Krigsforbryternes gjensidige beundring

17
Både de rødgrønne og de blå har øst hundretalls millioner kroner over til Clinton Foundation. Hvorfor?

Av Pål Steigan.

Hillary Clinton satt 8. mars 2019 til bords med Ap-toppene Jonas Gahr Støre, Anniken Huitfeldt og Hadia Tajik. VG forteller sine lesere at det var veldig hyggelig.

Det som ikke er så hyggelig er at Hillary Clinton i stedet for å spise skrei med Støre burde ha stått for retten i en internasjonal krigsforbryterdomstol. Og med seg på tiltalebenken burde hun ha hatt med seg nettopp Jonas Gahr Støre.

De to var blant de fremste ansvarlige for den ulovlige krigen mot Libya og for å ha ødelagt det som var Afrikas mest velstående og mest velfungerende land og gjøre det til et helvete at stridende jihadister, kriminelle bander og slavehandlere. La oss minne om det rystende øyeblikket da Hillary Clinton raljerte over Gaddafis død etter at han var blitt voldtatt med bajonett og slaktet som en gris av våre allierte mordere i Libya.

En skadd Gaddafi omringet av terrorister. Rett etterpå ble han slaktet som en gris.

Libyakrigen var Hillary Clintons krig

Hemmelige opptak viser at Hillary Clinton, som da var utenriksminister i USA, drev sitt eget spill for å sette i gang krigen mot Libya i 2011, samtidig som toppfolk fra Pentagon tok direkte kontakt med Gaddafis regjering for å prøve å få til en fredelig løsning. Den katastrofale krigen ødela Libya og gjorde landet til et fristed for jihadistisk militia. Som kjent gikk den rødgrønne regjeringa i spissen for den bombekrigen Hillary Clinton ville ha.

Det var avisa Washington Times som fikk tak i opptakene som viser at sentrale folk i Pentagon ikke stolte på de informasjonene de fikk fra utenriksminister Clinton og hennes departement. De tok derfor direkte kontakt med Gaddafis regime for å prøve å hindre situasjonen i å eskalere.

I følge avisa er opptakene verifisert av deltakerne og de gjengir samtaler mellom folk fra Pentagon og Gaddafis sønn Seif Gaddafi og en annen libysk toppleder. Den amerikanske overkommandoen Joint Chiefs of staff stolte heller ikke på rapportene fra State department, og en toppfunksjonær derfra sa noe seinere til en representant for Gaddafi: «Du skulle ha sett de rapportene State Department sender til kongressen. De er fulle av dumme, dumme fakta.

Hillary Clinton spredde den oppfatninga at Gaddafi forberedte et folkemord på sitt eget folk, og med denne narrativen lyktes hun i å overbevise Barack Obama og NATO om at det var riktig å gå til krig for å hindre folkemord. Hun og State Department trakk flere ganger en parallell med folkemordet i Rwanda der nærmere en million mennesker ble drept. Men det forelå ingen etterretningsrapporter som skulle tilsi at noe folkemord var på trappene.

Seif Gaddafi hadde flere telefonsamtaler med amerikanske representanter og han sammenliknet Clintons kampanje med George W. Bush og de angivelige masseødeleggelsesvåpnene i Irak, som heller ikke fantes, men som ble brukt som påskudd for den katastrofale krigen mot Irak.

I mai 2011 sa Gaddafi til Dennis J. Kucinich, en demokrat fra Ohio og kongressmedlem: «Dette er masseødeleggelsesvåpnene i Irak om igjen. Det er ingen libyske fly som bomber demonstranter eller distrikter i Tripoli eller som dreper tusener. Dette er falske rapporter.»

Seif Gaddafi advarte amerikanerne om at det ikke var libyske opprørere de støttet, men jihadistiske «gangstere og terrorister».

Kucinich sier sier i et intervju med Washington Times at han «hadde fakta som indikerte at USA enda en gang var på vei inn i en intervensjon som kom til å bli katastrofal.» 24. august 2011 skrev han et brev til Clinton og Obama der han sa at han gjennom mellommann i Libya hadde fått et forslag fra Gaddafi om å få til en forhandlingsløsning. Det hvite hus og State department svarte aldri på brevet.

Påstand: Hillary Clinton fikk Stoltenberg og Støre til å bombe Libya

I en serie artikler har jeg prøvd å finne ut hva som skjedde i det sentrale maktapparatet i Norge forut for 19. mars 2011 da Jens Stoltenberg erklærte at Norge skulle gå til krig mot Libya. Jeg har skrevet til statsministerens kontor, til forsvarsdepartementet og til Stortinget og bedt om å få se det vedtaket som lå til grunn for denne erklæringa. Etter at Petersenutvalget la fram sin hvitvaskings»rapport» er det helt klart at det ikke fantes noe slikt vedtak. Stoltenberg og Støre gikk til krig mot Libya uten vedtak i Storting og regjering.

Sannsynligheten taler for at det var daværende utenriksminister i USA, Hillary Clinton som ba dem om det og som fikk Støre til på et øyeblikk å svinge fra bombemotstander til bombetilhenger.

steigan.no har et stort antall artikler om Libya-krigen. Les dem her.

En korrupt forbindelse

Nest etter Saudi-Arabia var Norge det landet som bidro mest til å støtte den korrupte Clinton-stiftelsen med store milliardbeløp. Og Jonas Gahr Støre var av de fremste til å spa norske skattemillioner over i Clintonfamiliens kasser.

I USA er disse pengeoverføringene til Clinton kalt «pay to play», altså at man betalte for å få innflytelse hos den man trodde ville bli USAs kommende president. Dette viste seg veldig tydelig at innbetalingene til fondet falt med 88 prosent etter at Clinton hadde tapt valget.

FBI vil etterforske Clinton Foundation

Korrupsjon på norsk: – Hillary Clinton fikk norske UD-millioner etter Støre-samtale

Riksrevisjonen burde, hvis den var noe tess, gå disse pengeoverføringene fra Støre og Børge Brende etter i sømmene og granske påstandene om at dette må regnes som korrupsjon.

Vi skjønner at en avdanket amerikansk politiker gjerne vil komme og la seg hylle av sine nesgruse beundrere i Norge. Og vi skjønner også at Støres beundring for Clinton er like underdanig som før.

Det vi ikke skjønner er hvorfor noen likevel ønsker å gå i regjering med Støre og kalle det et venstreprosjekt.


steigan.no anbefales av:

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Johnny Johnny says:

  Det som sjokkerer mest er utsagnet fra Jonas Gahr Støre:
  “Hilary Clinton og jeg var nære kolleger i fire år, og hun er en av de jeg kom nærmest som utenriksminister, både personlig og politisk, sier AP-leder Jonas Gahr Støre til VG i en tekstmelding.” :open_mouth:

 2. Ja, jeg lurer på om noen av de norske har vært med Hillary på Lolita-ekspressen? Epstein er Mossad.

 3. Og mens påskuddene til å gå til angrep ble fabrikkert, fremstilte NRK og norsk MSM Libya som et land styrt av en tyrann, nøyaktig som krigshisserne ville. Så er da også vestlig massemedia integrert i det militær-industrielle kompleks, og gjør sin del med å få aksept for krigene blant den vestlige befolkningen.

  Visste altså ingen av NRKs 1700 journalister og redaktører med utenriksnyheter som hovedfelt, hvordan livet i Libya var under Ghadaffi før bombekampanjen startet? At Ghadaffi generøst fordelte velstanden fra oljeinntektene blant befolkningen, som hadde høyere levestandard enn en australier og italiener.

  Feks at nygifte fikk 50 000$ i gave fra staten, og bolig, brød, bil og bensin var subsidiert, utdannelse var gratis. Helsetjenester var også gratis, og libyere som ville bli bønder fikk land, bygninger, maskinpark og buskap gratis.

  Det må være helt usannsynlig at ikke journalister i norsk MSM ikke visste dette. Hadde de vist livet som det var i Libya, hadde det norske folk aldri gått med på norsk deltakelse i det særdeles brutale overfallet som denne krigen var. Det gjør NRK og norsk MSM medskyldige i denne krigsforbrytelsen, og ansvarlige redaktører og journalister skulle vært fremstilt for en internasjonal domstol sammen med Støre og Stoltenberg.

 4. Så du har nesten vært der? Jeg kjenner kartet, for jeg hadde det oppe gjennom høsten 2017, da alle orkanene herjet i området. Jeg hadde jo håpet at bygningene hadde blåst på sjøen, eller i det minste få gjennomgå som Bransons privatøy gjorde.
  Men den ligger på le-siden, og lurte seg også unna “Maria”.
  St.Thomas er forøvrig tidligere dansk koloni.

 5. Mussolini ble hengt opp ned inntil han døde av for mye blod til hjernen.
  Vidkund Quisling ble skutt på Akershus Festning.
  Norges Kristne kommer sannsynligvis til å bli stenet på Grønlands Torg.
  Og, ingen Nordmenn kommer til å få finger´n ut før løpet er kjørt!
  Kudos til deg for å si det som det er!

 6. Kan du referere til noe som kan understøtte det du sier her? Hvis det kan bevises, så er vel en sak for krigsforbryterdomstolen i Haag neste stopp for the Clintons, Jonas, Jens, og Kjell Magne. Sikkert mange andre også.

 7. Her er noen lenker til The Herland Report om Libya før 2011, medieløgnene, og til sider, her, her, her, her på Steigan.no som omhandler det ulovlige ved beslutningene som førte til Norges deltagelse i bombingen. Noen før og etter 2011 bilder fra Libya. Global Research viser en H. Clinton email fra Wikileaks som antyder at Gadaffi ble angrepet for å stoppe hans Gulldinar valuta med backing av gull og oljereserver.

 8. Apropos “elitens” usmakelige adferd: Det virker som verdens rikeste har fått skikkelig hastverk med å maksimere profitt NÅ, og suge til seg mest mulig penger fra resten av samfunnet. Dette har akselerert i det siste.

  Dette kan sees i sammenheng med:

  On Contact: Climate emergency with Dahr Jamail

  The End Of Ice: Bearing Witness In The Path Of Climate Disruption w/ Dahr Jamail

  Responding to Abrupt Climate Change with Guy R. McPherson

  Og opplysninger om at rikingene kjøper eiendommer på New Zealand og bygger “dommedags-bunkere”. Utrykket “trekke stigen opp etter seg” får en litt spesiell dimensjon i så tilfelle…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

9 flere kommentarer

Deltakere