CNN: Droneangrepet på Maduro var et komplott

0
Presidendt Nicolás Maduro. Innfelt Instagrammeldinga fra Maradona og et produktbilde av den dronetypen som ble brukt.

Nyhetskanalen CNN i USA har fått tak i videoopptak som gir et innblikk i det komplottet som sto bak forsøket på å drepe president Nicolás Maduro i Venezuela med droner. Det er verdens første kjente forsøk på å drepe et statsoverhode med droner kjøpt over disk og utstyrt med militære håndgranater.

Vi omtalte angrepet umiddelbart etter angrepet og skrev da:

Det var to fjernstyrte droner (modell DJIM600), skriver TeleSUR, hver lastet med 1 kg C4 eksplosiver. Den første dronen ble avledet av signaler fra bakken. Den andre dronen ble også avledet av signaler, mistet kontrollen og eksploderte mot en nærliggende bygning. Eieren av en av leilighetene i den bygningen som ble truffet har funnet splinter etter dronen i leiligheten sin.

I internasjonale medier er det blitt hevdet at det var en gasseksplosjon. Det later til å være feil. Det er til og med tatt bilder av dronen som eksploderte i lufta.

Mordforsøket ble ikke omtalt i norske medier kort tid etterpå. Vi stilte da spørsmålet:

Er mordforsøket mot Nicolás Maduro en ikke-sak?

Presidenten i Venezuela ble forsøkt myrdet gjennom et droneangrep. Et mordforsøk på presidenten i et land er en svær politisk sak, uansett hva man måtte mene om denne presidenten, og ikke minst når USA i årevis har truet Venezuela en serie aggressive tiltak helt opp til militær intervensjon.

Men ikke i Norge. For mediene er det en ikke-sak, og det gjelder dessverre også avisa Klassekampen, som tidligere pleide å dekke latinamerikanske forhold rimelig bra.

Denne tausheten blir spesielt pinlig når CNN nå faktisk har snakket med en av attentatmennene. Han sier at de var ei gruppe desertører fra den venezuelanske hæren og noen andre. Han fortalte CNN hvordan attentatet ble forberedt og kunne legge fram fotoer av dronene og eksplosivene som ble brukt. Han innrømte at bombene «kunne ha drept uskyldige, men det var en risiko vi måtte ta».

Her har vi altså fortellingen om en vaskekte konspirasjon – som nå er bekreftet av en av konspiratørene. Og norske og internasjonale medier sitter med buksene rundt anklene fordi de aldri dekket dette slik de skulle ha gjort.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.