Kongressen i USA enstemmig for å frigjøre titusener av dokumenter om Saudi-Arabia og 11. september

0

I 2016 offentliggjorde myndighetene i USA de såkalte 28 sidene, altså de tidlgere hemmeligstemplede sidene fra den offisielle kongressrapporten om 11. september 2001. (Kan lastes ned her i pdf.) De pekte veldig sterkt i retning av at ledende personer i Saudi-Arabia både hadde kontakt med gjerningsmennene og hjalp dem.

Saudi-Arabia har drevet et hardhendt diplomatisk spill for å prøve å hindre videre offentliggjøring. Men nå har Kongressen i USA enstemmig vedtatt at titusener av dokumenter om 11. september som til nå har vært hemmelige, skal bli offentliggjort.

Resolusjonen hadde støtte fra begge partier i Senatet og var underskrevet av blant annet Berne Sanders og Mario Rubio. Det var Richard Blumenthal (D) som la fram resolusjonen og han sa at regjeringa må «offentliggjøre ethvert bevis som har å gjøre med forbindelser mellom offentlige personer i Saudi-Arabia og deres støttenettverk i USA som ble brukt til å hjelpe kaprerne 11. september».

Det har vært mye snakk om «konspirasjonsteorier» i forbindelse med 11. september, og nå har altså Kongressen i USA gått så langt som til å si at den mistenker det for å ha vært en saudiarabisk konspirasjon. Den offisielle versjonen har som kjent vært at terroraksjonene ble gjennomført av al-Qaida, men det er det vel nå bare de aller mest naive som tror på.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.