En hyllest til heltene du aldri har hørt om

0
Minnetavle uenfor det syriske kringkastingshuset over syriske journalister som er blitt drept i krigen. Foto: Tor Lindseth.

av Eva Thomassen.

La oss hedre syriske journalister som er drept i kampen om sannheten. Heltene nordmenn aldri har hørt om.

Mediene har tapt krigen

Mediene, ekspertene, journalistene, politikere i Norge er blitt slått i bakken av Trumps beslutning om å trekke amerikanske styrker ut av Syria. Det er nærmest som alle har kommet i en eksistensiell krise og ikke vet hva de skal si. De snapper etter været. Det blir lett etter «eksperter» som kan forklare oss at nå står ikke jula til påske.

Ikke klarer de å si at USA har tapt krigen og endelig skal det syriske folket få feire jul i et fritt Syria. Det er ingen glede å spore. Heller ikke blant nordmenn flest. Hva kan det komme av?

Ingen glede å spore i main stream media over Donald Trumps vedtak om å trekke USA ut av Syria.

Norge har bidratt med skitne våpen og milliarder av kroner samt en presse som har opptrådt som lydige kjøtere. Lydige fordi det er kastet pressestøtte etter dem.

Det har vært effektivt. Det ser vi i dag når Trump nå vil trekke USA ut av den skitneste krigen i historien. Mediene står nakne tilbake. Det gjør vondt når løgnen brister. Det bør det også gjøre.

Kilden som ble hentet hjem

Mediene har ingen kilder å bruke mer.

Kilden White Helmets er smuglet ut av Syria av Israel etter oppdraget som propagandamaskin for mediene i Vest er sluttført. Nå gis de opphold i landene som har finansiert denne styrken av terrorister med hvite hjelmer på hodet og slaktekniver under logoen. I Norge er White Helmets blitt brukt som eneste kilde i alle mainstream-mediene i over syv år.

I FN i går var det et symposium hvor resultatene fra undersøkelser utført i Syria om den rollen White Helmets har spilt og hva de egentlig har foretatt seg ble presentert- Blant annet en film fra Syria med intervjuer med vitner, intervjuer med tidligere medlemmer av terrorgruppe og tidligere medlemmer av White Helmets.

UN Presentation Reveals US, UK-backed White Helmets as ‘Organ Traders, Terrorists & Looters’ . Spørsmålet blir om norske medier kommer til å referere fra dette møtet i FN?

Det syriske folket og mediene i Vest

Selvfølgelig er det syriske folket opptatt av krigen. Men, de er også opptatt av at mediene i Vest har løyet om krigen. Syrere skjønner ikke hvorfor mediene i Vest  ikke formidler at det er de samme terroristene som er i Syria som begår terror i andre land.

Syrias egen presse

White Helmets er en kilde som aldri er blitt brukt av syriske medier eller av det syriske folket. Hva kan det komme av? Er ikke det syriske folket opptatt av sannheten om krigen som har rast rundt dem i over syv år? At landet er invadert av hva pressen i vest ynder å kalle «frihetskjempere», «moderate opprørere» og «opposisjon»? 

Det syriske folket har under hele krigen fått rapporter fra frontlinjene fra egne journalister som har risikert og ofret livet for å bringe sannheten fram. Over 100 journalister er drept. Aldri har vestlig presse brukt syriske journalister som kilde fra krigen mot Syria. Aldri er de omtalt. Jeg tror det er bevisst. Det er bevisst.

Since the beginning of the terrorist war on Syria, the Syrian journalists have been ready to expose the lies propagated by hostile media with utmost professionalism and patriotism.

Utenfor kringkastingshuset i Damaskus er det minnetavler over syriske journalister som er drept i kampen om å bringe sannheten fram til folket sitt. Aldri blir de omtalt i norske medier. Av norske kollegaer.

Foto: Tor Lindseth

La oss hedre syriske journalister nå når freden kan senke seg over det syriske folket julen 2018. Første fredelige jul siden invasjonen i 2011.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.