Brexit Party leder meningsmålingene i Storbritannia

0

Theresa May og hennes regjering har ført Brexit-forhandlingene med EU så dårlig som det vel lar seg gjøre og har ikke klart å komme fram til noen avtale. Dette er sannsynligvis hovedgrunnen til at det nystiftede Brexit Party, som ble startet av tidligere Ukip-leder Nigel Farage for bare et par måneder siden, nå bykser fram på meningsmålingene.

YouGov holder Brexit Party foran både de konservative og Labour. I en meningsmåling som ble tatt opp 15.-16. april 2019 fikk Brexit Party hele 27% oppslutning, det var opp fra 15% bare ei uke tidligere. Labour ligger på 22% og Theresa Mays Tory-parti er nede på 15%. Denne målinga gjelder valget til EU-parlamentet som Storbritannia kanskje skal delta i.

Brexit Party tar stemmer både fre Ukip, Labour og de konservative.

Det skal ikke nektes for at Farage er en dyktig retoriker, men et jordskred som dette skyldes nok aller mest at folk har mistet tillit til det politiske establishment og ser med avsky på det spillet som har foregått i regjering og parlament etter at britene stemte for Brexit i 2016.

Les:Arbeiderklassen stemte for Brexit

Slutter å stemme Labour hvis de blokkerer brexit

Brexit, den liberale eliten og klassekompromissets oppløsning

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMassehalshogging i Saudi-Arabia
Neste artikkelUSAs-utenriksminister: – Da jeg var sjef for CIA så løy, svindlet og stjal vi
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).