«Varme» pledd og røyktepper

0
Gavene fra norske forbrukere via Redd Barna og andre norske NGOer går rett til terroristene i Idlib. Innfelt oppslag fra Redd barnas teppekampanje.

av Eva Thomassen.

Aldri har vi sett sånn omsorg for syriske barn fra såkalte humanitære bistandsorganisasjoner som i disse juletider. Og, syriske barn  trenger «varme pledd» leser vi overalt. Hvem kan stå imot et varmt pledd. Det koster ikke mer enn 280,- står det på KIWI-posen jeg kjøpte sist jeg var i en KIWI- butikk. Hva med en bedriftsgave til 10 000,-  eller minimum 5000,-?. Kjøp 3- betal for 2- Kjøp 1000- og få ett kort på kjøpet.

Foto: privat

Det er viktig at pleddene er «varme». Nordmenn vet hva det vil si å fryse. Å selge «varme» pledd gir mer klingende mynt i bistandskassa enn om det bare var ett «pledd». Man trenger ikke en gang å spørre bistandsorganisasjonen om syriske barn trenger pledd, for det er «varme» som er forretningsmodellen. Alle trenger jo varme eller? Gjør alle det? Nei. Ikke syriske barn Hvorfor ikke? Fordi det har USA bestemt.

November 2018

Frys ihjel eller kvitt dere med «Assad-regimet»

20. november 2018 kom det en befaling fra USA til alle land og folk i hele verden som tør å driste seg til å selge varme til syriske barn.  

«The United States is committed to isolating the Assad regime and its supporters from the global financial and trade system in response to the continued atrocities committed by the regime against the Syrian people. The United States, European Union (EU), and United Nations (UN) maintain sanctionsprograms against Syria, and the United States will continue to maximize pressure on the Assad regime and impose additional financial costs on the regime and its financial facilitators.»

Nåde den som trosser de dødbringende sanksjonene mot Syria ved å frakte olje til den syriske befolkningen. Eller varme om du vil. De som bryter disse sanksjonene vil selv bli utsatt for sanksjoner fra USA. Det gjelder for enkeltpersoner, selskaper, banker, forsikringsselskaper og andre som gjør det mulig å få fraktet oljen til Syria.

Videre står det –  at USA sammen med EU og FN (!)  vil gjøre alt som står i deres makt til å isolere Syria fra internasjonal handel og det internasjonale finansmarkedet.  Og, ikke bare Syria skal rammes, det skal også alle de som «støtter» Syria. Det betyr at en rekke land, bl.a. Russland, Kina, Cuba, Iran, vil bli rammet hardt av denne amerikanske ondskapen som støttes også av Norge. USA skal sørge for at alle firmaer, banker vil bli ruinerte om de samarbeider med den syriske staten om handel med olje. Som vi vet var olje- og gassektoren en av de største handelsnæringene Syria hadde med EU.

2011: Dødbringende sanksjoner

I 2011 ble det bråstopp. Det ble bråstopp i hele Syrias økonomi. Sanksjonene som ble innført av USA og EU og som Norge støttet fra dag én var ment å kvele den syriske økonomien, få folk til å fryse, få syke til å dø, få folk til å miste jobben- få folk til å vende seg mot presidenten sin. Det tar år å snekre sammen et sanksjonsregime som inneholder navnene på alt fra resepsjonsdamen hos frisøren som en offentlig tjenestemann bruker til å unnta «opposisjonen» tilgang på olje. For resepsjonsdamen er del av «Assad- regimet». «Opposisjonen» var allerede på plass i 2011 og fikk «dispensasjon» fra sanksjonene til å selge olje til Vesten! «Opposisjonen» måtte støttes, de trengte penger i kampen for «demokrati» og «menneskerettigheter» og mot «despoten».

Disse sanksjonene ble ikke utmeislet etter at den tredje «fredelige demonstrasjonen» ble «slått ned av Assad-regimet» i 2011 og Hillary Clinton og hele hennes hoff i alle vestlige land sa: «Assad must go». Alt var planlagt i lang tid før 2011. Så klart var hele regimeskifte-krigen planlagt lang tid før 2011. Til og med det grønne flagget som «opposisjonen» brukte helt fra de første demonstrasjonene var på plass. Nøye designet. Det franske koloniflagget. Pussig valg? Det er avhengig av hvem man spør.

Olje som straff og belønning

Vi snakker om 2018 og et satellittbilde over østre del av Syria viser lange kolonner med tankbiler rulle mot den tyrkiske grensen fra oljefeltene. Hvem har kontroll med oljefeltene øst i Syria? Det er det USA, kurderne i SDF, og IS som har. Hvorfor tar ikke Russland eller Syria og bomber disse kolonnene med tankbiler? Svaret er like enkelt som det er ekkelt. USA harkontroll over luftrommet i østre del av Syria. Hvilket utgjør nærmere 27% av landet. De oljerike områdene. Der Syrias mat og vann befinner seg. Olje brukes av USA som straff og belønning. Hvem hadde giddet å jobbe i oljesektoren i USA og IS- kontrollerte områder av Syria dersom det ikke vanket belønning? Eller straff om du flyktet til regjeringskontrollerte områder.

IS + USA = SANT

Så lenge USA er i Syria vil IS være i Syria. IS befinner seg kun i områder kontrollert av USA og denne koalisjonen som Norge er med i. Som siden 2014 har sørget for at IS er operative.

Norge og de dødbringende sanksjonene

Norge er verken medlem av EU eller USA. Allikevel sluttet og slutter vi oss slavisk til sanksjoner vi ikke er med på å bestemme. Den norske regjeringen trenger ikke en gang konsultere våre folkevalgte om Norge skal støtte disse sanksjonene. Man kan undre seg over om norske politikere vet at Syria produserte egne medisiner? Det har Syria fortsatt med under krigen i den grad det har vært mulig. Men, Syria er avhengig av  komponenter som har mer enn 10% amerikansk innhold for å kunne produsere kreftmedisiner til barn. Den komponenten står på sanksjonslista. Derfor dør barn med kreft i Syria i dag. Absolutt alt som har mer enn 10% amerikansk innhold er på sanksjonslista. Vet norske politikere det? Vet regjeringen det? Vet statsminister Solberg det? Det er uinteressant.

Norske «bistandsorganisasjoner» og sanksjonene mot syriske barn

Det som derimot er interessant er at norske såkalte bistandsorganisasjoner vet, men bryr seg ikke. Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen, Redd barna, NORWAC, Leger uten grenser, Kirkens Nødhjelp vet det , men bryr seg ikke. Det er dette som er ondskap satt i system. De krever penger av julelønna vår – ikke for at syriske barn skal få kreftmedisiner, men forat bistandsindustrien skal få penger. Syriske barn trenger ikke tepper. Kanskje oppdraget for den norske utenriksministeren og penger som følger med er tilstrekkelig? Når områder frigjøres dukker tonnevis av våpen OG bistand opp.

Syrian Arab Red Crescent

Siden 95 % av den syriske befolkningen bor i områder under beskyttelse av den syriske hæren og syriske myndigheter, ville disse barna ha frosset ihjel for flere år siden. Hvorfor?

Fordi bistandsorganisasjonene opererer kun i områder kontrollert av terrorgrupper. Der 5 % bor. Syrias Røde halvmåne, SARC (Syrian Arab Red Crescent) har gjennom hele krigen forsynt alle barn i landet med tepper og all annet bistand. OGSÅ i områder kontrollert av terrorgrupper. Her fra SARCs arbeid i nettopp det terroristkontrollerte Idlib.

Idlib, varme tepperog norske terrorister

Idlib er  norske bistandsorganisasjons siste utpost før de må forlate Syria.

Hvorfor er alle NGOer  i Idlib nå? Fordi de har beveget seg som ambulerende team for terrorgruppene rundt i Syria. Disse såkalte humanitære organisasjonene er ulovlig i Syria og for hvert område som blir befridd av den syriske hæren blir terrorister som ikke legger ned våpen og velger amnesti busset til idlib. I de bussene sitter også NGOene. Men, kun lokalansatte. Norske bistandsarbeidere tør ikke å være i Syria selv.  Hvorfor ikke? Fordi der de oppholder seg og gir service der er det for farlig å være. Klart det er for farlig. Terroristerer farlige, men sultne… på mat, medisiner, lønn og  våpen. I følge PST befinner det seg ca. 30 norske terrorister i Syria og Irak, men tallet er usikkert. Det som derimot ikke er usikkert er at de fleste befinner seg i Idlib.

Al-Qaida affilierte terrorgrupper kontrollerer den eneste grenseovergangen mellom Tyrkia og Syria og tar «toll og skatt» av NGOene og tar beslag i de «varme» pledd og selger dem til blodpris til sivilbefolkningen.

Det er ikke usannsynlig at «varme» pledd fra norske NGOer varmer norske terrorister… Og, verre , NGOene må ta samme grenseovergang ut av Syria som de utenlandske terroristene. Også de norske terroristene.

Politisert bistand

Men, hvorfor er ikke norske bistandsorganisasjoner eller andre vestlige NGOer for den saks skyld, der 95 % av den syriske befolkningen bor? Fordi NGOene  tar imot tilskudd fra den norske regjeringen eller skattepengene våre om du vil, og de pengene er heftet med norsk utenrikspolitikk. Og, norsk utenrikspolitikk følger amerikansk utenrikspolitikk i Syria. Da er det bare de som er motstandere av«Assad-regimet» som skal få norsk forpleining. Tre milliarder skattekroner harde fått hittil. I 2016 lovet Solberg at de skulle få 10 milliarder til de neste 4 årene. Ikke fem øre er kanalisert gjennom offentlig sektor i Syria. Bare gjennom bistandsorganisasjoner som altså ikke samarbeider med syriske myndigheter.

Syrias ambassadør til FN, Al-Jaafari, holdt et lengreinnlegg i FN den 14 desember om hvordan bistand brukes politisk i Syria og sa blant annet:

«He clarified that the UN monitoring mechanism is unable to check whether the aid coming via borders reach to those who need it, as the vast majority of such processes are taking place through the Syrian-Turkish borders and they are targeting the areas where the terrorist groups spread. These groups seize the aid and distribute it to its members. He pointed out that “Tahrir al-Sham Organization”, designated by the UNSC as terrorist, imposed taxes on the aid accessing through borders, particularly Babal-Hawa border crossing with the Turkish borders, which is a direct financing act to terrorism and a violation of UNSC resolutions relevant.»

Å gi støtte til terrorgrupper slik også de norske NGOene som oppholder seg i Idlib gjør, er også hjemlet i norsk straffelov som støtte til terror.

Moral

Ikke en eneste gang har norske NGOer protestert mot de dødbringende sanksjonene Norge støtter. Bistandsindustrien lever på sanksjoner. Uten sanksjoner ingen bistandsbehov.

Da er det både nedrig og umoralsk av disse bistandsorganisasjonene å tigge penger til pledd når de vet at kun 5% av den syriske befolkningen får glede av dem. Og, når de vet at det er terrorgrupper som tar all bistand i Idlib.

Det er ikke varme tepper syriske barn trenger. Og, det er ikke penger de norske bistandsindustrien trenger. De trenger moral. Og, det får man ikke ved å tigge penger fra det norske folk eller å bruke skattepengene våre som tilskudd fra UD.

Jul i Syria

Det finnes ikke et mer «julete» land enn Syria. Det vet jeg fra jeg bodde der og de gangene jeg har vært i Syria under krigen. Det er jul overalt. I alle gater, butikkvinduer, på torg, kirker, moskeer. Det er konserter og blinkende juletrær og for første gang på åtte år kan syrere feire jul i fred i store deler av landet.  Stemmingsfilm fra julefeiringen i Damaskus:

God JulForrige artikkelDen pinlige debatten i Stortinget om migrasjonspakten
Neste artikkelStrømsjokket