Frankrike med politisk angrep på gassledningen Nord Stream 2

0
Traseen til Nord Stream 2

Gassledningen Nord Stream 2 skal føre naturgass fra Russland til Tyskland. Den legges på bunnen av Østersjøen direkte til terminaler i Tyskland uten å gå via landjorda i noe annet land. For Tyskland og tysk industri er denne gassledningen nesten et være eller ikke være. Tysklands såkalte Energiewende går dårlig og landet har desperat behov for naturgass for at den tyske industrien skal kunne hevde seg.

Fra før av har USA fordømt denne gassledningen og prøvd å stoppe den. Enkelte østeuropeiske land, som både danser etter USAs pipe og dessuten er svært anti-russiske har også gjort det. Dette har ikke fått Tyskland til å endre kurs. Landet skal ha russisk gass.

Derfor kom det som en ubehagelig overraskelse at også Frankrike går til politisk angrep på denne gassledningen. I andre sammenhenger kan man jo snakke om en akse Paris–Berlin, blant annet i den EU-interne striden mot Italia. Men her er det altså ikke mye støtte å hente fra Emmanuel Macron for Angela Merkel.

USAs ambassadør til Berlin Richard Grenell skrev sammen med USAs ambassadør i Danmark og USAs EU-ambassadør en gjestekronikk i Deutsche Welle der de advarte Tyskland mot avtalen med Russland.

Det er ikke ventet at all denne kritikken vil få Tyskland til å droppe rørledningsprosjektet, men landet kan bli tvunget til å gjøre en rekke andre kompromisser med sine EU-partnere. Dette er enda et eksempel på at den såkalte unionen sprekker opp og er i indre strid med sjøl.

Les: Frankrike kaller hjem sin ambassadør til Italia etter den «verste diplomatiske krangelen siden annen verdenskrig»

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.