Kirker og hoteller angrepet i Sri Lanka – minst 140 drept

0
Politi bevokter Sankt Antonius-kirken i Sri Lanka. Skjermdump fra Twitter.

Om morgenen 21. april 2019 lokal tid ble tre hoteller og tre kirker i Sri Lanka rammet av terrorbomber. The Economic Times i India skriver at minst 140 mennesker ble drept og over 500 skadet. Hotellene som ble rammet ligger i hovedstaden Colombo. Det gjør også en av kirkene. I tillegg ble to kirker utenfor byen rammet. Tapstallene kan stige, for de har vært løpende oppdatert fra et opprinnelig tall på 38 drepte.

Regjeringa i Sri Lanka innkalte umiddelbart til krisemøte.

Sri Lankas statsminister Ranil Wickremeshinghe kom med en kraftig fordømmelse av det han kalte «et feigt terrorangrep».

Foreløpig er det ingen som har påtatt seg ansvaret for terrorhandlingene.

Sri Lanka er et multireligiøst samfunn der buddhistene er i flertall (70%). De kristne, som stort sett er katolikker, utgjør 7% av befolkninga.

Vi kommer tilbake med nyheter og analyse så snart det foreligger flere fakta om terrorhandlingene.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGule vester – flere journalister arrestert i Paris
Neste artikkelRotevatn (V) ville ha rammet steigan.no hvis han kunne
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).