Folkelige protester mot SDF i Syria

0
Fra en av demonstrasjonene mot SDF i Deir Ezzor-området. Foto: Sana

Det har vært flere tilfeller av at lokalbefolkninga i det nordøstlige Syria har protestert mot styret til de USA-støttede SDF-styrkene. Disse protestene har blusset opp igjen. På landsbygda utenfor Deir Ezzor har innbyggerne tre dager på rad gjennomført demonstrasjoner mot de kurdiskledede SDF-styrkene, skriver det syriske nyhetsbyrået Sana.

Protestene retter seg mot at SDF stjeler syrisk olje, beslaglegger eieendom og begår vold mot lokalbefolkninga. SDF-styrkene svarte på protestene med å åpne ild mot demonstrantene og skadet flere av dem, ifølge meldingene. Demonstrantene krever at SDF trekker seg ut av området.

Ifølge nettavisa Muraselon har den syriske hæren, støttet av russiske styrker gjennomført et overraskende angrep på SDF-styrkene i det sørvestlige Raqqa. Den syriske hæren tok et tre kilometer bredt område og SDF-styrkene trakk seg tilbake.

President Donald Trump hadde lovt at USA skulle trekke seg ut av den nordøstlige Syria innen utgangen av april 2019, og det er faktisk trukket ut både soldater og våpen. Men om løftet blir innfridd, er en helt annen sak. Trump har bedt allierte om å overta USA-styrkenes rolle, men han har bare fått lunkne svar tilbake. Det er tydeligvis veldig lite fristene å bli invitert til å overta ei hengemyr.

I vår tid trengs medier som er uavhengige av stat og kapital, og som driver en faktabasert og kritisk journalistikk. Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.