BolsoNarcos – Brasils presidentfly tatt med store mengder kokain

0
Skjermdump fra Twitter

Brasils president har erklært offentlig at han vil føre en innbitt krig mot narkotikakartellet i landet. Han vil derfor ha betydelige problemer med å forklare hvordan det kunne ha seg at hans eget presidentfly ble tatt med 39 kilo kokain på vei mot G-20-møtet i Osaka.

Dette skjedde under mellomlanding i Sevilla i Spania, skriver den spanske avisa El País. Det var en sersjant ved navn Manoel Silva Rodrigues i presidentens følge som ble tatt av tollerne i Sevilla med ei veske med 37 pakker kokain.

Jair Bolsonaro innrømte på Twitter at dette hadde skjedd, og han lovte fullstendig og umiddelbart samarbeid med spanske myndigheter i denne saka. Han prøvde riktignok å vise til at det er 300.000 soldater i Brasils militære styrker som «har integritet og høy moralsk standard». Men det sier lite om hvorfor en sikkerhetsklarert offiser i presidentens følge kunne frakte så store mengder kokain på presidentens eget fly.

Bolsonaro langet også ut mot denne «mangelen på respekt for vår nasjon» som denne offiseren hadde vist, og sa at den var «uakseptabel».

Bolsonaro har naturligvis null troverdighet med slike forsikringer. I Brasil svarte folk på sosiale medier med emneknaggene #BolsoNarcos og #AreoCoca for å vise hva de mener om akkurat det. Og det blir lagt ut bilder som dette:

Bolsonaro har erklært «Krig mot narkotika» og sagt seg villlig til å drepe masse folk for å gjøre Brasil «sikkert», men all erfaring fra Latin-Amerika viser at ingenting er så fordelaktig for narkotikakartellet som «krigen mot narkotika», og det gjelder også Brasil.

Når sikkerhetsklarerte offiserer i presidentens nærmeste krets kan smugle narkotika, kan man bare forestille seg hvordan resten av systemet ser ut.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUSA: Stort flertall mot krig mot Iran
Neste artikkelDu kjemper ditt livs viktigste kamp
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).