Vår lille verden

11
Illustrasjonsfoto: Shutterstock.
Kari Angelique Jaquesson

Av Kari Angelique Jaquesson.

Det er svært lite av det som skjer i verden vi får vite om gjennom norske og vestlige medier. Å tro at en har oversikten over hva som skjer ved å belage seg på informasjon fra Dagsrevyen, TV2-nyhetene, CNN, BBC og avisene er som å kikke inn i et akvarium med et svært begrenset antall arter og tro at en kjenner havet.
En kan få inntrykk av at noen saker er bredt dekket, men det er ikke sant. Det er et smalt utvalg, og det er en ensidig perspektiv. Et eksempel er krigen mot Syria.


Jeg vet ikke hvor mange mennesker jeg har møtt som tror Syria er en konflikt, ikke et land, eller som tror at hele landet ligger i ruiner og at det knapt er noen mennesker i igjen der.
Pressen har holdt syrere usynlige siden 2011, har aldri snakket med folkevalgte myndigheter, har kun presentert krigsherrenes perspektiver og løyet om at det er en borgerkrig som rammet landet. Ennå har «faktabokser» det som påstand.
Løgnene i pressen var grunnen til at jeg reiste til Syria i 2017 og tilbake igjen i fjor. Jeg visste jo at de løy, men jeg ville bringe tilbake mine egne øyenvitneskildringer, bilder og intervjuer.

Det skjer mye i verden, store kongresser vi aldri får vite om, demonstrasjoner, ekte folkeopprør som i Frankrike blir dysset ned, mens falske «fargerevolusjoner» blir dekket som om de var ekte. På steigan.no dekkes disse på en helt annen måte enn i massemediene.
Jeg håper flere nordmenn begynner å lese steigan.no, der er det virkelig mange saker som tar for seg ting de store mediene aldri skriver om, men også perspektiver de ikke gir spalteplass. Du hadde ikke visst om at det har vært enorme demonstrasjoner i Jemen om du ikke leste steigan.no.

En del av kjempedemonstrasjonen i Sana’a. Foto: Krar Al-Moayed

I tillegg – les utenlandske, ikke-vestlige medier, uavhengige nettaviser, blogger og kanaler. Det skjer så mye positivt i Syria, og landet står skulder til skulder med Palestina og Jemen. Men slikt får vi ikke vite om i norske massemedier.

Stor konferanse i Damaskus

«Yemeni Day of Steadfastness«

Jemens ambassade i Syria organiserte denne uken et stort arrangement for å markere «Yemeni Day of Steadfastness» «Jemens standhaftighetsdag» i samarbeid med flere partier, organisasjoner og syriske og palestinske føderasjoner.

Ambassadørene for en rekke land, representanter for de palestinske fraksjonene, studenter fra flere arabiske land og medier, menneskerettighetsaktivister og sosiale personligheter deltok.
Arrangementet ble innledet ved å hedre ofrene og deres sjel og med fremføring av nasjonalsangene til Jemen, Syria og Palestina.

Jemens ambassadør Nayef Al-Gans undertreket at selv om deler av landet er okkupert er ikke det jemenittiske folket beseiret eller kampen avsluttet. «Så lenge det er folk som står imot invasjonen og forsvarer landet sitt og folket, vil angriperne bare lide enda mer nederlag og tap.» sa han.

Jeg kan ikke se at norsk presse har sitert noen myndighetspersoner eller vanlige sivile fra Jemen, akkurat som de ikke vier noen plass til folkevalgte venezuelanske representanter, eller syriske folkevalgte representanter.

Det er derfor den uavhengige journalistikken er så viktig. Og den teller, det viser den enorme innsatsen for å sensurere oss. De som til nå har hatt stålkontroll på hva vi skal ha lov til å vite taper. Det ble bekreftet da det glapp ut av munnen på tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland «Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt.» Hun savner de «gode gamle dager» da alle kunne marsjere i takt.


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Angelique Jaquesson på steigan.no.

Blant dem som anbefaler steigan.no er:

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  “Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt” ja det er sant. Og det sier hun helt uten selvkritikk. Det blir en dyr regning som den norske befolkning må ta etter den “fest” som har varit.

 2. For folk flest er det i dag vanlig å styre unna MSM til fordel for mindre nyhetsmedier og sosiale medier. Det er nok mange som har følt seg som outsidere ganske lenge, som nå kan være mer åpen om sin misstillit til MSM. Dette er jo i bunn og grunn trist for vi er en splittet befolkning med hvidt forskjellige tolkninger av den verden vi befinner oss i. Jeg er spesielt sørgmodig med hensyn på nedbyggingen av NRK. Vår unike statskanal kunne tjent som bærebjelken i et opplyst demokrati. Akkurat nå som amerikanerne selv forlater sine korrupte private medier, har norske politikere hastverk med å legge til rette for en mediesituasjon tilnærmet lik den utdaterte amerikanske modellen.

 3. Den var jo på mange måter det. I det minste trodde vi det. Derfor var den så uimotståelig at Bernander møtte på Bilderberg.

  Forresten så har vi et samfunnsproblem som bør adresseres snarest, og det er frimureriet.


  Når slike saker oppstår - særlig der det er snakk om menneskehandel, bør de ansvarliges personlige forbindelser gåes etter i sømmene. Det kan fort være at de har bånd til “blålys-losjen”, som du kan lese om i den siste utgaven av Frimuererbladet.

  De har også prestelosjer og “forsknings-losjer”. Og de sverget med livet som pant at de skal stå last og brast, til Dovre faller. Det har de aldri lovet oss.

 4. Avatar for Dag Dag says:

  Meldingen din ble ikke sendt fordi den inkluderer innhold som andre personer på Facebook har rapportert som støtende.

  Jeg forsøkte å dele artikkelen på min Facebook, men fikk tilbake denne meldingen.

  Sensuren strammer grepet! Det må vi også!

 5. Avatar for Dag Dag says:

  Feil, det var jeg som var blokkert for noe annet, jeg vet ikke hva.

 6. Det er avgjørende for den globale storkapitalen å kontrollere massemediene hundre prosent. Ikke bare nyhetsbildet, men også med påvirkning med ukepresse til et månedsmagasin som Det Beste. Når de kan komponere innholdet i en medial hverdag som omslutter en vestlig person helt fra de våkner om morgenen og slår på en skjerm til de legger seg til å sove, har de stor innflytelse på hva folk skal tro, mene og stemme.

  Mange unge tror de har selvstendige tanker om ting, men mange er uten å vite det påvirket av skjulte meldinger, som mellom linjene former holdninger og meninger. Den globale storkapitalen eier ikke bare så godt som hele trykkpressen, men også den digitale verden som de fleste bruker. De sosiale mediene er sensurert, og søkemotorer leder folk fra informasjon de ikke vil folk skal ha.

  Hva folk søker etter av informasjon og bruker kartlegges, til skremmende nøyaktige profiler kan fås frem av brukerne. Når politiske kampanjer skal utformes, vet storkapitalen akkurat hvilke knapper de skal trykke på for å få folk til å stemme på sin kandidat.

  Mange eldre har NRK tv og radio som eneste kilde til nyheter. De har jo sett på NRK siden begynnelsen av 60 tallet, og Dagsrevyen og nyheter på NRK radio hver hele time, og stoler på NRK. " De sa det på Dagsrevyen", og " jeg hørte det på nyhetene" (NRK radio). Det er nok ikke mange som tvilte på NRKs fremstilling av Libya og Gadaffi, og protesterte dermed ikke på Norges deltakelse i ødeleggelsen av landet.

  Dessverre er minst halvparten slik innrettet at de retter seg ukritisk etter hva myndighetene sier uten motforestillinger, og mange andre tenker: " Jeg vil ikke kjempe for ytringsfriheten for jeg har ikke noe å si". Da er det lett for storkapitalens politikere og MSM å gradvis innføre den politikken som leder frem til den globale storkapitalens New World Order.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er ingen grunn til at de som har tjent penger på løgnene skal få beholde gevinsten, så ved å beslaglegge disse, så har vi mange milliarder som kan brukes til å rydde opp.

 8. Avatar for runeulv runeulv says:

  Og det er journalistenes skyld. Det er imidlertid vanskeligere og vanskeligere å opprettholde boblen, da journalistene er tvunget til å lyve om virkeligheten for stadig nye grupper i samfunnet, og når man lyver om virkeligheten til folk, så slutter man å tro på dem.

  Når boblen sprekker, så må de siste dagers hellige finne en syndebukk for å unngå å sitte igjen med svarteper selv, og da har de ikke noe annet valg enn å gå på heksejakt på journalister som har holdt de for narr.

  Journalistene selv må prøve å finne en annen syndebukk, så de vil gå for akademikere og politikere som de ansvarige, så denne stolleken for å finne syndebukker skal bli god undeholdning om noen år.

  memes

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere