Brexit Party leder meningsmålingene i Storbritannia

4

Theresa May og hennes regjering har ført Brexit-forhandlingene med EU så dårlig som det vel lar seg gjøre og har ikke klart å komme fram til noen avtale. Dette er sannsynligvis hovedgrunnen til at det nystiftede Brexit Party, som ble startet av tidligere Ukip-leder Nigel Farage for bare et par måneder siden, nå bykser fram på meningsmålingene.

YouGov holder Brexit Party foran både de konservative og Labour. I en meningsmåling som ble tatt opp 15.-16. april 2019 fikk Brexit Party hele 27% oppslutning, det var opp fra 15% bare ei uke tidligere. Labour ligger på 22% og Theresa Mays Tory-parti er nede på 15%. Denne målinga gjelder valget til EU-parlamentet som Storbritannia kanskje skal delta i.

Brexit Party tar stemmer både fre Ukip, Labour og de konservative.

Det skal ikke nektes for at Farage er en dyktig retoriker, men et jordskred som dette skyldes nok aller mest at folk har mistet tillit til det politiske establishment og ser med avsky på det spillet som har foregått i regjering og parlament etter at britene stemte for Brexit i 2016.

Les:Arbeiderklassen stemte for Brexit

Slutter å stemme Labour hvis de blokkerer brexit

Brexit, den liberale eliten og klassekompromissets oppløsning

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Tellef Tellef says:

  Det verste er at dette kommer ikke til å spille noen rolle. Noen rebeller i EU-parlamentet gjør ingenting når endemålet for etablissementet er å kansellere Brexit hvilket selvfølgelig kommer til å skje.

  Kanskje noen gule-vest -tilløp etterpå, men så roer alt seg og så er det 40 år til neste avstemning om EU (som igjen blir sabotert).

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Farage har stor troverdighet som EU-mostander, og han er en stor humorist.
  I tillegg hoppet han jo av, så fort han trodde jobben var gjort. Når det viser seg at den ikke var det, så er ikke Farage ferdig heller.

  The best of Farage:

  https://www.youtube.com/watch?v=T2MT0PtoB3A
 3. Det stemmer vel ikke at at Farge hoppet av fordi han mente jobben var gjort. Mer riktig er vel at han forutså at det ble nøytralisert og at andre veier burde prøves. Brexit partiet er en av dem. Jeg skjønner ikke at han mener det vil føre frem. Setene i EU parlamentet har liten betydning. Det er derimot mulig at han vil påvirke det engelske parlament. Får han nok stemmer er det en mulighet det er mulig å tro på.

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jeg er ikke helt sikker på hva du mener. UK-KIP var et Brexit-parti, og da folkeavstemmingen var gjort, gikk han av. I følge han selv, skulle han begynne å nyte fruktene av sitt arbeid. Slik har det ikke gått. Så han har brettet opp ermene og startet ei ny økt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere