Det brutale Macron-regimet viste muskler 1. mai

0
Grov brutalitet mot en demonstrant i Paris. Skjermdump fra video. Kilde: Soap Box

De systemlojale mediene rapporterer ikke om det. De er for opptatt av å produsere påskudd til invasjon og krig i Venezuela. Men den franske politistaten under ledelse av bankenes egen president, Emmanuel Macron, brukte førstemaidagen 2019 til å drive brutal vold mot demonstranter i Paris’ gater. Se et par eksempler her:

Jonas Gahr Støre, som ønsker å bli statsminister for en ny «rødgrønn» regjering i Norge, er en stor beundrer av Macron, og han har da heller ikke sagt et kritisk ord om politivolden til sitt forbilde.

I vår tid trengs medier som er uavhengige av stat og kapital, og som driver en faktabasert og kritisk journalistikk. Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel1. mai i Frankrike: felles front gule vester og fagbevegelsen
Neste artikkelIrak: 45.000 barn statsløse
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).