Kvotebløffen: Klimapenger til milliardselskap

9
Det var Jens Stoltenberg som solgte inn ideen om klimakvoter. Det var en like stor bløff som løvepulver og slangeolje.

Norske klimakvotekjøp skulle utløse nye klimaprosjekter i fattige land. Det gjør de ikke. I stedet går penger til milliardselskap. Dette skrev Erik Martiniussen i Dagsavisen. Det var i 2015. Han fortsatte:

Det har vært et prestisjeprosjekt for klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft. Med millioner av kroner, overført gjennom FNs klimakvotesystem, skulle Norge utvikle viktige, nye klimaprosjekter i fattige land.
Kvotene det er tale om, kommer fra FNs grønne utviklingsmekanisme (CDM). Ved å betale for klimakutt i fattige land, kan Norge gjøre færre klimagasskutt hjemme. Nå viser det seg at ikke et eneste nytt klimaprosjekt er utløst av pengene. I stedet havner mange penger i lommene til store konsern med milliardomsetning

Hva skal man si? Hva var det vi sa? Her på steigan.no har for mange år siden pekt på at hele kvotesystemet som Jens Stoltenberg var den fremste ambassadøren for er en bløff tvers gjennom. Les for eksempel:

Kvotehandel og løvepulver

Det var journalistene Frode Frøyland og Gøran Skaalmo i Dagens Næringsliv som i 2009 viste at Norge, DNA og Jens Stoltenberg har stått helt sentralt gjennom mange år i arbeidet for å få det internasjonale samfunnet til å godta kvotehandel som et virkemiddel i klimapolitikken. Kvotehandelen er altså like norsk som ostehøvelen.

Kvotehandel er en tryllekunst. På den amerikanske prærien i gamle dager reiste smarte skurker rundt og solgte «løvepulver», «slangeolje» og andre vidundermidler til godtroende nybyggere. Stoltenberg solgte løvepulver. Det har ingen påvist klimaeffekt, utsetter reelle løsninger og fører til et spekulativt marked for kjøp og salg av kvoter.


Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Der ser dere hvor skremt våre ledere blir av “klima-trusselen”. Det KAN jo være så enkelt, at de vet mer enn det vi gjør.

 2. Avatar for madslo madslo says:

  Finst det oppdatert informasjon om dette etter 2015?

 3. Kanskje disse vet det :
  Du kan jo skrive til post@regnskapnorge.no

 4. Avatar for Johnny Johnny says:

  Noen som husker skremselspropagandaen om hullet i ozonlaget? En skjebne verre enn døden ventet oss, farlige stråler fra verdensrommet ville gi oss hudkreft og andre skumle sykdommer.

  Ødeleggelsen av ozonlaget skyldes freon (CFC), og Dupont hadde patentet (og monopol) på denne ozonfiendtlige gassen. Etter en voldsom mediakampanje, helt uten vitenskapelige beviser, undertegnet alle land en avtale der freon skulle forbys.

  I ettertid fikk man vite at patentet til Dupont var utløpt, og at Dupont var i ferd med å miste sitt monopol. I god tid før forbudet mot freon kom, hadde Dupont “tilfeldigvis” tatt patent på en “ozonvennlig erstatning”, og pga forbudet mot freon fikk Dupont beholde sitt monopol.

  Dupont var selvfølgelig arkitektene bak skremselspropagandaen, dette er forretningsstrategi!

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Ja. En professor på Universitetet i Tromsø fikk sparken fordi han satt med målinger tilbake til 1920, som ikke passet med hysteriet. Jeg husker også at ingen ble straffet for at de hadde vært med på bløffen.

  For min del var dette den første lærdommen om at Universitetene fremdeles utdanner et presteskap, selv om fagene i dag ikke lenger kalles teologi.

 6. Greia med “klimakvoter” går egentlig helt tilbake til Charles De Gaulle og Frankrike på begynnelsen av 1960 tallet.
  Frankrike lå ysmyket og utbombet igjen etter WWII og prøvde å industrien på fote igjen.
  Samtidig var USA uberørt av krigen, og sto for 40% av verdens produksjon.

  Regjeringen De Gaulle kom på det geniale, at rike land forurenset mer enn fattige land, og at rike land derfor burde betale avgift til fattige land. Det rike landet var USA, og det fattige Frankrike.

  Lederne i Sovjet Unionen syntes dette var en aldeles glimrende idee, og tilbød seg å finansiere franskmennenes kampanje.
  Sovjet Unionen skulle være uberørt av eventuelle avtaler.

  Siden har rikingene funnet ut at her er det penger å tjene, og der står vi i dag.

 7. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Og så gikk Nixon av “gull-standarden”, da De Gaulle krevde gullet sitt utlevert. Resten er historie.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere