Massehalshogging i Saudi-Arabia

0
Illustrasjon: Shutterstock.

Saudi-Arabia henrettet hele 37 innbyggere ved halshogging 23. april 2019. De fleste av dem var sjiamuslimer, skriver abcNews. Likene og de avkappede hodene ble utstilt offentlig til skrekk og advarsel etter henrettelsene. Den saudiske dissidenten Ali Al-Ahmed, som leder Gulf Institute in Washington, sier at dette er den største massehenrettelsen av sjiitter i Saudi-Arabias historie.

Henrettelsene oppfattes som både et uttrykk for at kongedømmet har store problemer med sjiamuslimene i landet og for konflikten med Iran. Amnesty International sier at henrettelsene kom etter liksomrettssaker basert på tilståelser som var presset fram gjennom tortur.

Innenriksdepartementet i kongedømmet sa at de henrettede hadde «ekstremistiske ideologier», altså da i motsetning til de «moderate» hodekapperne.

Les: – Saudi-Arabia bruker henrettelser som politisk våpen mot sjia-minoriteten

Saudi-Arabia: bulldosere reduserer sjialandsby til ruiner

Saudi-Arabia er en nær alliert av Norge og det norske oljefondet har økt sine investeringer i landet betraktelig til tross for den folkemorderiske krigen Saudi-Arabia fører mot det fattige nabolandet Jemen.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelAssange – «The Persecution»
Neste artikkelBrexit Party leder meningsmålingene i Storbritannia
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).