Grensebru til besvær. Falsk nyhet på NRK

0
Faksimile av NRKs oppslag om grensebrua. Oppslaget er nærmest en faksimile av Mike Pompeos twittemelding om samme sak. Har NRK direkte linje?

«Slik stenger Venezuela grensa,» skriver Andreas Krantz i NRK og fortsetter:

«Nicolás Maduro nekter opposisjonen å frakte nødhjelp inn i landet. Militæret bruker en tankbil og containere til å blokkere en grenseovergang til Colombia.

Striden om makten i Venezuela fortsetter. Nå har landets sittende president Nicolás Maduro satt inn hæren ved grenseovergangen mellom Cúcuta i Colombia og Ureña i Venezuela, for å hindre at nødhjelp og forsyninger blir fraktet inn i landet via broen som forbinder de to byene.«

Det er bare det at denne brua aldri er blitt åpnet. Olaf Svorstøl Sierraalta skriver på Facebook:

Tienditasbrua ble ferdig i 2016 og ble aldri åpnet pga situasjonen mellom Venezuela og Colombia. Slik at denne del av grensa er ikke stengt, den er bare ikke åpnet.

NRKs oppslag er ikke SÅ enestående eller uavhengig. USAs utenriksminister Mike Pompeo har allerede brukt det slik på Twitter:

BBC, CNN, The Independent og mange flere har kjørt den sammen «nyheten» og etter samme mønster som Pompeo. Men det er altså Fake News.

Les mer om brua som ikke var stengt fordi den aldri var åpnet her:

The Tienditas Bridge “blockade”


Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKvotebløffen: Klimapenger til milliardselskap
Neste artikkelVanessa Beeley: Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).