Fransk offiser: Koalisjonen vår drepte syriske sivile og ødela byene deres

5
Den vestlige koalisjonens krigføring i Syria har ført til enorme ødeleggelser av sivile infrastruktur og lidelser for sivilbefolkningen, skriver en framstående fransk offiser. Foto: Sana.

François-Régis Legrier, som er sjef for det 68. artilleriregimentet i den franske hærens Afrika-styrker har skrevet en knusende kritikk av den USA-ledede koalisjonens krigføring i Syria. Artikkelen ble publisert i Revue Défense Nationale, og har ikke blitt særlig varmt mottatt i Paris. Tidsskriftet har trukket tilbake artikkelen, men det finnes et sammendrag her.

«Ja, slaget ved Hajin ble vunnet, i hvert fall på bakken, men ved å nekte å sette inn bakkestyrker, forlenget vi unødvendig konflikten og bidro dermed til å øke antall dødsfall i befolkningen. Vi har gjennomført en massiv ødeleggelse av infrastrukturen og gitt befolkningen et motbydelig bilde av hva en vestlig frigjøring innebærer, og vi har ettertatt oss til en kommende oppblomstring av en ny motstander. Vi har på ingen måte vunnet krigen fgjennom en realistisk og vedvarende politikk og en tilstrekkelig strategi. Hvor mange Hajin vil det ta for å forstå at vi har feil?»

Forfatteren kritiserer den amerikanske tilnærmingen til denne krigen: «Det spørsmålet som reiser seg er om frigjøring av en region bare kan gjøres på bekostning av ødeleggelsen av infrastrukturen (sykehus, gudshus, veier , broer, boliger, etc.). Dette er den ukompliserte tilnærmingen til amerikanerne i går og i dag; det er ikke vår. «

François-Régis Legrier har ledet den franske artillerigruppa som har støttet den kurdiskledede SDF-styrken i Syria siden oktober 2018. «Vi kunne ha kvittet oss med 2000 militante krigere ved å bare sende inn en bakkestyrke på 1000 folk. Motstanderen hadde ikke moderne utstyr og heller ikke luftstøtte,» skriver han også.

Dette reiser spørsmålet: hvorfor har vi en hær vi ikke tør å bruke?

Legriers flengende kritikk rammer ikke bare den vestlige koalisjonens krigføring i Hajin. Den kan rettes med like stor tyngde mot slaget om Raqqa eller Mosul eller hele krigen i Syria generelt. Vestens krigføring har bestått i massiv ødeleggelse av sivil infrastruktur og maksimale tap for sivilbefolkninga. Vestlige hovedstrømsmedier har dekket over dette i åtte år, og nå har en tjenestegjørende fransk offiser avslørt ikke bare sine egne styrkes krigføring,men også de servile medienes elendighet som har holdt denne katastrofale virkeligheten skjult. Det er godt mulig at oberst Legrier får en eller annen straffereaksjon for sin åpenhjertighet, men det vil ikke redde den vestlige koalisjonens rykte.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. AnneBrit says:

  Jeg kunne ønske det fantes et sikkerhetsnett for de som våger å si det de mener er sannheten, uansett hvor ubehagelig den kan være. Jeg tror flere villle ha våget steget, hvis de hadde noen å støtte seg på. Men det ligger vel i sakens natur at du blir stående alene.
  Skal det bli en slutt på dette tullet, må jo alle rope ut det de vet , så høyt de kan! Slik at alle de tette øregangene blir blåst rene.

 2. SHO says:

  Det høres ut som USAs mål dreier seg om å tilintetgjøre hele land.

 3. Dette har ikke vært noen hemmelighet. Hadde Steigan fulgt med kunne han ha publisert opplysninger om dette for lenge siden. Kanskje ikke så opportunt da Russland var midt inne i sin syriske krigføring.

 4. runeulv says:

  Det var ikke Russland som skapte det sunnimuslimske kanonforet. De forsto bare at etter Libya og Syria var ødelagt så skulle kanonforet brukes mot Iran og de sørlige Russiske republikkene. Når man forstår dette, så blir det mest rasjonelle for Russland å bombe faenskapet til paradis i Syria, i steden får å fa kampen på egen grunn senere.

 5. AnneBrit says:

  Det er lite Steigan skriver som er hemmelig. Det er ikke hit tipserne går.
  Hva dette har med Russland å gjøre er tapt for meg.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere