Tyskland: – Ukraina ville dra oss inn i en krig

10
Utenriksminister Sigmar Gabriel under en tale i Kiev tidligere i 2018. Han avslører at Ukraina ville ha Tyskland med i en krig mot Russland. Foto: Shutterstock.

Den tyske utenriksministeren Sigmar Gabriel sier i et intervju med den tyske tv-kanalen n-tv at Ukraina har forsøkt å trekke Tyskland inn i en krig. Gabriel tilføyer at dette kommer Tyskland overhode ikke til å bli med på. Og Ukraina har virkelig forsøkt å trekke Tyskland med seg i en krig mot Russland. Dette går fram av et intervju Petro Porosjenko gjorde med den tyske avisa Bild. Dette intervjuet er også gjengitt i n-tv.

«Tyskland høre til våre nærmeste allierte og vi håper at det sammen med NATO sender marinefartøyer til Azovhavet for å bistå Ukraina og sørge for vår sikkerhet,» sa Porosjenko. Spesielt tryglet han forbundskansler Angela Merkel om hjelp.

Ideen om å sende marinefartøyer fra NATO til Azovhavet er noe som også er foreslått av Atlantic Council, og som vi pekte på i den forbindelsen er dette et forslag om å starte den tredje verdenskrig i Azovhavet. Det har åpenbart også Merkel og Gabriel forstått, og det har de tydeligvis ikke tenkt å være med på.

Fra Kiev innrømmer Kyiv Post at Ukraina ikke har fått den internasjonale støtten som Porosjenko hadde håpet på. Avisa skriver også at det i Ukraina rår full forvirring om den unntakstilstanden Porosjenko har fått parlamentet til å vedta. Opprinnelig ville presidenten ha unntakstilstand i hele landet i 60 dager. Parlamentet vannet ut dette til unntakstilstand i 10 oblaster i 30 dager. Men da dette ble vedtatt hadde parlamentet ennå ikke sett noen lovtekst, så det er totalt uklart hva loven helt nøyaktig går ut på, eller for den saks skyld når den trådte i kraft. Pro-Maidan-avisa Kyiv Post mener at loven har skadet Ukrainas internasjonale omdømme og ytterligere forverret investeringsklimaet i landet, men at den ellers vil bety svært lite. Det går også fram av artikkelen at det ikke bare er i utlandet at Porosjenko er mistenkt for å ha fremmet unntakstilstanden for å prøve å bli gjenvalgt. Dette sies også rett ut av ukrainske parlamentarikere.

Porosjenko har altså mislykkes overfor Tyskland og Frankrike, og i første omgang også overfor Donald Trump. Men krigspartiet i USA presser på for krig, slik Atlantic Council gjør, og de fikk hindret et uoffisielt møte mellom Trump og Vladimir Putin under G-20. Det snakkes om en ny kald krig. Men denne formen for «diplomati» var faktisk ukjent selv under den verste delen av den kalde krigen.

 

Les om Ukraina på steigan.no

 

Klikk her og bli med på å styrke den kritiske og uavhengige journalistikken.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Det er jo egentlig betryggende at flere av de tyske politikerne tydeligvis forstår hva som egentlig foregår i storpolitikken og i Ukraina. Tyskland er i den situasjon at landet er helt avhengig av import av energi fra andre land, dermed hisser man ikke så lett til krig mot sine energileverandører Russland og Iran. Det neste bør være at USA kastes ut av Europa og NATO for å forhindre atomkrig i Europa.

 2. Avatar for aford aford says:

  Oh dear, that’s just a marvellous plan. At vi ikke har tenkt på det før; USA ut av NATO. Makan, altså.

 3. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Ja, har vi egentlig tenkt på det? Stort sett så har vel tanken vært å ta oss sjøl ut av elendigheten, eller å legge ned hele greia. Det har det vært lite gehør for hos den norske befolkning, for de føler seg tryggest i flokk.
  Hvis vi da tar i betraktning at det faktisk er USA som lager mest uro i andedammen, og Atlanterhaves svinnende betydning, kunne det faktisk være realistisk.

 4. Avatar for aford aford says:

  Nei, det kunne det ikke, uansett hvor ønskverdig en slik ordning måtte være.

  USA er ute av NATO den dagen den aktuelle ledelsen føler at det er tid for 100% alenegang for USA, og de sjøl trekker seg ut med utvetydig melding til Europa om at USA og EU ikke lenger er å anse som allierte i noen forstand. Du blir ikke kvitt dem fem minutter engang før de er tilbake med fred og demokrati.

 5. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  USA ut av NATO er en bra vinkling. USA er en fare for vår sikkerhet og ingen her vil ha krig. Hovedkvarteret er også i Belgia. Støttes!

  Er forresten ikke så lenge siden Macron nevnte USA som en trussel.

 6. Avatar for aford aford says:

  Sukk. Jaja, alt mennesket drømmer om har jo forsåvidt en lei tendens til å bli realiteter, så her er det tydeligvis bare å drømme positive drømmer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

10 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.