Bare 15 prosent mener det er riktig at utenlandske selskaper får kjøre tog i Norge

1
Ikke akkurat folkebevegelse for privatisering. Bakgrunnsbilde: Shutterstock. Graf: Opinion/Dagsavisen.

Da Solbergregjeringa ga konsesjon til det skandaleomspunne britiske selskapet Go-ahead til å ta over driften av jernbanen på Sørlandet hadde den ikke akkurat folkets støtte i ryggen. En meningsmåling som er utført av Opinion, på vegne av LO Media og Dagsavisen viser at bare 15 prosent av de spurte støtter dette, skriver Dagsavisen.

Avisa skriver:

«I høst ble det klart at britiske Go-Ahead vant anbudet på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen – den såkalte Trafikkpakke Sør.

Det skjedde ikke uten støy. De jernbaneansattes organisasjoner og opposisjonen på Stortinget var kritisk til tildelingen, og svenske SJ – et av de tre selskapene som deltok i anbudskonkurransen – klagde på avgjørelsen.

Men det er ikke bare politikere og tillitsvalgte som er kritiske til å la britiske Go-Ahead slippe til på jernbanen.

I en undersøkelse utført av Opinion, på vegne av LO Media og Dagsavisen, mener 60 prosent av de spurte det er galt at utenlandske togselskap skal kjøre togstrekninger i Norge i stedet for NSB.

15 prosent mener det er riktig, mens for 16 prosent spiller det ingen rolle.»

Regjeringa har altså ikke bare et lite mindretall i folket bak seg i denne saka. De har også et lite mindretall av sine egne velgere bak seg.

Privatisering av jernbanen – forberedt av Ap, gjennomføres av de blå

SJ klager på at Go-Ahead fikk tilslaget på Sørlandsbanen

– Ap ser ikke ut til å stoppe jernbane-frislipp

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere