som går i mot narrativene. Du har gjort ditt beste for å kaste sand i propagandamaskineriet og vise folk de hullene som finnes i de offisielle versjonene, i håp om at de lett sovende begynner å våkne opp. Du trenger ikke meg til å fortelle deg det, fordi det er åpenbart for alle som gjennomskuer illusjonene. Du er allerede i gang. Du kommer til å fortsette med det, og du kommer til å bli dyktigere.

Du kommer til å bli dyktigere til det fordi du vil lære stadig mer. Du vil få en stadig større forståelse av hvordan undertrykkelsesmekanismene fungerer og på den måten kan du forklare dette bedre for andre.

Du vil bli bedre på dette fordi du skal fortsette med denne strategien: å angripe propaganda-apparatets svakeste punkter ved enhver anledning. Øvelse gjør mester, og jo mer du jobber med saken, jo dyktigere vil du bli på å finne hull i rustningen og skyte inn de mest drepende «sannhetsbomber».

Du vil forbedre deg fordi du kommer til å fortsette med ditt eget indre arbeid og gjennom dette rense alle løgnene ut av systemet. Fra de overordnede propaganda-versjonene til de mer grunnleggende oppfatninger av virkeligheten. Du forstår at dette er en vedvarende jobb og at det alltid vil være mulig å skaffe seg litt bedre innsikt. Jo klarere innsikt, desto bedre overblikk i kampens hete.

Du vil bli bedre til å slåss og du skal fortsette kampen uansett hva som skjer. Ikke fordi dette er noen enkel krig, heller ikke fordi den kan vinnes, men fordi du setter sannheten høyest og løgner kan derfor ikke aksepteres. Du vil fortsette med å angripe løgnfabrikken ved enhver anledning til den kollapser, uten mulighet for reparasjon. Du vil fortsett med å kjøre sverdet igjennom den til det kommer ut på den andre siden.

Og andre vil bli med i kampen fordi de våkner opp og ser hva som skjer. Så vil det komme flere. Og flere.

Det finnes ingen viktigere kamp enn denne. Menneskehetens overlevelse og livskvalitet avhenger av den. Oligarkene og deres allierte på regjeringsnivå kan ikke beseires så lenge propagandaapparatet står i veien for ønsket om å beseire dem.

Du er allerede engasjert i denne kampen, så min intensjon her er bare å takke deg, oppmuntre deg og oppfordre deg til å doble innsatsen. Ikke tvil på at den innsatsen du legger ned i dette er en god investering. La aldri noen skremme deg til taushet eller innbille deg at det du bidrar med er forgjeves. Ikke tvil på at du er på riktig vei.

Din evne til å utfordre deg selv gjør deg fleksibel og er en kilde til inspirasjon. All verdens sosial manipulering vil ikke kunne bevege seg så raskt eller skinne så klart som sannheten. Du har alt du trenger for å seire, og det er nå tydelige tegn på at seieren kan være innenfor rekkevidde. Det som en gang virket umulig, virker nå uunngåelig. Stå på!

I love you.  Caitlin Johnstone

Originalens tittel: You Are Fighting In The Most Important Battle Of All Time. Oversatt av Anki Ødegaard.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBolsoNarcos – Brasils presidentfly tatt med store mengder kokain
Neste artikkelFinnmark kan lære opp resten av landet
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."