Den franske politistaten og pressa

0
En av Macrons politisoldater sikter på en journalist med det fryktede LBD40-geværet som har lemlestet så mange mennesker i Frankrike. Foto: Franc Sanka

Av og til sier et bilde mer enn man får sagt med tusen ord. Bildet over disse linjene er tatt av journalisten og reporteren Franc Sanka i Paris 1. mai 2019. Han hadde sjøl på seg en hjelm med tydelig en påskrift: Presse. Denne politisoldaten som sikter på ham med spesialgeværet LBD40 som skyter 40 mm prosjektiler er helt opplagt klar over at han sikter på en journalist. Våpenet har lasersikte og skytteren ser journalisten inn i øynene. Hadde han trukket av, ville han ha truffet Sanka i ansiktet.

Den grove politivolden mot de gule vestene har pågått i et halvt år, men norske politikere og norsk presse er for det meste fullstendig tause. Emmanuel Macrons fremste beundrer i Norge, Jonas Gahr Støre, har ikke med ett ord distansert seg fra den terroren som forbildet hans utøver mot det franske folket.

Se også Vanessa Beeleys sterke foredrag om Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike som hun holdt på Mot Dag-konferansen 2019.


Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelRødt – i Syrizas fotspor?
Neste artikkelDen tyske vindkraftboomen er over
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).