Litt norgesreklame

6
Eva Thomassen

Av Eva Thomassen.

Sitat fra artikkel av Bjørnar Moxnes og Marianne Gulli i Klassekampen:

«Rødt er tydelige på at Assad-regimet er et diktatur som vi ikke støtter, og at protestene for demokrati i kjølvannet av den arabiske våren var rettferdige.»

Dette synet deler Rødt med store deler av venstresida i Norge. Rødt deler denne analysen med akademia og mediene og ikke minst den norske regjering og politikere i alle partier.

Parolene og protestene

Over disse linjene er parolene i «protestene for demokrati», som Rødt omtaler dem som… Dette er fra 2013. De demonstrer for intervensjon og bombing.

Disse fredelige demonstrantene roper på anti-krigsaktivister i vesten om å få støtte til en invasjon av Syria.  På andre bannere blir vi fortalt at det er en revolusjon på gang og de krever «action» og ikke prat. Det er imidlertid vanskelig å få øye på de millionene som det hevdes gikk i gatene og ropte på «demokrati og menneskeretter» på bildene…

Flagget

Det er verdt å merke seg flagget som brukes. Det er det samme flagget som ulike terrorgrupper bruker. Blant annet Al-Nusra og Free Syrian Army. Her brukes det sammen med det svarte og hvite flagget til islamistene i Al-Qaida

Revolusjon og norsk støtte

Norge har hittil brukt over 3 milliarder på å støtte «demokratiforkjemperne» i Syria. Norge har lovet 10 milliarder de neste fire årene. Mat og bistand trengs skal man holde ut i over syv år. Og, Norge spytter ikke i glasset. Vi skåler for denne revolusjonen. Her kjører vi regimeskifte ved å lure venstresida med kodenavnet: «Demokrati og diktatur»

NGO

Pengene til kampen mot «diktatoren», «despoten» og mannen med «tønnebombene»  går gjennom en rekke såkalte bistandsorganisasjoner. Blant annet Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Norwac, Flyktninghjelpen og Norsk Folkehjelp.

Disse får milliarder av kroner som skal brukes der revolusjonen er i sving. Med pengene følger norsk utenrikspolitikk. 90% av den syriske befolkningen får ikke norske skattepenger De blir utsatt for økonomisk krigføring ved bruk av de mest dødbringende sanksjoner noe land er blitt utsatt for. Som er å betrakte som en krigsforbrytelse.

Norsk Folkehjelp  i Øst-Aleppo

Her ser vi at Norsk Folkehjelp har utstedt et deltakerbevis til en som tilhører Al-Nusra i Øst-Aleppo. Hvordan kan jeg hevde at denne personen som har vært på kurs hos Norsk Folkehjelps lokalansatte tilhører Al-Nusra? Svaret er at Al-Nusra kontrollerte hele Øst- Aleppo og dette beviset fra Norsk Folkehjelp ble funnet i hovedkvarteret til Al-Nusra. Der oppholdt alle NGOéne seg. Og, dette “General Directorate of Local Councils Affairs”  som utstedte dette beviset var den sivile delen av  Al-Nusra.

Foto: Privat Funnet i Øst-Aleppo etter bydelen ble befridd i desember 2016

NRK og NORWAC  i 2014

Nedenfor ser vi overlevering av norske bistandspenger i en mørk garasje i en landsby rett over grensen til Syria. Han putter pengene i innerlomma på jakka. Pengene er smuglet inn fra Libanon med selveste NRK med på smuglerferden. I bilen sitter representanten for NORWAC i forsetet med en stor bag full av dollar. Det er vanskelig å se hvor mye penger som overleveres, men det er 100 dollarsedler i denne pengebunken. Hvem er denne mannen som mottar disse pengene og hva skal han bruke dem til? Kanskje NRK kan svare på spørsmålet? Det vi vet er at man ikke kan bruke dollar i Syria. Man kan heller ikke veksle dollar til syriske pund verken i Syria eller utenfor Syria på grunn av sanksjonene mot syriske banker. Så hva skal disse pengene brukes til?…Denne virksomheten har NORWAC bedrevet i alle disse årene. (er det noen som kan se av bildene hvor mange dollar det er i bunken?)

Skjermdump fra NRK 2014.

Se programinnslaget fra NRK her.

NORWAC I Øst-Aleppo

Diplom til norske skattebetalere

I takknemlighet til det norske folk og NORWAC takker samarbeidspartner SHAFAK for støtten de har fått fra NORWAC Øst-Aleppo siden 2013. Støtte til Al-Nusra. Logoen til SHAFAK fant man klistret opp på veggene i hovedkvarteret til Al-Nusra og White Helmets i det som ble omtalt som et sykehus , men som fungerte som en shariadomstol, torturkammer og fengsel. I tillegg lagre for våpen, mat og medisiner.

Her en annen samarbeidspartner til NORWAC. NORWAC  forteller oss i 2017 at de har samarbeidet med WATAN/KHAYR i 6 år. Det er bare det at norske skattepenger har gått til en organisasjon som har samarbeidet med Al-Nusra i Øst-Aleppo. Klistremerkene med logoen til WATAN fant man også på veggen i hovedkvarteret til Al-Nusra og White Helmet etter bydelen ble befridd.

I dette innlegget redegjør Eva Bartlett om hvordan vestlige land støtter terrorgrupper i Syria. Eva Bartlett er en av veldig få som har reist i Syria en rekke ganger i løpet av krigen og dokumentert at Vesten gir direkte støtte til terrorgrupper.

NORWAC og mislighold av norske skattepenger

NORWAC ble tatt i mislighold av over en million kroner fra sitt kontor i Libanon i 2017. En person ble mistenkt. Han jobber for samarbeidspartneren til NORWAC i Syria, WATAN. Det er fire interessante ting ved denne saken. NORWAC har liggende uhorvelig mye kontanter på et kontor tilhørende en lokal partner i Libanon. Det andre er at NORWAC fortsetter å samarbeide med WATAN. Det tredje er hvor fikk NORWAC over en million kroner fra til å tilbakebetale til UD over en million kroner?

Fra nettsidene til NORWAC
Inside the al-Quds hospital, two Norwegian-supported associations which offer support solely to al-Qaeda and affiliates’ occupied areas of Syria. (Eva Bartlett/MintPress News)

Regimskifte på kammerset

Norge driver også med regimeskifteplaner sammen med andre siviliserte demokratier bak lukkede dører. Der blir blant annet bestemt at Norge sammen med EU og USA ikke skal gi bistand til gjenoppbygging av Syria så lenge president Assad sitter ved makten. Imperialisme?

Bistand til terrorgrupper er straffbart etter norsk lov 

Straffeloven § 131 til § 136 a

ØKOKRIM 21.03.2017

Henvisning til straffelloven § 131 (terrorhandlinger) til § 136 a innebærer at rapporteringspliktige skal undersøke og rapportere transaksjoner hvor det kan være mistanke om tilknytning til terrorhandlinger eller finansiering av terrorvirksomhet.

 • 136 a.Straff for deltakelse mv. i en terrororganisasjon

Med fengsel inntil 6 år straffes den som danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon, når organisasjonen har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler.

Definisjon på en terrorhandling etter Sikkerhetsloven §3 punkt 5, blir terrorhandlinger definert som: «Ulovlig bruk av, eller trussel om bruk av, makt eller vold mot personer eller eiendom, i et forsøk på å legge press på landets myndigheter eller befolkning eller samfunnet forøvrig for å oppnå politiske, religiøse eller ideologiske mål». 

I Syria er målet regimeskifte og midlene er bruk av terrorister.

Altså det er straffbart etter §136a i straffeloven og sikkerhetslovens §3 punkt 5 det norske bistandsorganisasjoner og norske myndigheter gjør i Syria. Norske myndigheter gjennom bistandsorganisasjonene gir direkte støtte til terrorgrupper. Både materielt og økonomisk. Norske bistandsorganisasjoner kan ikke redegjøre for hvem som er sluttmottakeren av bistandspengene – ei heller hva de brukes til. Vi vet imidlertid at norske NGOer kun opererer i områder der man må samarbeide med terrorgrupper. I områder som er så farlige at de ikke tør å ha egne ansatte der. Altså de overlater millionene til noen som åpenbart ikke synes det er så farlig der…

Kan disse dokumentere at pengene som kommer inn i Syria i cash går til det de var ment for? Nei. Det har vi bevis for de ikke kan. NGOene kan ikke vite hvem som er sluttmottakeren av millionene som renner inn i Syria.

Syriske «revolusjonære» demonstrerer mot Obamas «procrastination». De savnet Bush’ «»audacity», som da han bombet Irak sønder og sammen. (Hvor ble det av «serendipity»?)

Gåte 1

Det er meg en gåte at ikke norske journalister eller politikere bekymrer seg over at den norske regjering bruker 10 milliarder av fellesskapets penger på å støtte dem som vil bedrive norsk utenrikspolitikk i Syria uansett hvem de er. Nei, ikke uansett hvem de er. De må som disse på bildene over kreve regimeskifte for å få skattepengene våre. I  områdene der norske skattepenger forsvinner er det terrorister som gjør den skitne jobben for Norge. 

GÅTE 2

Hvordan kan venstresida være så forblindet av ordet «REVOLUSJON» at de ikke kan se at det er REGIMESKIFTE – KRIG de støtter?

 

 

Klikk her for å være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Limert Limert says:

  War is peace…
  Trenger jeg egentlig si mer?

 2. Avatar for Tellef Tellef says:

  Nok en gang strålende levert av Eva

 3. Avatar for Roffe Roffe says:

  Stå på Eva! Norge og verden trenger slike som deg!

 4. “Norge har hittil brukt over 3 milliarder på å støtte «demokratiforkjemperne» i Syria. Norge har lovet 10 milliarder de neste fire årene.”
  “Norske bistandsorganisasjoner kan ikke redegjøre for hvem som er sluttmottakeren av bistandspengene – ei heller hva de brukes til.”

  Her er den offisielle forklaringen :
  Jeg kom over et dokument med noen høyere tall fra over milliardene som har gått til Syria, og det var oppgitt at det fra 2011 var gått ut 1.1 milliarder dollar (= 1.1. billion dollar )
  Hva er den perioden har du for de 3 milliardene ?

  “Norway’s programme to support Syrian people is the largest
  humanitarian effort in Norway’s history. Since 2011, Norway has allocated about $1.1
  billion ( = 1.1 milliarder dollar ) to that programme.”

  “Per capita, Norway is by far the largest provider of humanitarian assistance to Syria.
  Norway’s main priority area is investing in education in Syria.”

  Se “Other issues” ( nederst i Nato dokumentet )
  Mission report 7-9 mai 2018
  1.1 milliarder dollar fra Norge til Syria siden 2011.

  Virker ikke linken , søk “Nato parlamentary assembly” , Klikk “Documents” og hak av der på “mission reports.”
  Dokumentet heter “2018 Mission Report CDSDG STCTTS Norway 154 Joint 18 E,” og tallene på hva vi har gitt til Syria ligger nederst ved avsnitt “IV Other Issues.”

  Erna Solberg oppgies med utdanning som særlig område, og hun har sittet ved makten siden 2013.
  As prime minister, and former chair of the Norwegian delegation to the NATO Parliamentary Assembly, she has championed transatlantic values and security.
  From 2016, the prime minister has co-chaired the UN Secretary General’s advocacy group for the sustainable development goals (SDGs). Among the goals, she takes a particular interest in access to quality education for all, and specially girls and children in conflict areas. Her firm belief is that investment in education will accelerate progress on all other SDGs.

  Atlantic Council om Erna Solberg:
  Erna Solberg.

 5. Takk Eva,

  Siden skolene ble ødelagt, flyktet lærere og elever til nabolandene, selv om også noen ble igjen, var det jeg leste på nettet. Du kjenner jo virkeligheten, men jeg fant via noen søk noen ulike aktører som kan ha vært aktuelle mottakere som man kan se på, for å finne hvor pengene til utdanning muligens har tatt veien. Vet ikke hvilke søkeord jeg bør bruke på regjeringens sider.
  Har du noen forslag ?
  Linken du la under tabellen prøvde jeg, men siden kom desverre ikke opp.

  Leste på Unicef sine sider ( Årsberetninger tilfeldig valgt, 2014-2015,) at Norad og britiske DFID mente at Unicef var den mest effektive organisasjonen. Det var endel om Syria i de -årsrapportene som lå der, og det virket som de jobbet utenfor Syria med syriske barns utdanning i nabolandene der de hadde flyktet. ( Se også videoen der de snakker om Norge )
  Unicef Årsrapporter
  Jeg vet ikke noe om dette annet enn at jeg fant noen mulige aktører der Norge støttet Libanon fordi mange av de syriske flyktningene dro dit, det kan være Unicef , Verdensbanken, og FNs UNHCR, der man ser her på 2018 oversikten at Norge ligger på verdenstoppen pr innbygger, i å donere til UNHCR. ( se 2018 f.eks “per capita” til høyre ) Dette sjokkerte meg.USA lå langt etter.

  http://reporting.unhcr.org/donor-profiles
  Her er også en oversikt, men vet ikke om det er til nytte.Det kan virke som pengene noen ganger går inn i systemet og blir distribuert etter behov, utdanning inkludert.Hos Unicef leste jeg at pengene som ble til overs et sted, gikk inn i deres internasjonale arbeid.
  http://reporting.unhcr.org/sites/default/files//2018%20UNHCR%20Donor%20Ranking%20-%2024Sept18.pdf
  http://reporting.unhcr.org/node/2530
  Her kan man søke på tema "education " http://reporting.unhcr.org/thematic
  men det virker som det ikke kommer opp noe.
  Prøv å se hva du får opp ved å søke nabolandene Libanon Tyrkia og Jordan education på oversikten du hadde her, og se om det kommer fram noe.

  Verdensbanken skriver
  Today, Turkey hosts more refugees than any other single country—almost 3.3 million. The vast majority are fleeing the civil war in Syria, and almost half are under the age of 18.
  Det var tynne greier det jeg fant, og du kjenner nok til det meste fra før.

  UNHCR Northern Europe
  Publisert 18. mai 2017
  Norway is one of UNHCR’s most important strategic partners and a generous donor. Ensuring that educational opportunities are provided to young boys and girls in forced displacement context remains a top priority for Norway, and is reflected in the country’s funding to UNHCR.
  Norway supports refugee education

  https://www.youtube.com/watch?v=89lkD-DE5P4

  Verdensbanken skriver :
  Norway, which is a generous supporter for results-based financing in health, has also become the first donor to the World Bank Group’s new Results in Education for All Children (REACH) Trust Fund, followed by USAID. Other donor countries and agencies also expressed interest in the new fund at Oslo.
  The bottom line, according to Hansen, is that money goes where results are. “How do you get new donors interested in education? You show them results,” he concluded.

  The Bank also manages “the Lebanon Syria Crisis Trust Fund” (LSCTF), established in 2014 to provide grant financing to projects that mitigate the impact of the Syrian crisis. The LCSTF is funded by the UK, France, Norway, Finland, the Netherlands, Sweden, Switzerland, and Denmark, and has supported emergency projects including education, health, and municipal services.

  Oppdatert 11. Oktober 2018
  Undervisning i Libanon for Syriske flyktninger på engelsk og fransk.
  BEIRUT, Lebanon, September 12, 2014 - A multi-donor trust fund designed to support Lebanese communities hosting Syrian refugees launched its first project on Friday (September 12, 2014) with the signing of a US$10 million grant to municipalities most affected by an influx of more than 1.5 million people, roughly a quarter of Lebanon’s population.

  Minister of Finance Ali Hassan Khalil, Nabil Jisr, President of the Council for Development and Reconstruction, and World Bank Director for the Mashreq region Ferid Belhaj signed the grant and project agreements at an official ceremony at the Ministry of Finance. The event was attended by UN representatives and diplomats whose countries also are contributing to the Lebanon Syrian Crisis Trust Fund (LSCTF), namely Norway, Finland and France.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere