Massehalshogging i Saudi-Arabia

9
Illustrasjon: Shutterstock.

Saudi-Arabia henrettet hele 37 innbyggere ved halshogging 23. april 2019. De fleste av dem var sjiamuslimer, skriver abcNews. Likene og de avkappede hodene ble utstilt offentlig til skrekk og advarsel etter henrettelsene. Den saudiske dissidenten Ali Al-Ahmed, som leder Gulf Institute in Washington, sier at dette er den største massehenrettelsen av sjiitter i Saudi-Arabias historie.

Henrettelsene oppfattes som både et uttrykk for at kongedømmet har store problemer med sjiamuslimene i landet og for konflikten med Iran. Amnesty International sier at henrettelsene kom etter liksomrettssaker basert på tilståelser som var presset fram gjennom tortur.

Innenriksdepartementet i kongedømmet sa at de henrettede hadde «ekstremistiske ideologier», altså da i motsetning til de «moderate» hodekapperne.

Les: – Saudi-Arabia bruker henrettelser som politisk våpen mot sjia-minoriteten

Saudi-Arabia: bulldosere reduserer sjialandsby til ruiner

Saudi-Arabia er en nær alliert av Norge og det norske oljefondet har økt sine investeringer i landet betraktelig til tross for den folkemorderiske krigen Saudi-Arabia fører mot det fattige nabolandet Jemen.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Vet ikke, men kanskje mange i Saudi Arabia frykter krig med shia-muslimske Iran etter at Saudi Arabias prosjekt med å opprette IS-kalifatet mislyktes og etter at krigen i Jemen går dårlig. Slike nederlag kan gjøre at flere internt i Saudi Arabia begynner å snakke om regime endring.

  Det mest naturlige ville vel ha vært å sende IS-mødrene sammen med deres barn til IS-kalifatets hovedsponsor Saudi Arabia? Men ved å halshugge såkalte muslimske ekstremister gir Saudi Arabia klar beskjed om at en slik løsning kan være livsfarlig.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Saudi Barbaria ødelegger alle hellige steder, bortsett fra Kabaen. Gamle Mekka er barbert ned til grunnfjellet, da A. De arkeologiske levningene viser at Islamsk historier er et delvis påfunn eller B. Arkelogiske levninger inviterer til vantroskap, og så kan velge forklaring selv.

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Tipper de selger dem, jeg.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Saudi Barbaria gjør ting som å utradere Akershus festning, Oslo gamle hospital, helleristningene på Blindern, med andre ord alt som viser at det har eksistert en fortid.

 5. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det er narrativet som betyr noe - ikke hvilke bygninger som kan knyttes til det.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Vel, Saudi Barbaria tillater ikke at bygninger det kan knyttes noe narrativ om, får stå igjen, og de gjør en så grunndig jobb, at selv fundamentet blir ødelagt.

 7. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Hva med å slenge på en s til? Saudis barbaria.
  Men de er folk som liker å se drapene de bestiller, overført på Skype. Petimetere, for å si det forsiktig.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere