Bill Gates og Jeff Bezos på global jakt etter kobolt

1
Jeff Bezos og Bill Gates på global råvarejakt. Shutterstock.

Uten kobolt er det smått stelt med den såkalte fjerde industrielle revolusjonen. Det blir som å tenke seg den egentlige industrielle revolusjonen uten kull.

Kampen om tilgangen til dette metallet tilspisses derfor over hele verden. Siste nytt er at ei gruppe multimilliardærer, noen av verdens rikeste menn, med Bill Gates og Jezz Bezos i spissen, har opprettet et selskap som skal kartlegge hele planeten med sikte på å finne attraktive koboltkilder. De har ambisjoner om å bruk IT-systemer for å skape det Gates kaller et «Google Earth for jordskorpa».

Venturekapitalfirmaet Andreessen Horowitz (a16z) og Breakthrough Energy Ventures, som er finansiert av milliardærer som Jeff Bezos, Ray Dalio, Michael Bloomberg, Richard Branson og Bill Gates, har veddet stort på det nye selskapet KoBold Metals.

Foreløpig utvinnes 60 prosent av verdens kobolt i Kongo.

Som vi skrev i en tidligere artikkel på steigan.no:

Dette betyr naturligvis også at det vil bli en knallhard rivalisering mellom stormaktene når det gjelder å sikre seg dette strategiske metallet.

Verktøyet til Gates & co vil bli et formidabelt imperialistverktøy, der de rikeste av de rike vil vite veldig mye mer om hvor de bør utløse kupp, regimeskifter og kriger for å skaffe seg tilgang til strategiske råvarer.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. ABC says:

    "Verktøyet til Gates & co vil bli et formidabelt imperialistverktøy… "

    Globalister som ikke er ansvalige for noen. VS Nasjonalstaten og geografiske grenser.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere