Den franske politistaten og pressa

0
En av Macrons politisoldater sikter på en journalist med det fryktede LBD40-geværet som har lemlestet så mange mennesker i Frankrike. Foto: Franc Sanka

Av og til sier et bilde mer enn man får sagt med tusen ord. Bildet over disse linjene er tatt av journalisten og reporteren Franc Sanka i Paris 1. mai 2019. Han hadde sjøl på seg en hjelm med tydelig en påskrift: Presse. Denne politisoldaten som sikter på ham med spesialgeværet LBD40 som skyter 40 mm prosjektiler er helt opplagt klar over at han sikter på en journalist. Våpenet har lasersikte og skytteren ser journalisten inn i øynene. Hadde han trukket av, ville han ha truffet Sanka i ansiktet.

Den grove politivolden mot de gule vestene har pågått i et halvt år, men norske politikere og norsk presse er for det meste fullstendig tause. Emmanuel Macrons fremste beundrer i Norge, Jonas Gahr Støre, har ikke med ett ord distansert seg fra den terroren som forbildet hans utøver mot det franske folket.

Se også Vanessa Beeleys sterke foredrag om Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike som hun holdt på Mot Dag-konferansen 2019.


Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.