Clinton på Haiti – et etterskjelv

0

Hvis det ikke var for at hun var en så iskald og ufølsom person, kunne en nesten synes synd på Hillary Rodham Clinton. Når hun nå har offentliggjort sitt kandidatur som mulig presidenkandidat for det demokratiske partiet, for nominasjonen i 2016 for å kunne bli etterfølgeren til Obama, dumper hun midt opp i en ny stygg skandale. Denne nye skandalen kan godt være den som ødelegger hennes ambisjon om å bli president, og hennes maktsyke ektemanns mulighet til å komme nærmere maktens innerste sirkler.


Denne artikkelen er skrevet av F. William Engdahl, for «New Eastern Outlook»..Den er oversatt av Knut Lindtner og offentliggjort på derimot.no.


 

bn-cv567_edp051_p_20140518114250.jpg
Hillary og Bill. Et to-spann som drar i samme retning: mot makt og penger.

Denne siste skandalen involverer Haiti, denne hjemsøkte øyen i det Karibiske hav, som ikke bare utsettes for jordskjelv, men også for herjinger og plyndring fra Clintonekteparet og deres venner og slektninger. Den involverer åpenbar misbruk av Bill Clintons posisjon i Haiti siden jordskjelvet i januar 2010 som drepte mer enn 300000 Haitiere. Den involverer nepotisme med broren til Hillary Clinton. Den trekker inn Hillary direkte og det involverer stiftelsen eid av Clintonfamilien, som samarbeider nært med en mexikansk narkobaron og noen av de mest skitne medarbiderne til Clinton fra hans tid i Washington.

Veldedighet starter hjemme.

Hendelsforløpet er her viktig. Den 5. mars publiserte den populære web.bloggen Breitbart en historie bok som skulle lanseres, av den pris-vinnende journalisten Peter Schweitzer. Den het: Clintonpenger: Den ukjente historien om hvordan andre regjeringer og næringsliv hjalp ekteparet Bill og Hillary til rikdom. Boken gir detaljerte fakta rundt en belønning som aldri før er gitt for en gullgruve, den første som har blitt gitt av Haitis regjeringe på 50 år, til et obskurt Nord-Carolina firma, VCS Mining, for gruvedrift av Morna Rossa.

Ifølge Schweizer er Tony Rodham et av styremedlemmene i VCS Mining. Aldri hørt om han? Hillary Clintons familienavn er Rodham og Tony er broren hennes. Ikke nok med det. I gruveselskapets styre sitter den tidligere statsministeren på Haiti, Jean-Max Bellerive. Bellerive ledet sammen med Bill Clinton «Haitis midlertidige veldedighetskommisjon for normalisering».

Videre: lisensbetingelsene for gruvedrift, innvilget av Haitis regjering, foregikk uten vanlig saksbehandling som i dette tilfellet innebærer at staten Haiti snytes for avgifter (royjalities). Betingelsene for Rodhams gullvirksomhet plager medlemmer i Haitis senat: Statens avgifter som følge av avtalen er på 2,5 prosent, halvparten av det som er vanlig, og VCS har rett til å fornye betingelsene i kontrakten etter 25 år.

Den 6. mars, dagen etter at historien slapp ut, offentliggjorde VCS Mining en pressemelding på sin sparsomme web-side. (Denne siden har ikke navn på noen ansatte eller ledere og ingen økonomisk oversikt). I denne meldingen benektes det at Rodham eller Bellerive hadde noe med denne meget merkelige og tvilsomme avtalen. Enda mer påfallende er det at dette er den eneste offisielle utsagnet på hele firmaets webside.

Videre undersøkelser i selskapets kataloger på Bloomberg/BusinessWeek for å finne navnene på de nåværende styremedlemmene ga null resultat. I en rapport om selskapet, datert 12. mars 2015, skrev Bloomberg: «Det foreligger ingen tilgjengelige data om andre styremedlemmer.» Rensket selskapet sine offentlig tilgjengelige lister for å hindre ytterligere pinlige skandaler som ville ødelegge Hillarys muligheter i den kommende presidentvalgkampen, som nærmest virket avgjort før e-post-skandalen to uker tidligere?

Clintonstiftelsen, Urenriksdepartementet og Haiti.

Det virker mer og mer sansynlig at de e-postene som utenriksminister Hillary Clinton skrev og som hun nå nekter å utlevere i sin helhet, noe hun ifølge gjeldende lover skal, inneholder eksplosive avsløringer om hennes rolle i Haiti etter jordskjelvet.

Det er nettopp avslørt at hun brukte en privat e-post adresse kjørt fra hennes server i løpet av de årene hun var utenriksminister og at hun aldri hadde en regjeringsadresse for e-post som kreves for regjeringens offisielle tjenester. Hun kjørte alle sine yrkesmessige eposter gjennom sitt eget internetdomene, «clintonmails.com». Da hun sluttet i jobben tok hun også e-mailene med seg. Dette omfatter også e-poster som dreide seg om jordskjelvet på Haiti. Loven om offentlig virksomhet (The federal action act) krever at ansatte i staten skal oppbevare all e-post og gjøre den tilgjengelig for bevaring.

 

ar-150119889.jpg
Jordskjelvet på Haiti krevde kanskje 300 000 liv. USAID bevilget $3,6 milliarder. Bill Clinton var FNs spesialutsending til Haiti og Hillary utenriksminister i USA. Dette er opplegget til mer enn nødhjelp.

Hun var utenriksminster fra 21.01.09 frem til 01.02.13. I desember 2012 fikk hennes bror den lukrative gullgruvekontrakten. I løpet av tiden som utenriksminister bevilget utenriksdept. gjennom USAID 3,6 milliarder dollar i nødhjelpstøtte til Haiti.

Historien blir styggere. Mens hun delte ut milliarder av skattebetalernes penger til uspesifiserte prosjekter på Haiti, fungerte ektemannen Bill Clinton som FNs spesialutending for jordskjelvofre i nært samarbeid med Jean-May Bellerive fra den Haitiske siden (Interim Haiti Recovery Commision). Samtidig var Bill leder for Clinton-stiftelsen som hevdet at den hadde fremskaffet $36 millioner fra private bidragsytere for gjenoppbygging av Haiti. Men Clintonstiftelsen tok også imot penger fra land Hillary Clinton hadde med å gjøre som utenriksminister, f.eks. UAE (Emiratene), Qatar, Saudi-Arabia og Iran. Her vil det oppstå skamløse intresskonflikter om Clinton skulle bli president. I et tilfelle tok stiftelsen imot en gave på $ 500 000,- fra den algeriske regjeringen til å fremme hjelp for de jordskjevrammete på Haiti. Hallo?

Oppsummert delte Hillary som utenriksminister ut milliarder dollar fra USAID til Haiti. Ektemannen tok imot penger til sin private stiftelse fra andre regjeringer som Hillary hadde med å gjøre som utenriksminister. Når hun slutter som utenriksminister etablerer hun og datteren Chelsea og ektemannen Bill seg som ledere for stiftelsen som heter Bill, Hillary og Chelsea stiftelsen. Og så viser det seg at broren Rodham er så heldig å få i stand en lukurativ kontrakt på Haiti samtidig? Jeg tror at vanskene og prøvelsene til Hillary Rodham bare så vidt har begynt.

Ser vi nærmere på Clinton-stiftelsen finner vi interessante mennesker i styret for den. Bruce Lindsey fungerer som leder for stiftelsen. Han er beskrevet som Bill Clintons consigliere («mafioso-rådgiver», overs.), en som rydder juridisk opp i familierotet. Lindsey har vært ved Clintons side siden dagene i Little Rock da Bill var guvernør og Hillary arbeidet som advokat.

Lindsey var Clintons rådgiver i det Hvite Hus i alle åtte årene. Nå leder han Clinton-stiftelsen. Under Clintons president-periode ble han bekyldt fra republikanerne for å samle inn penger i Asia til demokratene og for Clintons juridiske forsvarsfond i forbindelse med Monica Lewinsky riksrett-saken. Lindsey var til stede i det Hvite Hus hvor han møtte lyssky personer som John Huang og James Riady som samlet penger til dette fondet. De daværende republikanerne mistenkte også Lindsey for å ha «renset» dokumenter for å holde tilbake informasjon fra  Kongresspanelet.

Nå skal vi se nærmere på Clintonstiftelsens styre. Her finner vi Cheryl Mills. Aldri hørt om henne? Hun var Hillarys stabsleder da hun var utenriksminister. Det fremgår av hennes biografi at hun styrte utenrikspolitikken og prioriteringene her for Hillary Clinton. Spilte hun også en rolle i haitiskandalen rundt Bill Clintons Interim Haiti recovery commision, da Hillary Clintons USAID sprutet milliarder av skattebetalernes dollar inn i noe eller noen på Haiti? Det får vi aldri vite, som følge av e-post-skandalen til Hillary. Hun brukte ikke departemantets e-post, men sin private som ikke gjøres tilgjengelig. Styremedlemmet i Clinton-stiftelsen, Cheryl Mills, brukte også den private clintonmail.com epost-adresse i sin offisielle regjeringskorrespondanse.

«Verdens rikeste mann»

Et annet medlem i styret i den eksotiske Clintonstiftelsen er en gruve- og filmmogul, Frank Giustra. I 2007 stiftet Bill Clinton og Frank Giustra noe de kalte Clinton Gustra Enterprise Partnership. Det uttalte formålet var å skape «sosiale og økonomiske utviklingsprogrammer i deler av verden hvor det er mye fattigdom, omfattende Columbia, Peru, Mexico og Haiti.» Dette forvandlet seg gradvis til «The Clinton Giustra Sustainable growth initiativ (CGSGI)». Disse to mennene fikk med seg en tredje, en mexicaner, Carlos Slim, som doblet deres opprinnelige $ 100 millioner fond. Disse tre jobbet altså godt sammen i 2010, like etter jordskjelvet på Haiti. Med Clinton som FNs spesielutsending for å hjelpe Haiti, etablerte de et annet $20 millioner fond for å finansiere en liten forretning i det jordskjelvherjete Haiti.

giustra.jpg
Frank Giustra, canadisk spekulant og forretningsmann.

Ifølge den årlige Forbes-listen over verdens rikeste mennesker er Carlos Slim sansynligvis den rikeste, han har nettopp forbigått Bill Gates og anslåes å være verd (dvs eier) $81,6 milliarder. Han eier Telmex, det største telecom. selskapet i Mexico og et nettverk av banker, flyselskaper og andre selskaper. Han kjøpte seg selv blått-blod og WASP – (White Anglo-Saxon Protestant) respektabilitet for flere år siden da han reddet den skrantende New York Times med $250 millioner.

slim-smiles-3-1940x1318.jpg
Carlos Slim, verdens rikest mann og en hovedaksjonære i New York Times, i nært kompaniskap med Clintonfamilien

Dessuten sitter han i arbeidsutvalget i styret til RAND corporation, er en hovedleverandør til Pentagon og leder den nykonservative tenketanken bak USAs regjerings strategi med regnbuerevolusjoner, osv. Dette har interessante implikasjoner for USAs nasjonale sikkerhet.

Det mest interessante ved Carlos Slims karriere er imidlertid dens overlapping med de mexikanske narkokartellene. Mexikanske journalister skriver åpent at Slim samlet sin enorme formue ikke bare ved å ha de høyeste telefonprisene i Latin-Amerika. Ifølge den prisbelønnte journalisten Daniel Hopsicker, har filantropipartneren til Clintonlegatet, Carlos Slim, i lang tid hatt forretningsforbindelser med rike mexikanske foretningmenn, som er mistenkt for deltagelse i det såkalte «sørøst-kartellet», en narko-organisasjon med base i Cancun. Kartellet kom i søkelyset for to år siden da et USA-regisrtert jetfly (N987SA) krasjet på den mexikanske Yucatan-halvøya. Det viste seg at gulfstream-jetflyet innehold nesten 4 tonn kokain.

Ifølge Hopsicker, har Slim overlatt til forretningsmannen og medarbeider Fernando Chico Pardo, med Slims velsignelse, å drive Grupo Aeropotuari del Sureste, S.A. de C.V., (ASUR), et børsnotert selskap som mexikanske kilder sier flytter store mengder kokain gjennom Cancun Internasjonale flyplass, som ASUR driver og administrerer. ASUR kontrollerer et dusin mexikanske flyplasser. Pardo var ifølge disse kildene Slims alter ego og høyre hånd i rundt 16 år. Han har fortsatt plass i styret til Carlos Slims holdingselskap, og Parlos bror, Jaime Chico Pardo, er president i Slims sentrale holdingselskap, Mexicos telekommunikasjonsgigant, Telmex.

Mexicos gravende journalister påstår at Fernando Chico Pardos Grupo Aeroportuario del Sureste, S.A. de C.V., (ASUR) er involvert i narkotrafikkens første divisjon, og ble rapportert medvirkende til det som det endte opp med flykrasjet som avslørte 4 tonn kokain på Yukatan.

Hopsicker tilføyer, «Gulfstreameren (N987SA) viste seg å tilhøre CIA i Colombia og Sentral-Amerika og fløy også for DEA (Drug Enforcement Administration (DEA) er en amerikansk føderal etat med oppgave å bekjempe all form for ulovlig håndtering av narkotika og legemidler.)(Oversetters tilføyelse)»

Hillary og «sweet Mickey» Martelly.

Den presumptive Demokratiske presidentkandidaten, Hillary Rodham Clintons Clintonstiftelse har aktiviteter på Haiti sammen med Carlos Slim, den mexikanske gigamilliarderen, en foretningsmann med forbindelser til ledende figurer i Mexicos narkokarteller. Han sitter i styret til det Pentagon- og CIA-tilknyttete RAND corporation og er en hovedaksjonær i New York Times. Hillarys lillebror, Tony Rodham, vinner en saftig gullkonsesjon på Haiti med et selskap som knapt eksiterer. Det begynner å lukte som en åpen kloakk utenfor et griseslakteri.

Den fremstående haitiske juristen og menneskrettsaktivisten, Ezili Danto, hevdet at FNs utsending til Haiti, Bill Clinton, som leder for det haitiske hjelpeprogrammet var ansvarlig for rundt $6 milliarder som er gitt i hjelp. Mindre enn 1% er gått til den Haitiske regjeringen. Bill Clinton hadde total kontroll av beløpet som kom inn. Hun føyer til: «Hillary og Bill Clinton «åpnet Haiti» som om det var deres private eiendom. De brukte ressurser fra Verdensbanken, utenriksdepartementet i USA, USAID, FN, private militære sikkerhetskontraktører, USAs militærvesen og etteretningstjenestens pass- og visaforsikringsmuligheter. De fikk tilbakegevinster kalt «donasjoner» fra enhver av de som ønsket å kjøpe en bit av Haitis land med olje, iridium, uran og gull. Clintonfamilien har brukt regjeringsmakten for å fremme sine private foretninger og kalt det et hjelpetiltak for haitierene.

Danto legger til at Clinton ikke har førsøkt å skjule korrupsjonen i haitihjelpen. Heller ikke utenriksminister Hillary gjorde dette: «De plasserte sine haitiske stabmedlemmer inn i maktposisjoner hvor de ble satt til å godkjenne deres forordninger. Haitis statsminister, Gary Conille, som etterfulgte Jean Max Bellerive, arbidet som stabssjef for Bill Clinton og som en utviklingsekspert for FN. Cheryl Mills, en annen fra Clintons stab og nevnt i Clintons «email-gate» skandale og som i dag er med i Clintonstiftelsen, fungerte også som USAs representant i Interimkommisjonen for Haitihjelpen (IHRC).»

Danto utdypet videre at «utenriksminister Hillary Clinton og Cheryl Mills, henns stabsjef i UD, brukte intenst press på den haitiske regjeringen og valgtinget for å sikre at Martelly som var nummer tre i første vagomgang, plass i neste valgomgang slik at han kunne velges som presiden i 2011. Hillary Clinton opphevet visumene til en rekke tjenstepersoner på Haiti hun følte ikke samarbeidet og annonserte alt for tidlig at diskusjonen om valget var over, truet med å stoppe hjelpetiltak hvis ikke de pyntete valgene og kravet om deltagelse for Martelly i andre valgomgang, ble etterfulgt av haitierne. USA truet i tillegg med at de med makt ville fjerne Haitis president hvis han ikke ga etter og lot Martelly delta i andre valgomgang.

Martelly er kjent med sitt musikernavn, Michel «Sweet Micky» Martelly. Han støttet den CIA-skapte høyre-fløy og halvmilitære Fronten For Fremgang og Fremskritt på Haiti og foreslo å gjenopprette de væpnete styrkene på Haiti. Disse ble oppløst i 1995 av tidligere president Aristide fordi de var terrorverktøyet til den avsatte diktatoren «Baby Doc» Duvalier. CIA fordrev den populære og folkevalgte nasjonalisten Aristide og tvang han i eksil til Sør-Afrika. Ifølge Ezili Danto skapte Bill og Hillary Clinton presidentmakten til Martelly, en kokainelskende rock- og keyboard musiker, for å dekke sin egen korrupsjon.

marguerite-laurent-ezili-danto-blue-scarf-web.jpg
Ezili Danto

Hun legger til:

Jordskjelvpengene var til fordel for Clintons partnere, big business giverne til Clintonstiftelsen, Clintons luksus spa-resort hotell-partnere, miltærindustri/etteretnings – komplekset og de vanlige snylterne på kontrakter med regjeringen i Washington.Haitis holocost fortsatte. Det verste var at Clintonfamilien benyttet jordskjelvet og den påfølgende koleraepidemien til å tvinge på befolkningen ved valget enda en ny diktator.

Det ser ut til at Hillary står overfor langt mer gransking enn hun hadde håpet på. Men en ting er sikkert: New York Times, tidligere USAs mest respekterte avis, vil aldri fortelle oss om Hillarys mørke handlinger på Haiti. Hvorfor? Dere trenger ikke se lenger enn til Carlos Slim, avisens nest største aksjeier og en langvarig foretningspartner med Hillarys legat på Haiti.


Artikkelen er skrevet av F. William Engdahl, ekslusivt for «New Eastern Outlook».

Den er oversatt og noe bearbeidet av Knut Lindtner 23.03.15.

Originalen kan leses her: http://journal-neo.org/2015/03/20/hillary-the-new-…

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPave Francis har tatt pengevekslerne inn i tempelet
Neste artikkelNigerias oljeproduksjon hardt rammet av bombekampanje