Jens Stoltenberg i møte med nazipartiets stifter i Ukraina

4
Dette bildet er henta fra Stoltenbergs twitterkonto.
Øyvind Andresen

Av Øyvind Andresen.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte 27. november Andriy Parubiy, nå ordfører i Det ukrainske parlamentet.  Stoltenberg ga full støtte til Ukraina i den pågående konflikten med Russland i Azov-havet.  Ingen norske medier har skrevet om dette møtet som fant sted i NATOs hovedkvarter.  Det er vel for pinlig – og for avslørende for en allianse som spenner fra islamittiske mordere i Riyadh til fascister i Kiev.

Andriy Parubiy stifta i 1991 Det sosial-nasjonale partietsammen med Oleh Tyahnybok. Partiet ble seinere omdøpt til Svoboda som er et naziparti som beundrer Adolf Hitler og  Joseph Goebbels. Partiet ønsker et «reint Ukraina» og har programfesta vold som politisk virkemiddel for å nå sine mål.

Wikipedia skriver om Parubiy:

In 1991 he founded the Social-National Party of Ukraine together with Oleh Tyahnybok the party combined radical nationalism and some neo-Nazi features (by its name and the «Wolfsangel«-like sign). In 1998–2004 Parubiy led the paramilitary organization of SNPU, the Patriot of Ukraine.

Parubij er mistenkt for å ha kjent til snikskytterne på Maidan og for å ha spilt en rolle i forbindelse med massakren i Fagforeningenes hus i Odessa 2. mai 2014. Han er i dag medlem av partiet Folkefronten som har åpne bånd både til høyreekstremister, krigsforbrytere og Azov-brigaden  (se under).

På et talkshow på ukrainsk TV i september i år presterte han å si at Adolf Hitler var «en stor mann for demokratiet». I en diskusjon om direkte demokrati sa Parubij at «vi må ikke glemme at den største mannen som praktiserte direkte demokrati i 1930-årene var Adolf Aloizovich [Hitler]”.

Medstifter av Det sosial-nasjonale partiet, Oleh Tyahnybok, sitter i dag i det ukrainske parlamentet og er leder for Svoboda. Han  er kjent for blant annet at han har oppfordret til «krig mot den moskovittisk-jødiske mafiaen».

Oleh Tyahnybok

Ukraina gjennomsyres av fascisme

Det ukrainske parlamentet vedtok en lov i 2015, med godkjennelse av president Petro Porosjenko, som gjør det straffbart å kritisere den fascistiske organisasjonen OUN og dens militære grein, UPA. OUN og UPA var under annen verdenskrigen involvert i nazistenes jødeutryddelser og kampen mot sovjetiske partisaner. I Volhynia og Øst-Galicia tok de livet av opp mot 100 000 polakker på den mest bestialske måte. De fleste var kvinner og barn.

Lederen av OUN/UPA var Stephan Bandera som det nå er forbudt å kritisere og blir behandla som en nasjonal helt. Samtidig er kommunistpartiet forbudt.

Den fascistiske Azov-brigaden, med sitt karakteristiske nazisymbol Wolfsangel som ble brukt av SS under krigen, er en del av Nasjonalgarden i Ukraina.

Azov-briganden med Wolfsangel-symbolet

Norge har støtta Ukraina med hundrevis av millioner kroner.

CIA-dokument bekräftar att USA stött nazister i Ukraina i över 60 år

Nynazist ny speaker i Ukrainas parlament

Solberg, oligarken og fascistene

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Øyvind Andresen.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Olaf says:

  Øyvind Andresen. Dette er jo bare et oppgulp av usannheter. Du trekker konklusjoner som er tatt langt utenfor den konteksten det er skrevet i. Det blir jo håpløst å kommentere dette som annet enn tull. Svoboda er ikke et nazi-parti. Du har ikke mer sannhetsgehalt for det enn at jeg kaller deg nazist fordi du er opptatt av antiglobalisme og sosialisme. Dessuten Paubiy som nå ikke er medlem av Svoboda, er leder av Radaen. Det verste man kan si om ham er faktisk at han ikke kan snakke helt rent, men det kan han da vel ikke fosvafre å henge ham ut som nazist. Paarubiy hadde heller ingen ting med Berkuts myrderier i gaten opp fra Maidan-plassen å gjøre. Det var Yanukovitch selv som kontaktet Putin for å få hjelp til å stanse revolusjonen. Putin sendte sine offiserer som ledet det forhatte Berkut til å stanse demonstrantene fra å komme inn i Regjeringsbygget øverst i gata (like ved hotel Ukraina hvor Hans Wilhelm Steinfeld pleide å innlosjere). Dessuten: hvor har du det fra at Parubiy har uttalt at Hitler var en stor mann for demokratiet? Dette er også direkte løgn!
  Og: loven av 2015 hadde ingen statements som skulle forby noen å kritisere OUN, UPA, de politiske høyrepartiene eller historiske personer som Bandera eller andre. Jeg forlanger at du oppgir korrekt dokumentasjon på det du skriver, og ikke som Steigan: kun sitere Russiske propagandamedier. Dette er med respekt å melde lavmål.

 2. Erland says:

  Du vet ikke hva du snakker om. Du vet hva RT og Sputnik News snakker om. Du kjenner ikke den ukrainske virkeligheten. Du er interessert i dette fordi du synes det er pirrende med GEOPOLITIKK. Du føler deg glup. Ikke misforstå meg; alt dette er innenfor det menneskelige.

  Som enkelte andre mener du at du kan se ting så mye klarere, fordi du ser det hele fra utsiden, Du vil være en som analyserer situasjonen. I denne posisjonen er det forbausende lett å miste oversikten. Du skal passe deg. Jeg tipper at du aldri har vært i Ukraina, eller kan si at du kjenner landet særlig godt.

  Dere som inntar denne posisjonen; som eksperter på forhold i land og kulturer som er langt unna det hellige Gnore - har en imperialistisk holdning. Og det er typisk norsk. Ikke noen gode representanter for venstresida, spør du meg

 3. Erland says:

  Såvidt jeg kan skjønne var det dette Mao mente, da han sa noe om at «man skal vite hva man snakker om». Altså fakta om de indre forhold, ikke bare hva som skjer, men hvorfor det er nødvendig å handle som man gjør. Når det gjelder den ukrainske situasjonen er Steigan, og her Øyvind Andresen, ikke i nærheten av å følge Moas ord. Det er litt overraskende. Det ligner på det jeg kaller en imperialistisk holdning. Typisk Vesten.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.