Brexit Party leder meningsmålingene i Storbritannia

0

Theresa May og hennes regjering har ført Brexit-forhandlingene med EU så dårlig som det vel lar seg gjøre og har ikke klart å komme fram til noen avtale. Dette er sannsynligvis hovedgrunnen til at det nystiftede Brexit Party, som ble startet av tidligere Ukip-leder Nigel Farage for bare et par måneder siden, nå bykser fram på meningsmålingene.

YouGov holder Brexit Party foran både de konservative og Labour. I en meningsmåling som ble tatt opp 15.-16. april 2019 fikk Brexit Party hele 27% oppslutning, det var opp fra 15% bare ei uke tidligere. Labour ligger på 22% og Theresa Mays Tory-parti er nede på 15%. Denne målinga gjelder valget til EU-parlamentet som Storbritannia kanskje skal delta i.

Brexit Party tar stemmer både fre Ukip, Labour og de konservative.

Det skal ikke nektes for at Farage er en dyktig retoriker, men et jordskred som dette skyldes nok aller mest at folk har mistet tillit til det politiske establishment og ser med avsky på det spillet som har foregått i regjering og parlament etter at britene stemte for Brexit i 2016.

Les:Arbeiderklassen stemte for Brexit

Slutter å stemme Labour hvis de blokkerer brexit

Brexit, den liberale eliten og klassekompromissets oppløsning

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.