Avtale mellom USA og IS om det gullet terroristene har stjålet

0
USA skal ha fraktet ut både IS-ledere og deres stjålne gull med helikopter.

På tross av alt snakk fra USA om at landet kjemper mot Den islamske staten, IS, fortsetter samarbeidet mellom de to partene. Den siste samarbeidsavtalen gjelder det gullet IS har stjålet fra Syria.

Lokale kilder rapporterer at USA-styrkene som oppholder seg ulovlig i Syria har brukt helikoptre for å frakte bort kassevis med stjålet gods fra IS i al-Dashisha-området i Hasakaprovinsen i Sør-Syria.

Kildene sier at kassene inneholdt store mengder gull, noe som også samsvarer med andre kilder som sier at IS har hatt 40 tonn i gullbarrer som de har stjålet både fra Irak og Syria.

Kildene sier at USAs militærhelikoptre landet i Hajin i Dei-Ezzor-provinsen og i Dashisha for å transportere ut IS-ledere som hadde overgitt seg og at disse viste USA-styrkene hvor det stjålne gullet var å finne. Dette var motytelsen deres for å redde hundrevis av IS-ledere.

Gjennom det siste året har USA fraktet ut et stort antall IS-terrorister fra Syria. Mange av dem er flyttet til Afghanistan. Der kan de komme til å skape de samme problemene for Sentral-Asia som de har skapt i Syria.

Kommentar:

Som vi har pekt på gjentatte ganger: USA fører ingen krig mot IS. IS er skapt av USAs allierte i oljediktaturene og fungerer både som en alliert og som et påskudd.

I november 2017 publiserte vi utdrag fra en forskningsrapport som er skrevet av Daniel Byman, seniorforsker ved den mektige tenketanken Brookings Institution. Han har også jobbet for RAND Corporation, som er tenketanken til US Army. Byman er altså knyttet til den innerste kjernen av tenketanker i USA. Han skulle ikke mangle brukbare kilder. Studien har tittelen How States Exploit Jihadist Foreign Fighters. Byman skriver blant annet:

– Jihadistiske fremmedkrigere blir ofte beskrevet som ikke-statlige aktører, utfordrer det tradisjonelle, statsdominerte internasjonale systemet og vår forståelse av det. I praksis er utenlandske krigere imidlertid avhengige av de stater de avviser. 

Noen av de viktigste utenlandske jihadistbevegelsene i verden mottar i dag massiv og eksplisitt statsstøtte, mens andre fortsatt er avhengige av stater for å gjennomføre sine innsamlings-, transitt-, rekrutterings- og andre kjerneaktiviteter.

Selve rapporten ligger bak en betalingsmur, men redaksjonen i Insurge Intelligence har lest den og gjengir utdrag. Den viser mer enn tydelig at IS og andre terrororganisasjoner i Syria ikke hadde kunnet eksistere eller bli noen effektiv styrke uten omfattende og vedvarende støtte fra den vestlige koalisjonen og oljediktaturene. Derfor er det bare logisk fra USAs vedkommende at de fortsetter å samarbeide med IS «to the bitter end» og til og med slipper terroristene ut bakdøra for å bruke dem i Afghanistan og andre steder.

Les også: Erna Solberg vil ta hjem «IS-borgere» fordi Donald Trump krever det

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelFransk offiser: Koalisjonen vår drepte syriske sivile og ødela byene deres
Neste artikkelFör USA återstår det åtta år av oljereserver. Därför är Venezuela inom skotthåll!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).