Gule vester – flere journalister arrestert i Paris

0
Den 23. lørdagen på rad gjennomførte de gule vestene sine demonstrasjoner over hele Frankrike.

Den tjuetredje lørdagen på rad (!) demonstrarte de gule vestene over hele Frankrike. De oppgir selv at over 101.000 mennesker deltok i demonstrasjonene. Denne lørdagen ble flere journalister arrestert av politiet i Paris, skriver franske medier, blant annet avisa Le Point.

Den nasjonale foreninga for franske journalister reagerer skarpt og spør innenriksminister Christophe Castaner hvordan han kan godta denne behandlinga av journalister som gjør jobben sin.

Blant annet ble journalisten Alexis Kraland arrestert enda han gjorde politiet oppmerksom på at han var journalist.

Denne videoen viser arrestasjonen av journalisten Gaspar Glanz.

Macron-regimet blir mer og mer diktatorisk. Nå er det ikke lenger fornøyd med bare å skyte på, lemleste og maltraktere fredelige demonstranter. Nå banker politiet også løs på journalister som gjør jobben sin.

Og hva sier Macron-beundrere som Jonas Gahr Støre og resten av de norske politikerne? Ingenting, så vidt vi har registrert.


Blant dem som anbefaler steigan.no er:

Mer enn noen gang trenger du den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelSkal Norge kunne bearbeide sitt Libya-traume, kreves det en mer usminket fremstilling om krigens konsekvenser
Neste artikkelKirker og hoteller angrepet i Sri Lanka – minst 140 drept
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).