Gule vester – flere journalister arrestert i Paris

2
Den 23. lørdagen på rad gjennomførte de gule vestene sine demonstrasjoner over hele Frankrike.

Den tjuetredje lørdagen på rad (!) demonstrarte de gule vestene over hele Frankrike. De oppgir selv at over 101.000 mennesker deltok i demonstrasjonene. Denne lørdagen ble flere journalister arrestert av politiet i Paris, skriver franske medier, blant annet avisa Le Point.

Den nasjonale foreninga for franske journalister reagerer skarpt og spør innenriksminister Christophe Castaner hvordan han kan godta denne behandlinga av journalister som gjør jobben sin.

Blant annet ble journalisten Alexis Kraland arrestert enda han gjorde politiet oppmerksom på at han var journalist.

Denne videoen viser arrestasjonen av journalisten Gaspar Glanz.

Macron-regimet blir mer og mer diktatorisk. Nå er det ikke lenger fornøyd med bare å skyte på, lemleste og maltraktere fredelige demonstranter. Nå banker politiet også løs på journalister som gjør jobben sin.

Og hva sier Macron-beundrere som Jonas Gahr Støre og resten av de norske politikerne? Ingenting, så vidt vi har registrert.


Blant dem som anbefaler steigan.no er:

Mer enn noen gang trenger du den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Det er viktig at man forstår hvor problematisk den såkalte demokratiske valgordningen i Frankrike egentlig er. Landet har en valgordning med enmannskretser ved valg til nasjonalforsamlingen. Norge hadde omtrent samme valgordning fra 1905 til rundt 1918 da denne valgordningen ble forkastet av Stortinget til fordel for en representativ valgordning.

  Macron vant både presidentvalget og valget til ny nasjonalforsamling i Frankrike i 2017 med omtrent 30% av stemmene (24% av stemmene i første valgomgang ved presidentvalget og 28% av stemmene i første valgomgang ved valget på ny nasjonalforsamling). Men partiet til Macron fikk 53% av plassene i nasjonalforsamlingen til tross for at partiet kun fikk 28% av stemmene ved valget. Tenk om feks Arbeiderpartiet skulle ha fått 28% av stemmene ved stortingsvalget og samtidig hadde fått 53% av plassene i Stortinget, da hadde det nok blitt bråk også i Norge.

  Med omtrent 30% av velgerne i ryggen kan Macron styre Frankrike på en eneveldig måte uten å behøve å måtte ta hensyn til det store flertallet av velgere (hvor 70% av velgerne altså stemte mot Macron). Man kan si at i dagens Frankrike har man en form for liberalt diktatur. Dette feks i kontrast til Italia hvor partiene Lega og Femstjernersbevegelsen sammen dannet en regjering med ca 49% av stemmene i ryggen.

  Også presientvalget i Frankrike kan kritiseres. Hadde folk på venstresiden stemt litt mer taktisk og hadde stemt på Melenchon i første valgomgang istedenfor på diverse småkandidater på venstresiden, så kunne Melenchon hatt sjans til å kunne gå videre til annen runde i presidentvalget (Melenchon manglet kun 1,8 prosentpoeng på å slå Marine Le Pen i første valgomgang av presidentvalget).

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er ikke feil av politiet å banke opp elitens propaganda-offiserer, uansett om det er jobben sin de gjør.
  my%20name%20is%20sara

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere