Stillingsannonse avdekker amerikanske militære i Ukraina

4
Amerikanske soldater deltok i militærparaden i Kiev i august 2018. Foto:Shutterstock.

En stillingsannonse fra selskapet Mission Essential avdekker at USA har militære styrker i Ukraina. Den som ansettes må være forberedt på å operere i krigssoner. Dette skriver ABC Nyheter og fortsetter:

«Mission Essential er et privat amerikansk selskap med hovedkontor i Ohio, og bistår blant annet med å skaffe støttespillere for USAs militære engasjementer rundt i verden.

En stillingsutlysning på nettstedet Linkedin avdekker amerikansk militær aktivitet på dørstokken til Russland, nemlig i Ukraina.

Selskapet averterer etter en språkmektig person som kan snakke ukrainsk perfekt, for å tolke og oversette for hemmelige beredskapsoperasjoner til støtte for amerikanske militære i Ukraina.»

Stillingsannonsen finnes også her.

Military Times skriver også om USAs militære styrker i Ukraina og nabolandene. Det kalles «et lett militært fotavtrykk», men det går fram av nettavisas artikkel at dette er avanserte spesialstyrker som er svært mobile og som driver aktive operasjoner i Ukraina, Georgia, Romania og Bulgaria.

I 2018 har marinekorpset for eksempel deltatt i en øvelse i Ukraina med 50 soldater fra 25th Marine Regiment. US Air Force har drevet flere øvelser i Ukraina i 2018. Øvelse Clear Sky som det amerikanske flyvåpenet gjennomførte i Ukraina i oktober 2018 var den største i sitt slag noensinne. I løpet av 2018 har fire amerikanske missildestryere hatt roterende operasjoner i Svartehavet rettet inn mot Ukraina.

Det er altså ingen tvil om at USAs militære styrker satser sterkt på Ukraina. Siden tidligere president George H.W. Bush døde nettopp kan det passe å minne om at han var sterk motstander av ukrainsk uavhengighet. I en tale i Kiev 1. august 1991 sa han til Verhovna Rada, den ukrainske nasjonalforsamlinga:

«Americans will not support those who seek independence in order to replace a far-off tyranny with a local despotism. They will not aid those who promote a suicidal nationalism based upon ethnic hatred.»

Nazisten Stefan Bandera er nasjonalhelt i dagens Ukraina.

I dag kan man jo si at dette var profetiske ord. USA visste utmerket godt at det de rørte ved og bygde opp i Ukraina var nettopp den «suicidale nasjonalismen bygd på etnisk hat» som vi har fått demonstrert fra Maidan i 2014 og fram til i dag. Bush visste dette fordi han hadde vært CIA-direktør, og CIA jobbet nettopp med de fascistiske kreftene i Ukraina.

Det Petro Porosjenko gjør i dag, med støtte fra USAs militære styrker er å fremme disse fascistiske kreftene, noe som både øker faren for krig og som river landet fra hverandre. Norge har vært en aktiv og entusiastisk støttespiller for denne katastrofale politikken helt siden statskuppet 22. febraur 2014. Norge har gitt Ukraine hundrevis av millioner kroner i direkte tilskudd. De årlige gavene fra Norge har vært oppe i 200 millioner. I 2018 er det budsjettert med 136 millioner.

 

Les også:

Tyskland: – Ukraina ville dra oss inn i en krig

Nazistene i Ukraina søker partnere i vest

USA vil drastisk øke sin militære støtte til Ukraina

 

Klikk her for å støtte arbeidet med kritisk og uavhengig journalistikk.

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    Det er synd at avdøde president George H.W. Bush (som også har vært CIA sjef) ikke har deltatt mer i debatten om Ukraina. Derimot har Henry Kissinger uttalt seg om saken, bla at landene Finland, Hvitrussland og Ukraina bør forbli nøytrale for å skape en buffersone i Europa mellom atomstormaktene for på dette vis å redusere faren for utilsiktet atomkrig ved en feiltakelse (selv om feks Finland og Ukraina selv skulle ønske å bli medlem av NATO).

    Nå har vi derimot fått en generalsekretær i NATO som er dypt bekymret for Russlands utplassering av atomvåpen i Europa, men som ikke kan se at det er noe galt i å bygge opp baser og rakettskjold øst i Europa og andre steder i verden nær den russiske grensen (og vi må også regne med at det ligger USA-ubåter klare med atomvåpen utenfor norskekysten). Ref historien om bjelken og splinten i øyet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.