Mot Dag-konferansen første dag en knallsuksess

0
Fra Mot Dag-konferansen 2019.

Det var stinn brakke under første dag av Mot Dag-konferansen 2019 på Parkteatret i Oslo. Alle billetter var utsolgt da et entusiastisk publikum fikk oppleve sterke foredrag av Patrick Henningsen, Eva Bartlett og Vanessa Beeley. Det var også to filmpremierer denne kvelden.

Dokumentarfilmen «Veto» – følger propagandaen fra starten av krisen i Syria. Den er produsert av Vanessa Beeley og den syriske journalisten Rafiq Lutf. Konferansen fikk også se spillefilmen ”The Revolution Man” regissert av Najdat Ismail Anzour.

Patrick Henningsen er grunnlegger av 21st Century Wire og viste i sitt foredrag hvordan propagandaindustrien fungerer for å fremme krig. Lesere av steigan.no er kjent med hvordan dette fungerer. Uten denne propagandaen og ensrettinga av opinionen ville det simpelthen være umulig for krigspartiet å drive igjennom kriger som ødelegger hele land, drper hundretusener og driver millioner på flukt. Derfor blir det desto viktigere å avsløre medieløgnene.

Patrick Henningsen på Parkteatret. Foto: Kari Jaquesson.

Eva Bartlett begynte sitt journalistiske virke for alvor i Gaza. Hun bodde i Gaza til sammen i omtrent tre år og fulgte Israels brutale undertrykking av det palestinske folket der. Hun fulgte ambulansene med skadde folk til sjukehusene og dokumenterte volden og menneskeskjebnene. Slik har hun også fortsatt sitt arbeid i Syria. I motsetning til de dominerende mediene har hun vært til stede og lyttet til stemmene til det syriske folket. Hun sa at mens venstresida stort sett har forstått hva undertrykkinga av det palestinske folket dreier seg om, så har mange på venstresida ikke forstått krigen mot Syria, men i stedet sympatisert med og støttet det såkalte «opprøret», sjøl om det ikke har vært noe annet enn terroristgrupper som har ført krig på vegne av imperialistmaktene, oljediktaturene, Tyrkia og Israel.

Redaktør Pål Steigan intervjuer Eva Bartlett, Vanessa Beeley og Patrick Henningsen. Foto: Kari Jaquesson.

Vanessa Beeley er en prisbelønnet journalist og hun viste fram historien bak de såkalte White Helmets og trakk linjene helt tilbake til Kosovokrigen der bakmennene var de samme. Beeley vitnet under FN-konferansen og de hvite hjelmene der det også ble lagt fram vitnemål om hvordan disse såkalte hjelperne skal ha deltatt i organtjuveri mot barn. Hun spurte hvorfor ikke disse vitnemålene var blitt fulgt opp av de store mediene eller av de vestlige regjeringene men bare blitt møtt med forsøk på å sverte budbringerne. Den normale reaksjonen ville være å sette ned undersøkelseskommisjoner for å komme til bunns i sakene.

Vanessa Beeley på Parkteatret scene. Foto Kari Jaquesson.

Alle foredragene på Mot Dag-konferansen blir filmet med profesjonell utrustning. De vil bli redigert og lagt ut på YouTube slik at også de som ikke kunne komme på konferansen kan få dem med seg.

Det var også et musikalsk innslag med Hungry Hearts.

Som vanlig sørget Parkteatret for en strøken gjennomføring av arrangementet.

De tradisjonelle mediene glimret med sitt fravær, noe som ikke var helt uventet.

Konferansen fortsetter 10. februar med et tettpakket program som åpner med at professor Terje Tvedt snakker om Kriger, nye eliter, og det internasjonale gjennombruddet. Se resten av programmet her.

Mot Dag-konferansen 2019 er støttet av Grünerløkka kulturhus, som eier Parkteatret scene og bar, samt institusjonen Fritt ord. Så vellykket som denne konferansen er blitt så langt, tyder alt på at den vil få en oppfølger i 2020.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


Forrige artikkelFrankrike med politisk angrep på gassledningen Nord Stream 2
Neste artikkelPolititerroren mot de gule vestene fortsetter. De store mediene er fortsatt tause.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).