USA beordrer alle sine borgere ut av Haiti etter omfattende massedemonstrasjoner

36

Opprøret mot Haitis president Jovenal Moise med krav om at han må gå av fortsetter, og utenriksdepartementet i USA har uttalt at alle USAs borgere må forlate landet straks «på grunn av kriminalitet og uro».

Sikkerhetsrådgiver John Bolton uttalte USAs «vedvarende støtte til og vennskap med folket på Haiti», et vennskap og en støtte svært få haitianere har sett noe av. CNN skriver at et ubestemt antall mennesker er blitt drept under opprøret.

Opprøret mot president Moise handler om korrupsjon og fattigdom. En rapport avslørte at Moises regjering er skyldig i plyndring av oljestøtten fra Venezuela og tusenvis av innbyggere forlanger å få vite hvor pengene er blitt av og at regjeringa pakker sakene sine og forlater kontorene.

Haiti er utsatt for alle former for plyndring. Det påstås blant annet at landet er et «åpent marked for organhandel».

En bitteliten klasse av millionærer og milliardærer er beskyttet av USA og lever høyt på folkets fattigdom.

Les: På Haiti gjør man som de gule vestene

Clintons och USA:s plundring av Haiti

Clinton på Haiti – et etterskjelv

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det virker jo betryggende - men det er vel helst for skremme vekk eventuelle vitner.

  Takken går til Clinton-stiftelsen.

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Joa, runeulv -du vet jo sikkert det. Hvit som du er og alt mulig.
  Jeg veit jeg er rette ræva til å fise, men hvis du hadde deg om et par ganger, før du inntok favorittposisjonen, så ville det vært litt lettere å ta deg alvorlig.
  Haiti har vært en torn i øynene på makt-eliten, helst siden den gang. Vi vet da hvordan det foregår.

 3. En kriminalitet og uro som USA må ta mesteparten av skylden for å ha forårsaket. USA er det landet som lengst og mest skruppelløst har utnyttet og utbyttet den haitiske befolkningen. Haitierne har aldri kunnet utviklet seg til et velfungerende moderne samfunn, med infrastruktur, skolevesen, helsevesen og handel.

  Gjennom 1800 tallet var det Frankrike og USA som holdt Haiti nede etter frigjøringen med en statsgjeld som Haiti knapt kunne betjene. Gjennom 1900 tallet ble Haiti okkupert og styrt av USA, og hadde diktatorer som Baby Doc som ble støttet av USA og plyndret landet.

  I den senere tid er det USA kontrollerte IMF og Verdensbanken som holder Haitis folk nede (les hele artikkelen her) :
  “Thirty years ago Haiti imported no rice; today, Haiti imports nearly all its rice. Though Haiti was the sugar growing capital of the Caribbean, it now imports sugar as well. Why? The US and the US dominated world financial institutions — the International Monetary Fund and the World Bank — forced Haiti to open its markets to the world. Then the US dumped millions of tons of US subsidized rice and sugar into Haiti, undercutting their farmers and ruining Haitian agriculture. By ruining Haitian agriculture, the US has forced Haiti into becoming the third largest world market for US rice. Good for US farmers, bad for Haiti”.

  Og vestlig MSM presse og media fremstiller det som det er lokalt vanstyre og dårlig politisk handtverk som er årsaken til Haitis problemer, og ikke USA, men så eies vestlig MSM og media da også av den samme USA baserte storkapitalen som utnytter svake stater.

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Ok - Cecil Rhodes, jeg er overbevist.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Faktisk, ja.
  Det er en liten gruppe hvite som skaper problemer der. Og den lille gruppa er flinke til å støtte de mest radikale med penger, slike som Malema.
  Skal vi gå lenger bak i tid så er svaret også ja. Da var det en liten gruppe hvite som innførte en drastisk og urettferdig politikk med segregering etter at en liten gruppe, ledet av Mandela, drev med terror mot sivile med ANC som ble finansiert av en gruppe hvite. Går vi lengre bak i tid er svaret også ja. Det var da East India Trading Company og West India Trading Company kappet om konsumer vennlige varer som ga store inntekter og en dag landet de i et område med nomadisk folk med en regent ved navn AmaZulu som først ønsket dem velkommen og solgte dem en del land for husdyr (han hadde stor interesse for våpenteknologien de hvite hadde og ble venn med dem). Men så var det noen ekstra rike hvite som fant ut at det fantes godsaker som diamanter som hadde havnet på feil plass og som jo de egentlig var rettmessige eiere av og bestemte seg for å rette på feilen som naturen hadde gjort.
  All elendighet som skjer i verden er pga. en liten gruppe hvite folk som elsker dyre ting, penger og blodytelser. Og slik har det alltid vært.

 6. OK. Jeg beklager mine urettmessige anklager og lite geniale kommentar. runeulv snakket om en annen type “hvithet” enn du, og jeg trodde du snakket om det samme. Det er faktisk andre som mener at europeere/vestlige står bak all elendigheta i verda, og jeg var visst for snar til å tenke at det var dette du mente.

  I en annen tråd skrev du dette:

  Jeg vet ikke hvem du skrev det til, men man kunne tolke det som at jeg var blant de som utsatte andre for hat, og at du mente at jeg er en av de som burde henge seg. Jeg spurte deg derfor om å klargjøre hvem du snakket om:

  Hvem hater hvem for hva?

  Dette svarte du ikke på. Så etter at du tilsynelatende skrev at jeg bør henge meg, så har jeg ikke tatt deg så seriøst, sjøl om jeg som utgangspunkt prøver å være gentleman med kvinnemennesker. Du står fortsatt fritt til å klargjøre hvem du henviste til.

  OBS! Det fremstår kanskje hyklerisk at jeg fremstår sensitiv rundt at noen eventuelt ønsker å henge meg, når jeg sjøl sier til kjell108 at han bør donere hjernen sin til produksjonen av hundemat, men forhistorien der er at kjell108 har sagt at jeg skal/bør korsfestes. Jeg har da en viss moral, og skriver ikke hva som helst uten at det er gjengjeldelse.

 7. Avatar for Mari Mari says:

  Nei thormothr, jeg har aldri heller vil jeg aldri be deg om å skade deg. Jeg jobber til daglig med å prøve holde folk fra å skade seg selv og fra å bli skadet av andre.
  Når jeg snakker om en liten gruppe hvite mener jeg sionistene som står bak mesteparten av ondskap vi ser i dag og historisk. Penger og maktgrådige umennesker som ikke bry seg om vi lever eller dør. De som tror verden er et stort sjakkbrett og vi er intet annet enn bønder som skal beskytte dronning og kongen på brettet og som kan ofres uten videre tanke.
  Likevel mener jeg at dersom vi skal engasjere oss i debatt må vi insistere på vanlig folkeskikk. Savner ikke du diplomati? Vel, skal diplomati gjenopplives må det starte et sted og siden eliten elsker udemokratiske handlinger og udiplomatisk oppførsel etter motto might is right, tror jeg at de er vi vanlig folk som må starte gjenoppliving av respekt for hverandre som mennesker ellers så vil våre liv snart være like verdtløs som snøfnugg i ørken.
  Min kommentar var til artikkelforfatteren. Ærlige ord er som regel ikke velkommen i det offentlige rom siden det alltid blir angrepet som enten rasistisk, hatsk, uvitenhet eller anti semitisme. Et oppfunnet begrep uten mening kun for å avvæpne ærlige argumenter. Dog mener jeg, at selv om man er uenig må vi forholde oss respektfulle overfor hverandre for vi vasker ikke bort skitt ved å tilføre mer.
  Jeg er selv skyldig i det. Det er alltid rom for forbedring i min egen tålmodighet og det er ofte nok at jeg minner meg selv om at jeg også må beherske mitt sinne når det gjelder visse tema for jeg innerst inne er jeg hvit glødene med raseri over det som blir gjort mot oss når det gjelder å frata oss menneskeverd og rettigheter.
  Vi får la det ligge med dette.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

28 flere kommentarer

Deltakere