Endelig: Det militær-industrielle komplekset styres nå av kvinner

0

Den borgerlige feminismen har oppnådd sitt definitive gjennombrudd, og det feires i USAs mainstream media: Kvinner er nå toppsjefer i det militær-industrielle komplekset.

Caitlin Johnson kommenterer:

Medier som MSNBC og Politico har kjørt entusiastiske overskrifter med titler som «Det militær-industrielle komplekset drives nå av kvinner» og «Hvordan kvinner tok over det militær-industrielle komplekset». Tydeligvis er fire av fem topsjefer i USAs fremste våpenprodusenter nå kvinner, hvis navn jeg ikke vil bry meg om å lære eller rapportere fordi jeg gir blaffen.

Disse overskriftene blir latterliggjort av kritikere av establishment for den tegneserieaktige selvparodien dette er, og det med god grunn. Nesten alt i amerikansk mainstream-liberalisme koker i siste instans ned til å fremme massemord, utbytting og miljøødeleggelse for profitt mens du veiver med et «yay diversity»-banner slik at NPR-publikummet kan ha det godt med seg selv når de logger seg på. Men det faktum at disse historiene eksisterer og har et publikum, kan også oppfattes mer spesifikt som symboler på feilene til mainstream-feminismen.

Problemet som den ekte feminismen forsøker å håndtere, er ikke at det ikke er nok kvinner på toppen av korporasjonene, eller at amerikanere nektet å velge en kvinne for å utføre bombingen, utbyttinga og undertrykkelsen i 2016. Problemet har alltid vært at vi prøver å verdsette kvinner med et verdisystem opprettet av noen svært sterke menn. Ved å la det verdisystemet som er skapt av patriarkatet (dvs. kapitalismen), verdsetter vi nå kvinner, men bare for deres evne til å spille menns spill.

Kommentar:

Vi har alltid ment at den borgerlige feminismens endelige seier vil være den dagen en kvinne trykker på atomknappen og utløser sivilisasjonens undergang, men vi skal gå med på at den borgerlige feminismen langt på vei har oppnådd sine mål når toppsjefene i de selskapene som tjener seg søkkrike ikke minst på å drepe kvinner og barn – er kvinner.

Eller for å sitere, Clara Zetkin, grunnleggeren av 8. mars som den internasjonale kvinnedagen:



Forrige artikkelThe Tragedy of the Commons – allmenningenes tragedie eller kapitalismens tragedie?
Neste artikkelAnnerledeslandet Belgia og politikkens “røde djevler”
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).