20 ukers sammenhengende opprør – og de gir seg ikke

1
Svært mange mennesker er skadet av politivolden i Frankrike, mange av dem for livet. Fra David Dufresnes twitterkonto.

De gule vestene i Frankrike gjennomførte lørdag 30. mars 2019 sin tjuende demonstrasjonslørdag på rad, #ActeXX. Dette er en enestående og seiglivet kamp. Gjennom sol og regn, vind og kulde, og utsatt for en politivold som ikke har mange sidestykker i nyere europeisk historie har de holdt ut. De gir seg ikke. Her er fra demonstrasjonen i Bordeaux:

Det var stor oppslutning om demonstrasjonen i Bordeaux denne lørdagen:

Også i Paris var det stor oppslutning:

David Dufresne dokumenterer de skadene som politivolden påfører demonstrantene. Han finnes på Twitter her. Og her er hans oppsummering per 30. mars 2019.

Denne videoen viser et typisk eksempel på hvordan en politimann helt uprovosert og uten noen annen grunn enn å terrorisere slår en mann i ansiktet med kølle:

Norske medier har nesten ingen dekning av denne vedvarende kampen mot Emmanuel Macrons politistat, og norske politikere blir aldri utfordret på sine holdninger til Macronstatens brutalitet. Jonas Gahr Støre har for eksempel sammenliknet sin politikk med Macrons. Det var da Macron var nyvalgt og før all volden, men Støre har så vidt vi vet aldri gått tilbake på dette eller kritisert Macrons politimetoder.

Støre sammenlikner seg med nyliberalisten Macron

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Ifølge NRKs narrativ er de gule vestenes utholdenhet basert på et brennende jødehat. Tenk at det går an å konstruere et slikt idiotvelde som den norske journaliuststanden har blitt. Det gir assosiasjoner til nazistenes evne til å hjernevaske den tyske befolkningen. Paradoksalt nok så er det nå denne hjernevaskede flokken som er ute med nazi-pekefingeren.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere