Jens Stoltenberg i møte med nazipartiets stifter i Ukraina

0
Dette bildet er henta fra Stoltenbergs twitterkonto.

Av Øyvind Andresen.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte 27. november Andriy Parubiy, nå ordfører i Det ukrainske parlamentet.  Stoltenberg ga full støtte til Ukraina i den pågående konflikten med Russland i Azov-havet.  Ingen norske medier har skrevet om dette møtet som fant sted i NATOs hovedkvarter.  Det er vel for pinlig – og for avslørende for en allianse som spenner fra islamittiske mordere i Riyadh til fascister i Kiev.

Andriy Parubiy stifta i 1991 Det sosial-nasjonale partietsammen med Oleh Tyahnybok. Partiet ble seinere omdøpt til Svoboda som er et naziparti som beundrer Adolf Hitler og  Joseph Goebbels. Partiet ønsker et «reint Ukraina» og har programfesta vold som politisk virkemiddel for å nå sine mål.

Wikipedia skriver om Parubiy:

In 1991 he founded the Social-National Party of Ukraine together with Oleh Tyahnybok the party combined radical nationalism and some neo-Nazi features (by its name and the «Wolfsangel«-like sign). In 1998–2004 Parubiy led the paramilitary organization of SNPU, the Patriot of Ukraine.

Parubij er mistenkt for å ha kjent til snikskytterne på Maidan og for å ha spilt en rolle i forbindelse med massakren i Fagforeningenes hus i Odessa 2. mai 2014. Han er i dag medlem av partiet Folkefronten som har åpne bånd både til høyreekstremister, krigsforbrytere og Azov-brigaden  (se under).

På et talkshow på ukrainsk TV i september i år presterte han å si at Adolf Hitler var «en stor mann for demokratiet». I en diskusjon om direkte demokrati sa Parubij at «vi må ikke glemme at den største mannen som praktiserte direkte demokrati i 1930-årene var Adolf Aloizovich [Hitler]”.

Medstifter av Det sosial-nasjonale partiet, Oleh Tyahnybok, sitter i dag i det ukrainske parlamentet og er leder for Svoboda. Han  er kjent for blant annet at han har oppfordret til «krig mot den moskovittisk-jødiske mafiaen».

Oleh Tyahnybok

Ukraina gjennomsyres av fascisme

Det ukrainske parlamentet vedtok en lov i 2015, med godkjennelse av president Petro Porosjenko, som gjør det straffbart å kritisere den fascistiske organisasjonen OUN og dens militære grein, UPA. OUN og UPA var under annen verdenskrigen involvert i nazistenes jødeutryddelser og kampen mot sovjetiske partisaner. I Volhynia og Øst-Galicia tok de livet av opp mot 100 000 polakker på den mest bestialske måte. De fleste var kvinner og barn.

Lederen av OUN/UPA var Stephan Bandera som det nå er forbudt å kritisere og blir behandla som en nasjonal helt. Samtidig er kommunistpartiet forbudt.

Den fascistiske Azov-brigaden, med sitt karakteristiske nazisymbol Wolfsangel som ble brukt av SS under krigen, er en del av Nasjonalgarden i Ukraina.

Azov-briganden med Wolfsangel-symbolet

Norge har støtta Ukraina med hundrevis av millioner kroner.

CIA-dokument bekräftar att USA stött nazister i Ukraina i över 60 år

Nynazist ny speaker i Ukrainas parlament

Solberg, oligarken og fascistene

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Øyvind Andresen.

Forrige artikkel«Enden er nær!» Se Jimmy Dores kavalkade over de store mediene i USA
Neste artikkelHva ble oppnådd i Katowice – gir avtalen løsninga på klimaproblemet?