Wikileaks: eposter avslører at vestlige spesialstyrker var på plass i Syria fra starten av krigen

0
USAs spesialstyrker på ulovlig oppdrag i Syria

På tross av en rekke påstander om det motsatte, var vestlige spesialstyrker til stede i Syria fra første øyeblikk i 2011 og organiserte, trente, væpnet og ledet de såkalte «opprørerne».

Dette ble avslørt av det private amerikanske etterretningsorganet Stratfor
i 2012.  I en epost fra dem, som ble avslørt av Wikileaks, viser dette svært klart. Epostene fra Stratfor er en del av fem millioner eposter som Wikileaks avslørte i 2012 under samlebetegnelsen The Global Intelligence Files. I en epost som stammer fra 7. desember 2011.

Forfatteren av brevet hevder at amerikanske tjenestemenn «sa uten å si det at SOF-gruppene (special operation forces) (presumtivt fra USA, Storbritannia, Frankrike, Jordan og Tyrkia) allerede er på bakken, fokusert på å rekognoseringsoppdrag og opplæring opposisjonsstyrker. «Litt senere sier den amerikanske hærens eksperter mer om rollen som de undercover-kommandostyrkene har:» Ideen er «hypotetisk»  å gjennomføre geriljasangrep, mordkampanjer og forsøke å knuse alawittstyrkene, for å utløse et sammenbrudd innenfra.»

 Dette brevet bygde på en samtale forfatteren hadde hatt med fire folk på oberstløytnantnivå fra Frankrike, Storbritannia og USA. 

I 2012 ble tretten franske spesialsoldater arrestert av den syriske hæren. Dette kom fram i en rapport i den libanesiske avisa Daily Star. Det ble riktignok avvist av det franske utenriksdepartementet, men mindre kategorisk av det franske forvarsdepartementet.

I 2013 skrev den franske avisa Le Figaro at kommandosoldater fra Jordan, Israel og USA hadde rykket inn i Syria i nærheten av Dara’a. På samme tid benektet USA og andre vestlige land at de hadde «støvler på bakken» i Syria. Som vi nå vet, var dette en løgn, og for den som fulgte med i annet enn mainstream media var dette klart allerede da.

Vi har påpekt dette mange ganger på steigan.no, men det er viktig å legge fram enda flere av puslespillbitene i dette store og makabre spillet som er drevet mot folket i Syria for å vise dem som ennå ikke har skjønt det at det ikke har vært noe opprør i Syria. Det har fra starten av vært en militær intervensjon styrt av USA og andre vestlige imperialistmakter i samspill med Tyrkia, Israel og oljediktaturene.

Dette ble også påpekt av den egyptiske økonomen Samir Amin (1931 – 2018) allerede i 2012. Og det ble innrømt av den daværende visepresidenten i USA, Joe Biden, i en tale til studentene på Harvards John F. Kennedy Forum 2. oktober 2014. Om Tyrkia, Saudi-Arabia og Emiratene sa han:

«De var så fast bestemt på å felle Assad og i hovedsak ha en proxy-sunnisk-shia-krig, så hva gjorde de? De pøste hundrevis av millioner dollar og titusenvis av tonn våpen til alle som ville kjempe mot Assad – bortsett fra at folkene som fikk disse våpnene var al-Nusra og al-Qaida og de ekstremistiske elementene av jihadister som kom fra andre deler av verden.”

Hvor lang tid skal det ta før en del folk på venstresida forstår at de er blitt lurt trill rundt i snart åtte år? Er det ikke på tide å våkne og få trollsplinten ut av øyet?


Forrige artikkelStiv regning til tyske forbrukere for ubrukt «grønn» strøm
Neste artikkelEn ny kald krig og truslene i vente – et intervju med John Pilger
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).