Avtale mellom USA og IS om det gullet terroristene har stjålet

4
USA skal ha fraktet ut både IS-ledere og deres stjålne gull med helikopter.

På tross av alt snakk fra USA om at landet kjemper mot Den islamske staten, IS, fortsetter samarbeidet mellom de to partene. Den siste samarbeidsavtalen gjelder det gullet IS har stjålet fra Syria.

Lokale kilder rapporterer at USA-styrkene som oppholder seg ulovlig i Syria har brukt helikoptre for å frakte bort kassevis med stjålet gods fra IS i al-Dashisha-området i Hasakaprovinsen i Sør-Syria.

Kildene sier at kassene inneholdt store mengder gull, noe som også samsvarer med andre kilder som sier at IS har hatt 40 tonn i gullbarrer som de har stjålet både fra Irak og Syria.

Kildene sier at USAs militærhelikoptre landet i Hajin i Dei-Ezzor-provinsen og i Dashisha for å transportere ut IS-ledere som hadde overgitt seg og at disse viste USA-styrkene hvor det stjålne gullet var å finne. Dette var motytelsen deres for å redde hundrevis av IS-ledere.

Gjennom det siste året har USA fraktet ut et stort antall IS-terrorister fra Syria. Mange av dem er flyttet til Afghanistan. Der kan de komme til å skape de samme problemene for Sentral-Asia som de har skapt i Syria.

Kommentar:

Som vi har pekt på gjentatte ganger: USA fører ingen krig mot IS. IS er skapt av USAs allierte i oljediktaturene og fungerer både som en alliert og som et påskudd.

I november 2017 publiserte vi utdrag fra en forskningsrapport som er skrevet av Daniel Byman, seniorforsker ved den mektige tenketanken Brookings Institution. Han har også jobbet for RAND Corporation, som er tenketanken til US Army. Byman er altså knyttet til den innerste kjernen av tenketanker i USA. Han skulle ikke mangle brukbare kilder. Studien har tittelen How States Exploit Jihadist Foreign Fighters. Byman skriver blant annet:

– Jihadistiske fremmedkrigere blir ofte beskrevet som ikke-statlige aktører, utfordrer det tradisjonelle, statsdominerte internasjonale systemet og vår forståelse av det. I praksis er utenlandske krigere imidlertid avhengige av de stater de avviser. 

Noen av de viktigste utenlandske jihadistbevegelsene i verden mottar i dag massiv og eksplisitt statsstøtte, mens andre fortsatt er avhengige av stater for å gjennomføre sine innsamlings-, transitt-, rekrutterings- og andre kjerneaktiviteter.

Selve rapporten ligger bak en betalingsmur, men redaksjonen i Insurge Intelligence har lest den og gjengir utdrag. Den viser mer enn tydelig at IS og andre terrororganisasjoner i Syria ikke hadde kunnet eksistere eller bli noen effektiv styrke uten omfattende og vedvarende støtte fra den vestlige koalisjonen og oljediktaturene. Derfor er det bare logisk fra USAs vedkommende at de fortsetter å samarbeide med IS «to the bitter end» og til og med slipper terroristene ut bakdøra for å bruke dem i Afghanistan og andre steder.

Les også: Erna Solberg vil ta hjem «IS-borgere» fordi Donald Trump krever det

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jeg vile ikke ha gjort det om jeg var IS-kriger, for gull som USA får kloa i, har en tendens til å forsvinne fullstendig. Spør Tyskland eller Frankrike. Om det finnes noe gull i Fort Knox, er det ingen som vet, siden beholdningen aldri har vært revidert.
  Gold Anti-Trust Commite er min hovedkilde i disse spørsmål - som jeg anser av mer symbolsk betydning - i det minste for oss i vesten. I øst er det anderledes. De er fortsatt på en mental gull-standard.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  PST i Norge klarte å ødelegge for nasjonalister, eksempel Tore Tvedt som ble hundset fra bolig til bolig, og når Bjørn Funder Halldal skrev om hvordan i helvete disse radikale moskeene fikk lov å sprette opp som paddehatter, så fikk vi oppslag i alle medier om hvordan en nazist hadde tenkt til å sprenge opp Stortinget (alt var tull, og så dømte de ham for 20 gram hasj), slik at alle skulle forstå at radikale moskeer var et tema man ikke skulle skrive om.

  Disse radikale sunnimoskeene derfor noe Norge og vestlige land ønsket, og når vi nå vet at de produserte kanonfor for både Libya og Syria, så har vi forklaringen på hvorfor de stod under PST og andre vestlige hjemmelige tjenesters beskyttelse, og hvorfor Saudi Barbaria fikk fore dem med penger.

  Ellers syntes jeg også denne var morsom, gitt at vi nå skal gå til krig mot Iran:

  Iran-al Qaeda alliance may provide legal rationale for U.S. military strikes - Trump administration officials warn of global security threat

  Iran is providing high-level al Qaeda operatives with a clandestine sanctuary to funnel fighters, money and weapons across the Middle East, according to Trump administration officials who warn that the long-elusive, complex relationship between two avowed enemies of America has evolved into an unacceptable global security threat.

  With the once-prominent Islamic State receding from the spotlight, The Washington Times has learned that the administration is focusing increasingly on the unlikely alliance between Iran and al Qaeda, with what some sources say is an eye toward establishing a potential legal justification for military strikes against Iran or its proxies.

  Skeptics have long doubted that Iran, which this year marked its 40th anniversary as a Shiite Muslim theocracy, could find common cause with a radical Sunni Islamist group such as al Qaeda, but U.S. officials argue that a confluence of interests — and a common enemy in the U.S. and its allies — has brought a level of covert cooperation and coordination that has reached new heights.

 3. Avatar for SHO SHO says:

  USAs interesse for gull kan rett og slett være for å beskytte dollarens dominerende posisjon i verdensøkonomien og for å redusere dollarens risiko for å bli utkonkurrert av gull som internasjonalt betalingsmiddel. Skulle dollaren likevel kollapse kan det være gunstig for USA å ha store gullreserver hvis internasjonal handel i fremtiden skulle bli basert på gull.

  Angående siste punkt til Steigan: Kurderne har i over hundre år kjempet for å skaffe seg et eget land uten å lykkes. Så dukker plutselig IS opp og klarer i løpet av noen få år å etablere et kalifat som omfatter deler av både Syria og Irak. Ganske utrolig. Den avgjørende forskjellen på disse to gruppene (kudere og IS) må være hvilken støtte de mottar fra stormaktene.

 4. Avatar for aford aford says:

  USAs interesse for gull skyldes vel rett og slett at det er gull. Det er så mange gode grunner for en nasjonal statsmakt til å i prinsippet ønske seg masse, masse gull, at det å ikke være interessert i å ha større gullreserver/ gull som råvare til industrien er i beste fall enfoldig. At Norge er blant de land som hadde en liten klump med gull en gang, men bytta den mot luftslott og monopolpenger, endrer ikke på dette.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere