Senatet i USA vil stoppe støtten til krigen i Jemen

1
Bernie Sanders (innlelt) fordømmer krigen i Jemen og har fått med seg et flertall i Senatet på å prøve å stoppe uSAs støtte til den.

I Senatet i USA er det sinne og frustrasjon rettet mot Saudi-Arabia. Det er drapet på journalisten Jamal Khashoggi som er blitt den utløsende faktoren, men også krigens gru i Jemen er begynt å tære på tålmodigheten i Senatet.

(Det er Senatet som har fattet dette vedtaket, og ikke Kongressen som det opprinnelig sto, det er ikke vedtatt i Representantenes hus.)

I et historisk vedtak med 56 mot 41 stemmer vedtok Senatet å forsøke å stoppe presidentens støtte til den barbariske krigen i Jemen. Vedtaket er mest symbolsk, siden det ikke nødvendigvis vil føre til noen endring i USAs støtte til krigen i Jemen. Men det er viktig som en politisk markering.

Det er ikke minst Bernie Sanders som sammen med den konservative Mike Leehar stått i spissen for forslaget til vedtak. Hans kommentar til vedtaket var slik:

«Today we declare we will not long participate in the Saudi-led intervention in Yemen which has caused the worst humanitarian crisis on earth, with 85,000 children starving to death. Today we tell the despotic regime in Saudi Arabia that we will no longer be part of their military adventurism.”

President Donald Trump sendte 7. desember 2018 et brev til Kongressen der det gikk fram at USA for øyeblikket deltar t sju væpnede konflikter. Brevet viser at USA fører kriger hvor landet måtte ønske og at sjøl om USAs økonomi er i djup krise, industrien hjemme forfaller og infrastrukturen og det sosiale systemet i mange tilfeller er på sammenbruddets rabd, er det ingenting i veien med USAs vilje til føre krig og spre død og elendighet rundt seg hvor de nåe enn drar.

Tillegg: MintPress peker på st det ikke er noen veldig stor grunn til å juble over vedtaket, siden det inneholder smutthull som gjør det mulig å fortsette støtten til krigen.

Hvor lenge skal krigsforbrytelsene i Jemen få fortsette?

Redd barna: 85.000 barn kan ha dødd av underernæring i Jemen.

Tallet på drepte i Jemen er grovt undervurdert – antakelig er tallet over 200.000


KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no

Historisk kommentararkiv

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.