Hvordan drapet på en journalist har avslørt en hel gjeng med hyklere

10
Her inne bak dørene til det saudiarabiske konsulatet i Istanbul ble Jamal Khashoggi myrdet av agenter som sto landets kronsprins svært nær. Foto: Shutterstock.
Pål Steigan

Av Pål Steigan.

Den kriminelle banden som styrer det som kaller seg Saudi-Arabia har innrømt at en hel gjeng av deres sikkerhetsagenter drepte journalisten Jamal Khashoggi i landets konsulat i Istanbul. Dette innrømte de etter i nesten tre uker å ha påstått at Khashoggi forlot konsulatet ved egen hjelp etter en samtale der. Den forklaringa som forbryterhovedkvarteret i Riyadh er kommet med er så dum at man må være bestukket med milliarder av dollar for å godta den. Han skal angivelig ha blitt drept i en «slåsskamp som gikk feil». En mann mot 18 agenter! Uheldigvis har ikke saudimafiaen klart å vise fram noe lik. Tyrkiske myndigheter antar at det parterte liket er dumpet i en skog i nærheten av Istanbul.

Mafiabossen som kaller seg konge av Saudi-Arabia sendte ut en forklaring som dette samtidig som han vet, eller burde vite, at tyrkisk politi sitter med detaljerte beviser for at drapet ble forberedt og gjennomført av folk som står kronprins og kandidat til ny mafiaboss MBS nær. De har video av agentene fra de kom til de dro. De har lydopptak  av drapet og de har spor av drapet inne i konsulatet. Uttalelsen fra den kyniske Talleyrand i forbindelse med drapet på den unge hertug d’Enghien kommer til anvendelse her: «Det var verre enn en forbrytelse, det var en feil.»

Når Riyadh kan gjøre noe sånt, så er det fordi de er vant med at oljemilliarder kan kjøpe dem alt og at det ikke finnes noen hjemlig presse som vil ta dem i så infantile løgner. Og der har de jo rett. Donald Trump var villig til å godta denne helt usannsynlige løgnen med en gang på grunn av en gigantisk våpenkontrakt.

Men de kommer ikke stort bedre ut en del av de som nå er rystet av mordet på Khashoggi. Når folk som Lindsay Graham er moralsk indignert, samtidig som han til nå har godtatt den forbryterske krigen som Saudi-Arabia har ført og fører mot det fattige nabolandet Jemen, kan det få en til å brekke seg. Og Washington Post og New York Times, som gladelig har støttet både denne krigen og krigen mot Syria som jo langt på vei er finansiert av mafiahovedkvarteret i Riyadh og ført av deres hodekappende jihadister, får de store ordene om pressefrihet til å vrenge seg.

President Recep Taiyyp Erdogan kommer naturligvis heller ikke bedre ut, sjøl om han nå sitter på en kortstokk av bevis mot sin rival på den arabiske halvøya. Tyrkia er journalistfengsel nummer én og landet har vært blant de aller fremste støttespillerne til jihadistene i Syria. Erdogan er bare opptatt av å bruke denne saka til å vinne hegemoniet i den muslimske verden. Han er troende til å legge ned etterforskninga hvis han får det han er ute etter, penger og/eller makt.

For ikke å snakke om våre europeiske «ledere» som har valfartet til mafiahovedkvarteret i årevis og bøyd seg i støvet for morderne. De tar ingenting for å beskylde Russland og Syria for menneskerettsbrudd og likvideringer, helst uten å legge bevis på bordet. Derimot holder de fullstendig kjeft når Saudi-Arabia begår sine forbrytelser, det være seg i Syria, Jemen eller Istanbul.

Det er de samme lederne som har sørget for at morderbanden fra den arabiske halvøya sitter i FNs «menneskerettighetsråd», det er de samme som godtar at saudimafiaen driver såkalt misjon i form av bygging av propagandasentra for den svært ytterligående og reaksjonære wahabiretninga innen islam. Saudi-mafiaen kaller seg «vokterne av de hellige steder», men de har demonstrert at det er ingenting som er hellig for dem – bortsett fra penger og makt.

Khashoggi var heller ingen venn av menneskerettighetene. Han var en av dem. Men gjennom sin død har han i hvert fall bidratt til en av de mest spektakulære avsløringene av massivt politisk hykleri som vi har sett på svært lenge.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Lame stream media -. weapons of mass distraction…

 2. Skulle en eldre korpulent herremann gå til slåsskamp mot veltrente sikkerhetsvakter, som er eksperter på nærkamp og dødelige kampteknikker? Skulle en ellers fredelig mann plutselig blitt rabiat på ambassaden, kunne vel hvem som helst av dem med en hånd bundet på ryggen lagt Khashoggi i gulvet lekende lett. Men amerikanerne godtar gjerne en slik forklaring for å redde et våpensalg for et tresifret milliardbeløp.

 3. Avatar for Anki Anki says:

  Asssså - når’u har godtatt den hysteriske historien om 9/11 som eliten pusher, så er det ingen sperrer what so ever. En feit journalist i slosskamp med alle sikkerhetsfolka er kanskje ikke det mest sannsynlige alternativet, men de fysiske lover holder seg da i skinnet mens det (evt.) pågår… :slight_smile:

 4. Avatar for SHO SHO says:

  Det ser ikke ut som Storbritannia og Tyskland er særlig tilfreds med røverhistorien fra Saudi Arabia. Storbritannia sliter med egen troverdighet når det gjelder fortellinger om giftskandaler (giftmord) i eget land, og kan ikke uten videre støtte andres land lettvinte fortellinger for ikke å svekke sine egne fortellinger.
  Tyskland håper nok på at det skal bli full krise mellom USA og Saudi Arabia slik at sanksjonene mot Iran (og dermed også mot EU) vil bli utsatt (uten full støtte fra Saudi Arabia kan ikke USA klare å iverksette sanksjoner mot Iran pga oljeprisen).

  Det finnes flere regimkritikere fra Saudi Arabia som har bodd i Europa og som etterhvert har forsvunnet på mystisk vis. Så her er det flere historier å ta tak i for de land som ønsker å skape krise mellom USA og Saudi Arabia.

  Det ser også ut som om finansmarkedene straffer Saudi Arabia:

 5. På dette tidspunktet er tiden overmoden for en sammenligning mellom Saudi-Arabia og Syria. Sistnevnte har jo som kjent fått unngjelde i MSM ved å bli fremstilt akkurat slik NATO selv ønsker å fremstille landet. Dette innbefatter selvsagt virkemidler for å nå målsetningen om regimeendring. -Med andre ord løgn og bedrag. Landets president fremstilles som en gal tyrann, og staten omtales konsekvent som et “regime”. At Assad er folkevalgt utelates konsekvent. Hans psykologiske profil som en fattet og rolig familiemann med utdanning som øyelege, utelates all form for refleksjon eller analyse. -AV den enkle grunn at det bryter med NATO-narrativet. Assad SKAL fremstilles som gal, for det er bestemt. Det kan ikke utfordres! Det syriske “regimet” likeså. Det er et "skrekkregime! At kvinner har LAAAAAAANGT flere rettigheter i Syria enn f.eks i saudi-Arabia KAN ikke bli gjenstand for refleksjon og analyse i MSM, for det bryter med NATO-narrativet. Syria MÅ fremstilles som et “skrekkregime” for det er bestemt. Det kan ikke utfordres! Til sammenligning blir det “joviale smilet” til MBS fremstilt i flatterende situasjoner der han håndhilser på samtlige statsledere i vesten f.eks. Hans utrensking av opposisjon i landet fremstilles kort og godt som reform. Det er falskt og det er gjennomskuelig. MSM synker bare dypere og dypere. De minner meg i stadig større grad om propaganda-ministeren til Saddam Hussein. Han gikk rundt i gatene og proklamerte diktatorens overlegenhet mens amerikanske styrker rullet innover Baghdad. Tilsvarende fremstår MSMs geopolitiske narrativ som, stadig mer absurd.

 6. Avatar for Konutsi Konutsi says:

  Også i denne saken ser det ut som om Danmarks Radio har oppgitt å tilsløre sannheten:

  Jeg håper virkelig at dette nå betyr at man også vil skrue kraftig ned for den hysteriske moralske forargelse og demonisering overfor f.eks Russland og Syrien…

  Men på NRK er Kashoggisaken omtrent forsvunnet…hva er egentlig status på Norges reaksjoner overfor Saudiarabia i Kashoggisaken ? …0 ?

 7. Avatar for baluba baluba says:

  tenker på Ine Søreides såkalte protest. Jau, ho har no vøre beskyldt for å va etterplapar før Washington så lang ti no at ho såg se nødt tel å vis ei ainna siæ a sakjæ. Dermed føuk ho rett inn i Thorbjørn Egeners verden, og vart dar. Ho tænkt nok at ho va ein slags politimester Bastian og at ho sku sæt Saudi på plas her.
  Ka ska man si?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere

Historisk kommentararkiv

10 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.