BolsoNarcos – Brasils presidentfly tatt med store mengder kokain

2
Skjermdump fra Twitter

Brasils president har erklært offentlig at han vil føre en innbitt krig mot narkotikakartellet i landet. Han vil derfor ha betydelige problemer med å forklare hvordan det kunne ha seg at hans eget presidentfly ble tatt med 39 kilo kokain på vei mot G-20-møtet i Osaka.

Dette skjedde under mellomlanding i Sevilla i Spania, skriver den spanske avisa El País. Det var en sersjant ved navn Manoel Silva Rodrigues i presidentens følge som ble tatt av tollerne i Sevilla med ei veske med 37 pakker kokain.

Jair Bolsonaro innrømte på Twitter at dette hadde skjedd, og han lovte fullstendig og umiddelbart samarbeid med spanske myndigheter i denne saka. Han prøvde riktignok å vise til at det er 300.000 soldater i Brasils militære styrker som «har integritet og høy moralsk standard». Men det sier lite om hvorfor en sikkerhetsklarert offiser i presidentens følge kunne frakte så store mengder kokain på presidentens eget fly.

Bolsonaro langet også ut mot denne «mangelen på respekt for vår nasjon» som denne offiseren hadde vist, og sa at den var «uakseptabel».

Bolsonaro har naturligvis null troverdighet med slike forsikringer. I Brasil svarte folk på sosiale medier med emneknaggene #BolsoNarcos og #AreoCoca for å vise hva de mener om akkurat det. Og det blir lagt ut bilder som dette:

Bolsonaro har erklært «Krig mot narkotika» og sagt seg villlig til å drepe masse folk for å gjøre Brasil «sikkert», men all erfaring fra Latin-Amerika viser at ingenting er så fordelaktig for narkotikakartellet som «krigen mot narkotika», og det gjelder også Brasil.

Når sikkerhetsklarerte offiserer i presidentens nærmeste krets kan smugle narkotika, kan man bare forestille seg hvordan resten av systemet ser ut.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Han har ikke flyttet ambassaden, slik han lovet sine mentorer. Det straffer seg.
    På den annen side…


    Selv kjøpte jeg for første og eneste gang kokain på Sørumsand i 1979. Det kunne ha skapt noen overskrifter, det også.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere