Assange – «The Persecution»

0
AFK: Assange – «The Persecution» (utsnitt)

Av Terje Alnes.

«The Persecution – lest we forget …» – eller “Forfølgelsen – slik at vi ikke glemmer…» – er gatekunstneren AFKs reaksjon på arrestasjonen av Julian Assange.

Så har han gjort det igjen. På det samme gatehjørnet som det berømte Listhaugbildet kom opp i påsken i fjor har gatekunstneren AFK i natt fått opp bildet han har kalt «The Persecution – lest we forget …». (stor versjon her)

Det hettekledde ansiktet tilhører tydelig Julian Assange, grunnleggeren av WikiLeaks, som ble arrestert i Ecuadors ambassade i London 11. april. Assange og WikiLeaks har bl.a. avslørt alvorlige krigsforbrytelser begått av USA i Afghanistan og Irak, og flere amerikanske politikere har helt åpent snakket om å drepe ham.

Gatekunstneren AFK har i mange år vært opptatt av ytringsfrihet, overvåking og medienes doble standard når det gjelder dekningen av politiske forbrytelser begått av USA og vestlige allierte.

«If you tolerate this … who will be next?»

Til nrk.no sier AFK at bildet er et «forsøk på  å illustrere hva råkjøret mot Assange egentlig handler om og hva som står på spill for oss alle hvis vi lar USA kriminalisere varsling av menneskerettighetsbrudd.»

Assange

Assange er ikledd en drakt lik den fanger i det amerikanskdrevne torturfengselet Abu Ghraib i Irak er avbildet i.  Han har et skilt med påskriften «Free press» rundt halsen. På bildet er Julian Assange plassert midt i skuddlinjen, rammet inn av et trådkors fra et kikkertsikte. I trådkorset kan vi lese teksten «If you tolerate this … who will be next?»

Under Assange sitter to figurer med bøyde hoder. En av dem er den amerikanske frihetsgudinnen, mens den andre er fru Justitia – rettferdighetens gudinne. Begge er tydelig tynget av skam. Mellom seg har de en plakat med påskriften «1984 is so yesterday».

Frihetsgudinnen og fru Justitia

Arrestasjonen av Assange er et veiskille

Arrestasjonen av Assange har virkelig vært en øyeåpner når det gjelder forsvar av presse- og ytringsfrihet. Det liberale kommentariatet har i store flokker vist seg som maktservile systemforsvarere som har dolket Julian Assange og WikiLeaks i ryggen. Disse liberale stemmene er ikke annet enn sminke på maktens stygge ansikt. Arrestasjonen av Assange har fungert som sminkefjerner, og disse «journalistene» er avslørt som en del av maktapparatet. De har ingen vilje til å stå opp for presse- og ytringsfriheten.

Allerede reaksjonene på Holberg-debatten i 2017 avslørte hvor disse liberale stemmen i Norge befant seg. I «Det liberale kommentariatets vekst og fall» har Gisle Selnes levert en knusende og avslørende dom over disse falske «journalistene».

“The Persecution” kan sees på AFKs instagramkonto, hvor han knytter disse emneknaggene til bildet:

#Persecution of Truth #Persecution of Jesus #Persecution of Prophet #Persecution of Assange #AttackOnJournalism #freedomofinformation #ChelseaManning #AbdulHussainSaadFaleh #AbuGhraib #WarCrimes #IllegalWars #iraq #guantanamo #invertedtotalitarianism #Cowardice #Rat #Chicken #Liberty #Justice #judas #30silvercoins #LeninMoreno #SealedEndictment #FirstAmendment #afkstreetart

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Terje Alnes.

Andre artikler av Terje Alnes på steigan.no se her.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGeneralforsamlingen i Mot Dag AS og veien framover
Neste artikkelMassehalshogging i Saudi-Arabia