Erna Solberg vil ta hjem «IS-borgere» fordi Donald Trump krever det

0
Erna Solberg snakker om "IS-borgere" og vil ha dem hjem til Norge. Fotomontasje med foto fra Shutterstock.

Statsminister Erna Solberg omtaler terrorister fra IS vekselvis som «IS-borgere» og «IS-krigere» og sa på sikkerhetskonferansen i München 2019 at:

– Hvis de har et ønske om å komme tilbake, vil vi ta tilbake IS-borgere.

At vår statsminister ikke omtaler terrorister som terrorister, men som henholdsvis «IS-borgere» (hva nå det er for noe) og «IS-krigere» er både oppsiktsvekkende og avslørende. Her plumper hun ut med at disse terroristene har vært «våre terrorister» og at de har utført de skitne jobbene i vår krig mot Syria. Nå har de tapt, og da er det på tide å hente dem hjem. Vi vet nå også hvem som har gitt Solberg ordre om dette. Aftenposten skriver:

Trump vil sende 800 fremmedkrigere i Syria tilbake til Europa. Sier europeerne nei, blir de sluppet fri.

President Trump skrev på Twitter:

Legg merke til at også Trump bruker begrepet «IS-fighters». Aftenposten skriver videre:

Dersom europeiske fengsler blir fylt opp av IS-krigere, kan fengslene bli et sted hvor det organiseres nye, fremtidige terrorceller, advarer Sami Nader, direktøren for Levant Institute for Strategic Affairs, til Al Jazeera.

– Hoveddelen av den europeiske opinion vil ikke at disse krigerne kommer tilbake fordi de har begått terrorhandlinger, sier Nader.

Danmarks utenriksminister Anders Samuelsen er i motsetning til Erna Solberg ikke villig til å ta terroristene tilbake.

Hvad end du spørger mig som partiformand eller udenrigsminister, er min holdning, at jeg ikke vil have én af dem hjem. De har svigtet alt, hvad Danmark står for, og har i princippet været med til at true danske soldaters liv. Skal vi så bare sige ”velkommen tilbage fra den lille udflugt”?

Å ta terroristene tilbake til Norge vil bli svært kostbart. Det vil innebære en stor sikkerhetsrisiko og de vil representere en potensiell kilde til nyrekruttering til islamistisk terrorisme. Dette bekymrer tydeligvis ikke Erna Solberg.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBBCs Syriareporter: – Jeg kan bevise at gassepisoden i Douma var fabrikert
Neste artikkelJimmy Dore: CNN og Facebook går sammen om å kvele kritiske røster
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).