Avtroppende IDF-sjef innrømmer at Israel har forsynt «opprørerne» i Syria med våpen

5
Den syriske hæren har oppdaget mange store lagre av israelske våpen og annet militært utstyr i den sørlige delen av landet. Kilde Sana.

Under hele krigen mot Syria har Israel prøvd å holde en lav profil og late som om landet ikke har deltatt. Vi har flere ganger vist at dette ikke er sant og at Israel i virkeligheten har støttet jihadistene i Syria med våpen, penger og forsyninger. Noen har forsøkt å avfeie dette som «konspirasjonsteori», men de får lite hjelp av den avtroppende sjefen for Israel Defence Forces (IDF), Gadi Eisenkot. I et intervju med Sunday Times innrømmer general Eisenkot at Israel har forsynt «opprørerne» med våpen. Intervjuet ligger bak betalingsmur, men innholdet er gjengitt i Times of Israel. Eisenkot sier også i intervjuet at Israel har gjennomført «tusenvis av angrep i Syria – uten å ta ansvar for dem eller å be om anerkjennelse».

Det har vært lekkasjer fra Israel tidligere som har sagt det samme, og vi har omtalt dette her:

IDF bekrefter: Israel forsynte jihadistene med våpen

Denne lekkasjen ble raskt trukket tilbake av IDF og oppslaget i Jerusalem Post ble slettet fra nettet. Vi antok at dette ville skje, så vi tok en skjermdump og oversatte en go del av teksten.

Faksimile av det sensurerte oppslaget i Jerusalem Post.

«Mens IDF fortsatt hevder at det ikke var innblanding i Syrias borgerkrig, ble det bekreftet mandag at det som en del av Operasjon God nabo har Israel regelmessig forsynt syriske opprørere nær grensen med lette våpen og ammunisjon for at de skal kunne forsvare seg mot angrep og gitt dem en betydelig mengde penger til å kjøpe ekstra våpen.
Gjennom Operasjon God nabo, som ble lansert i 2016, har det israelske militæret levert over 1524 tonn mat, 250 tonn klær, 947.520 liter drivstoff, 21 generatorer, 24.900 paller med medisinsk utstyr og medisin.
Rapporter om at Israel har gitt våpen og penger til rebellgrupper ble kjent for flere år siden, og regimet til Bashar Assad har hevdet at Israel har gitt våpen til terrorgrupper og syriske styrker regelmessig har beslaglagt våpen og ammunisjon med påskrifter på hebraisk.
Ifølge rapporter har Israel forsynt minst syv forskjellige rebellgrupper på syrisk side av Golanhøydene, inkludert Fursan al-Joulan-opprørsgruppa som hadde rundt 400 soldater og har fått Israel omlag $ 5000 per måned fra Israel.
«Israel sto ved siden av oss på en heroisk måte,» fortalte gruppas talsmann, Moatasem al-Golani, til The Wall Street Journal i en rapport fra januar 2017. «Vi ville ikke ha overlevd uten Israels hjelp.»
Hæren mener at beslutningen om å gi våpen og penger til opprørsgruppene langs grensen til Israels Golanhøyder var en riktig avgjørelse.
Israels mål om å gi våpnen og kontanter til opprørsgrupper gjennom Operasjon God Nabo, var å holde tropper som tilhører Hezbollah og Iran bort fra Israels Golanhøyder. Dette ble slutt da Assad-regimet tok kontroll over Golanhøydene i juli.»

Operation Good Neighbor var kodebetegnelsen på programmet. Israels definisjon på godt naboskap var å forsyne minst tolv forskjellige jihadistgrupper med våpen og å betale leiesoldatenes månedslønn. Dette kom fram i en artikkel i Foreign Policy som er sitert i Jerusalem Post. Dette ble angivelig gjort for å hindre Iran-støttede grupper i å etablere seg nær de Israel-okkuperte Golanhøydene. Foreign Policy  har intervjuet tjue forskjellige kommandanter fra disse gruppene og de kan fortelle at de fikk både våpen og kontanter fra Israel.

Ifølge avisas kilder betalte Israel jihadistene en månedslønn på 75 dollar. Gjennom dette programmet forsynte Israel jihadistene med 1.524 tonn mat, 250 tonn klær, 947.520 liter drivstoff, 21 generatorer, 24.900 paller med medisinsk utstyr og medisiner.

Les mer her: Israel betalte månedslønn og ga våpen til jihadister i Syria

Eisenkot bekrefter det vi visste

Det er derfor ingenting nytt i det general Eisenkot sier til Times. Det nye er at det er han som sier det. Han bekrefter at Israel har vært en deltaker i kriegn mot Syria i mange år og at Israel har støttet terroristene. Det han innrømmer er etter FN-pakten omfattende krigsforbrytelser, men med USAs vetorett i Sikkerhetsrådet vil Israel ikke bli stilt til ansvar for dem.

De store mediene avslørt igjen

Det at general Eisenkot nå innrømmer det som de store mediene både har unnlatt og rapportere om og til dels aktivt har benektet eller forsøkt å stemple som «konspirasjonsteori» avslører dem enda en gang som alt annet enn undersøkende og objektive. De fleste av dem betrakter seg som Israels våpendragere og gjør sitt ytterste for å tilsløre landets forbrytelser. Det kan fungere en stund, men ting har en tendens til å komme for en dag. Israel og deres allierte har tapt krigen mot Syria og gradvis kommer fakta på bordet. Det vil også gjelde den rollen Norge har spilt i denne skitne krigen. Men ikke ha for store forhåpninger om at de systemlojale mediene vil hjelpe til med avsløringene.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det er da heldigvis ikke nødvendig lenger. Kildene ligger åpne for alle som vil se.

  The Walled-Off Astoria - en annen side av Betlehem:

  https://www.youtube.com/watch?v=VmbA-FOd6VE
 2. Her blåser du opp en sak ut over sine proporsjoner.

  Les en gang til hva Eisenkot sier: “…som en del av Operasjon God nabo har Israel regelmessig forsynt syriske opprørere NÆR grensen med lette våpen og ammunisjon for at de skal kunne forsvare seg mot angrep.”

  Er dette særlig oppsiktsvekkende eller kontroversielt? Det finnes flere drusiske landsbyer like ved den israelske grensen som har bedt Israel om hjelp og beskyttelse. Flere drusere, deriblant kvinner, ble drept og kidnappet av islamistgrupper. Druserne i Israel har også ønsket å hjelpe og støtte dem.

  Om Israel har hjulpet andre grupper nær grensen for å bekjempe Iran og Hizbollahs og deres aktiviteter der med det formål å etablere et angrepsfront mot Israel, vites ikke, men det ville være merkelig at Israel ikke ville ta imot deres “hjelp”.

  Steigan.no burde for øvrig også stille seg kritiske spørsmål til sannhetsgehalten og motivene til Eisenkots betroelser. Er det noe han utelater? Er det noe han “skryter” på seg? Villedende opplysninger er dessuten en del av all psykologisk krigføring i Midtøsten, som i verden for øvrig. Jeg har erfart at antiisraelske aktører i Norge alltid er kritiske når israelerne sier noe de ikke liker, men er totalt ukritiske straks de hører noe som bekrefter deres egne fordommer.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Hvorfor støtter du jøders rett til eget land, når jødene ikke mener at nordmenn har rett på Norge?

 4. Litt fokus på olje og noen linker du kan se på hvis du vil.
  Lenger ned enn der du siterte, stod det :
  Israels mål om å gi våpnen og kontanter til opprørsgrupper gjennom Operasjon God Nabo, var å holde tropper som tilhører Hezbollah og Iran bort fra Israels Golanhøyder."
  Dette ble angivelig gjort for å hindre Iran-støttede grupper i å etablere seg nær de Israel-okkuperte Golanhøydene.
  Dette assosierer jeg til kappløp om oljeressurser, og spør om det handler om muligheter i tilfelle krigføring der olje inngår som en viktig faktor .
  Rotschild- interesser er det også her, detaljene ser du i videoen, og han kjøpte Jerusalem i 1829.
  Kilde : Niles Weekly Register, 28 november 1829. Se høyre side.
  Originalutgave fra Pennsylvania State University s.214
  1829
  Olje og Iran :
  All the Shahs men Stephen Kinzer 2008
  Detaljer om olje på Golanhøydene i videoen under , og i denne videoen snakkes det at det er veldig mye olje der, men hvor mye har jeg ikke data på.

  https://www.youtube.com/watch?v=FSkmtpQen2o
  Genie Energy Ltd. har et datterselskap i Israel som heter Afek Oil & Gas.
  Dette selskapet har fått konsesjon av Israel til å bore etter olje og gass på de Israel-okkuperte syriske Golan-høydene.
  Her står det også noe om det.
  https://www.trunews.com/article/genie-oil-the-syria-goldman-sachs-israel-isis-connection
  Litt om drivstoffproduksjon under 2 verdenskrig :
  Amerikanske “Standard oil of New Jerseys” deltok i å produserte drivstoff under 2.verdenskrig for Wermacht
  Anthony Sutton var i Nurenberg Arkivene ( link til dem under ) og fant der ut hvordan den tyske delen av I.G Farben samarbeidet med det amerikanske selskapet i å produsere drivstoffet Wermacht brukte , og det var en prosess med kull.
  "hydrogenation process motor fuels and lubrication oils from coal "
  De autentiske Nurenberg arkivene s. 945
  Dette samarbeidet gikk gjennom Standard oil of New Jersey USA så historien har ofte flere sider, og man kan også undersøke profittmotiver.
  IG Farben: Official Records from the Nuremberg War Crimes Trials om drivstoff.
  http://www.profit-over-life.org/books/books.php?book=30&pageID=1&addPage=1
  http://www.profit-over-life.org/books/books.php?book=30&pageID=6&addPage=0&expand=no

  Detaljer om Tysk- Amerikansk samarbeid om oljeproduksjon her
  Standard oil of New Jersey

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.