Mot Dag-konferansen første dag en knallsuksess

0
Fra Mot Dag-konferansen 2019.

Det var stinn brakke under første dag av Mot Dag-konferansen 2019 på Parkteatret i Oslo. Alle billetter var utsolgt da et entusiastisk publikum fikk oppleve sterke foredrag av Patrick Henningsen, Eva Bartlett og Vanessa Beeley. Det var også to filmpremierer denne kvelden.

Dokumentarfilmen «Veto» – følger propagandaen fra starten av krisen i Syria. Den er produsert av Vanessa Beeley og den syriske journalisten Rafiq Lutf. Konferansen fikk også se spillefilmen ”The Revolution Man” regissert av Najdat Ismail Anzour.

Patrick Henningsen er grunnlegger av 21st Century Wire og viste i sitt foredrag hvordan propagandaindustrien fungerer for å fremme krig. Lesere av steigan.no er kjent med hvordan dette fungerer. Uten denne propagandaen og ensrettinga av opinionen ville det simpelthen være umulig for krigspartiet å drive igjennom kriger som ødelegger hele land, drper hundretusener og driver millioner på flukt. Derfor blir det desto viktigere å avsløre medieløgnene.

Patrick Henningsen på Parkteatret. Foto: Kari Jaquesson.

Eva Bartlett begynte sitt journalistiske virke for alvor i Gaza. Hun bodde i Gaza til sammen i omtrent tre år og fulgte Israels brutale undertrykking av det palestinske folket der. Hun fulgte ambulansene med skadde folk til sjukehusene og dokumenterte volden og menneskeskjebnene. Slik har hun også fortsatt sitt arbeid i Syria. I motsetning til de dominerende mediene har hun vært til stede og lyttet til stemmene til det syriske folket. Hun sa at mens venstresida stort sett har forstått hva undertrykkinga av det palestinske folket dreier seg om, så har mange på venstresida ikke forstått krigen mot Syria, men i stedet sympatisert med og støttet det såkalte «opprøret», sjøl om det ikke har vært noe annet enn terroristgrupper som har ført krig på vegne av imperialistmaktene, oljediktaturene, Tyrkia og Israel.

Redaktør Pål Steigan intervjuer Eva Bartlett, Vanessa Beeley og Patrick Henningsen. Foto: Kari Jaquesson.

Vanessa Beeley er en prisbelønnet journalist og hun viste fram historien bak de såkalte White Helmets og trakk linjene helt tilbake til Kosovokrigen der bakmennene var de samme. Beeley vitnet under FN-konferansen og de hvite hjelmene der det også ble lagt fram vitnemål om hvordan disse såkalte hjelperne skal ha deltatt i organtjuveri mot barn. Hun spurte hvorfor ikke disse vitnemålene var blitt fulgt opp av de store mediene eller av de vestlige regjeringene men bare blitt møtt med forsøk på å sverte budbringerne. Den normale reaksjonen ville være å sette ned undersøkelseskommisjoner for å komme til bunns i sakene.

Vanessa Beeley på Parkteatret scene. Foto Kari Jaquesson.

Alle foredragene på Mot Dag-konferansen blir filmet med profesjonell utrustning. De vil bli redigert og lagt ut på YouTube slik at også de som ikke kunne komme på konferansen kan få dem med seg.

Det var også et musikalsk innslag med Hungry Hearts.

Som vanlig sørget Parkteatret for en strøken gjennomføring av arrangementet.

De tradisjonelle mediene glimret med sitt fravær, noe som ikke var helt uventet.

Konferansen fortsetter 10. februar med et tettpakket program som åpner med at professor Terje Tvedt snakker om Kriger, nye eliter, og det internasjonale gjennombruddet. Se resten av programmet her.

Mot Dag-konferansen 2019 er støttet av Grünerløkka kulturhus, som eier Parkteatret scene og bar, samt institusjonen Fritt ord. Så vellykket som denne konferansen er blitt så langt, tyder alt på at den vil få en oppfølger i 2020.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.