Saudi-Arabia: bulldosere reduserer sjialandsby til ruiner

0

Hundrevis av sjiamuslimer tvinges til å flykte fra Awamiya i det østlige Saudi-Arabia. De ble tvunget til å forlate hjemmene sine da saudiarabiske myndigheter sendte bulldosere for å rasere hjemmene deres. Nettavisa Middle East Eye skriver:

Hundreds of people have fled or been evacuated from Awamiya since the beginning of the current troubles which have killed at least seven people, including two police officers. According to al-Hayat newspaper, the government received requests from residents and farmers around Awamiya to help them flee the violence.

However, activists say that residents have been driven out of their homes and their properties seized by private development companies, primarily in and around the historic Almosara district.

Awamiya har lenge vært et sentrum for motstand mot regimet i Riyadh. I 2016 ble den kjente sjiageistlige Nimr al-Nimr halshogd av regimet. Han var fra Awamiya og han var en av de mest markante kritikerne av det saudiarabiske kongedømmet, og vel ansett blant sjiamuslimer i hele regionen.

Regimekritikere i Saudi-Arabia oppfatter rivningsaksjonen som en kollektiv avstraffelse mot opposisjonen. Lokale aktivister anklager sikkerhetsstyrkene for å terrorisere befolkninga gjennom å skyte vilkårlig mot hjem og biler. De sier at både hus og butikker har blitt ødelagt av kamper.

Mye av byen er uten vann, elektrisitet og søppelhåndtering. Private generatorer er blitt ødelagt av skyting, slik at mange hjem er uten luftkjøling i den gloheite saudiarabiske sommeren.

Men er det noen vestlige politikere som krever sanksjoner mot Saudi-Arabia? Er det noen kritikk i det hele tatt? Blir dette dekket i vestlige medier?

Regimet i Riyadh vet at de kan halshogge så mange opposisjonelle de måtte ønske, bombe nabolandet Jemen til en ruinhaug og støtte så mange jihadister de  måtte ønske uten at Vestens ledere lager noen hindringer for dem. Ja, ikke bare det: de vet at de servile ledene i Vesten bare fortsetter å hylle kongen deres og selge dem de våpnene de måtte ønske uten noe sideblikk til at dette er uten noen som helst demokratisk forankring og ikke noe annet enn et islamistisk terrorregime.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.