Wikileaks: eposter avslører at vestlige spesialstyrker var på plass i Syria fra starten av krigen

2
USAs spesialstyrker på ulovlig oppdrag i Syria

På tross av en rekke påstander om det motsatte, var vestlige spesialstyrker til stede i Syria fra første øyeblikk i 2011 og organiserte, trente, væpnet og ledet de såkalte «opprørerne».

Dette ble avslørt av det private amerikanske etterretningsorganet Stratfor
i 2012.  I en epost fra dem, som ble avslørt av Wikileaks, viser dette svært klart. Epostene fra Stratfor er en del av fem millioner eposter som Wikileaks avslørte i 2012 under samlebetegnelsen The Global Intelligence Files. I en epost som stammer fra 7. desember 2011.

Forfatteren av brevet hevder at amerikanske tjenestemenn «sa uten å si det at SOF-gruppene (special operation forces) (presumtivt fra USA, Storbritannia, Frankrike, Jordan og Tyrkia) allerede er på bakken, fokusert på å rekognoseringsoppdrag og opplæring opposisjonsstyrker. «Litt senere sier den amerikanske hærens eksperter mer om rollen som de undercover-kommandostyrkene har:» Ideen er «hypotetisk»  å gjennomføre geriljasangrep, mordkampanjer og forsøke å knuse alawittstyrkene, for å utløse et sammenbrudd innenfra.»

 Dette brevet bygde på en samtale forfatteren hadde hatt med fire folk på oberstløytnantnivå fra Frankrike, Storbritannia og USA. 

I 2012 ble tretten franske spesialsoldater arrestert av den syriske hæren. Dette kom fram i en rapport i den libanesiske avisa Daily Star. Det ble riktignok avvist av det franske utenriksdepartementet, men mindre kategorisk av det franske forvarsdepartementet.

I 2013 skrev den franske avisa Le Figaro at kommandosoldater fra Jordan, Israel og USA hadde rykket inn i Syria i nærheten av Dara’a. På samme tid benektet USA og andre vestlige land at de hadde «støvler på bakken» i Syria. Som vi nå vet, var dette en løgn, og for den som fulgte med i annet enn mainstream media var dette klart allerede da.

Vi har påpekt dette mange ganger på steigan.no, men det er viktig å legge fram enda flere av puslespillbitene i dette store og makabre spillet som er drevet mot folket i Syria for å vise dem som ennå ikke har skjønt det at det ikke har vært noe opprør i Syria. Det har fra starten av vært en militær intervensjon styrt av USA og andre vestlige imperialistmakter i samspill med Tyrkia, Israel og oljediktaturene.

Dette ble også påpekt av den egyptiske økonomen Samir Amin (1931 – 2018) allerede i 2012. Og det ble innrømt av den daværende visepresidenten i USA, Joe Biden, i en tale til studentene på Harvards John F. Kennedy Forum 2. oktober 2014. Om Tyrkia, Saudi-Arabia og Emiratene sa han:

«De var så fast bestemt på å felle Assad og i hovedsak ha en proxy-sunnisk-shia-krig, så hva gjorde de? De pøste hundrevis av millioner dollar og titusenvis av tonn våpen til alle som ville kjempe mot Assad – bortsett fra at folkene som fikk disse våpnene var al-Nusra og al-Qaida og de ekstremistiske elementene av jihadister som kom fra andre deler av verden.”

Hvor lang tid skal det ta før en del folk på venstresida forstår at de er blitt lurt trill rundt i snart åtte år? Er det ikke på tide å våkne og få trollsplinten ut av øyet?


KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Avatar for Anki Anki says:

    Folk på “venstresida” er enklere å hjernevaske enn gjennomsnittet virker det som. De er så manisk opphengt i å være politisk korrekte at de går rett i revesaksa med åpne øyne. De vipser gjerne noen kroner til fellemaker’n for turen også. :wink: Det som for meg virker som en ny vri fra de folka er at de for tida er så frådende sinte på budbringere av sannheten. Det gjør antagelig altfor vondt å ta inn over seg at de ikke bare er helt på jordet, men på feil jorde.

  2. Avatar for FR.ED FR.ED says:

    Kanskje er det slik at man er opptatt av de “nyheter” man ønsker å høre?

    Når vesten er den som har gitt drivstoff til “opprøret” i Syria, er det vel en nyhet man ikke ønsker å høre?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere